Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
 De zes beste grappen van de muziekindustrie
01 APR 2015 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Muziek

De zes beste grappen van de muziekindustrie

Totdat SBS Shownieuws ons er keihard mee confronteerde, ontkenden wij de weelderige haardos van Gerard Joling in alle toonaarden. Dat is trouwens niet het enige waarvan wij ons niet konden voorstellen dat het bestond, voordat we het zagen. Ook de existentie van onderstaande artiesten leek een goede grap, tot nu...

1. Alexander Marcus.
Waar moeten we beginnen? Alles aan deze Duitse zanger is onwerkelijk. Zo heeft hij bovengemiddeld veel roze overalls in zijn kast hangen en bestaat zijn repertoire voornamelijk uit liedjes over hondjes, tosti’s Hawaï en papaja’s. Hoewel dat niet echt klinkt als het standaardrecept voor succes, is het dit vreemd genoeg wel. Hoe we dit zo zeker weten? Alexander heeft een eigen webshop en iedereen weet dat je die als artiest niet zomaar opent. Daar moet je wel iets voor bereikt hebben, zoals het vergaren van fans.

2. Big Freedia
Gezien het feit dat 2014 muzikaal gezien het jaar van de booty was, zou je zeggen dat je alles wel gezien hebt op het gebied van bilgeweld. Bleek helemaal niet waar toen we ‘Big Freedia’ intypte in het YouTube-zoekvenster. Want lieve CJP’er, wat we toen zagen laat zich het best beschrijven als één groot billenfestijn. Terwijl Big Freedia (een gigantische travestiet) wat woorden in de mic schreeuwt, wordt je blikveld aan alle kanten gevuld door dikke, schuddende achterwerken. Ja, het is een beetje schokkend, maar Freedia’s video’s hebben hetzelfde effect als een zak chips op een hongerig persoon: na één video kun je niet meer stoppen. Probeer zelf maar, als je durft.

3. The Shaggs
Ze konden niet zingen, geen maat houden en geen instrument bespelen, maar toch besloten de gezusters Wiggin een band te beginnen. Ze noemden zichzelf The Shaggs en samen zijn zij verantwoordelijk voor de slechtste muziek die er ooit is gemaakt. Heel vrolijke, slechte muziek, dat dan weer wel. Tracks als My Pal Foot Foot en Philosophy of The World zorgen voor bloedende oren, maar van de absolute knulligheid krijg je wél een goed humeur. Dat wij niet de enige zijn die blij worden van The Shaggs, blijkt wel uit het feit dat de band wereldberoemd is. De grote Frank Zappa sprak ooit over ze in een interview en er is zelfs een musical gebaseerd op de carrière van de zusjes. Je kunt het slechter treffen als talentloze muzikant.

4. Flynt Flossy
Soms ontdekken wij tijdens onze muzikale zoektochten echte pareltjes. Af en toe zijn ze zelfs zo tof dat we ons afvragen hoe we ooit zonder hem of haar hebben gekund. Dit laatste was bijvoorbeeld het geval bij Flynt Flossy. Deze Amerikaanse rapper heeft een opplaksnor, zeer soepele heupen en een goed gevoel voor humor. Dit laatste weten we omdat we vliegende Bill Crosby-truien voorbij zagen komen in een paar van zijn video’s. Dat maakte ons zo blij dat we best bereid zijn te vergeten dat zijn teksten soms te goor voor woorden zijn. Helaas is de rest van de wereldbevolking niet zo vergevingsgezind, want zijn video’s worden maar matig bekeken. Hij kan dus alle hulp gebruiken (dit is absoluut een hint).

5. Christian Steiffen
We hebben lang getwijfeld of we deze Duitse zanger wel in dit lijstje moesten opnemen. In principe heeft Christian namelijk alles wat een ‘normale’ artiest ook heeft: een goede stem, muzikaliteit en talent. Toch haalden zijn video’s en de onderwerpen waarover hij zingt ons over de streep. Zo hoor je hem in de video van Sexualverkehr zingen over seks terwijl hij kittens aait. Geen idee hoe het met jou zit, maar wij vinden dat veelzeggend. Naast zanger van het rare Duitse lied is Christian ook een verdienstelijk acteur. In 2013 schitterde hij bijvoorbeeld (als zichzelf, dat dan weer wel) in Ich fühl mich Disco, een film die door Duitse critici werd bedolven onder positieve reviews.

6. Real Milli Vanilli
We zijn natuurlijk allemaal bekend met de twee oplichters van Milli Vanilli, maar waarom heeft niemand ons ooit verteld dat er ook nog zoiets bestaat als Real Milli Vanilli? En dat dat een groep is die bestaat uit degenen die wél de teksten inzongen? Juist, niemand. Graag hadden we dit anders gezien, want Real Milli Vanilli maakt best wel lekkere liedjes die niet onder doen voor Girl, You Know It’s True of een van die andere playback-hits van nep-Milli en fake-Vanilli.

Sta je te popelen om je platenverzameling aan te vullen met een stukje muziek van bovenstaande artiesten? Dan is het verstandig om samen met je CJP-pas naar de dichtstbijzijnde, onafhankelijke platenzaak te rennen. Daar krijg je namelijk 10% korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.