Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
24 APR 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Lifestyle

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Ben je er klaar voor? De kratjes bier, oranje tompoucen en confetti zijn ingeslagen en je oranje pak is opgehaald bij de stomerij. Goed, dan kun je dit weekend nog even rustig cultureel genieten voordat de oranjegekte losbarst. Dit zijn onze tips.

Vrijdag:
De Deeldeliers   
Frontman Jules Deelder is een verhalenverteller, komediant, zanger, dichter, drummer, dj en jazzkenner, maar bovenal de Rotterdamse nachtburgemeester. Samen met toetsenist Bas van Lier vormt hij het muzikale genootschap De Deeldeliers. De mannen in het zwart laten zich van alle kanten zien in het muzikale theaterprogramma Deeldelirium. Jules vertelt verhalen, zingt en drumt terwijl Bas speelt op het Hammondorgel. Zoveel en zo absurd dat je gegarandeerd met acute verwardheid vertrekt. Jules: ‘Als je de beperkingen kent, kun je daarbinnen onbeperkt te werk gaan.’
Paard van Troje, Den Haag / / Aanvang: 19:30 / / Korting: €2,50 op toegangskaarten / / Meer info

Macbain
Men neme: het liefdeskoppel Kurt Cobain en Courtney Love. Dit wordt gemixt met Shakespeare’s tragedie Macbeth. Doe er een scheut vreemde attributen bij, hussel het door elkaar en je krijgt de theatervoorstelling Macbain van Dood Paard. Het is een prettig gestoorde mengelmoes van een rocklegende en Shakespeare’s bloederigste theaterstuk ooit. In Macbain wacht een echtpaar op hun einde. Hij lijd aan chronische buikpijn en het kind dat zij de borst gaf heeft zelfmoord gepleegd. We zijn blij dat Maxima en Willem een alledaags koppel zijn die ver weg blijven van bloederige moorden en ellenlange naalden. Tenzij ze hun vreemde gewoontes goed weten te verbergen voor de buitenwereld en stiekem elke avond de rode kamer van Paleis Soestdijk induiken. 
Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam / / Aanvang: 20:30 / / Korting: € 7,-  / / Meer info

Zaterdag:
Rooyackers, Kamps & Kamps
Ja hoor. Daar zijn ze weer! Vijf jaar hebben we getreurd en dachten we ze nooit meer samen te zien op het podium. Nu kunnen we die krokodillentranen afvegen en genieten van de tweeling Tim en Wart Kamps en hun vriend Bor Rooyackers. De maffe broers nodigen Bor uit bij hun thuis en dat is niet om doodleuk een kopje koffie te drinken. Oude ruzies, beschuldigingen en jeugdherinneringen worden uit de oude doos gehaald. Deze heren zijn als de dames van K3: ze horen bij elkaar. Zonder Bor en de Kampjes geen dolkomisch trio, daarom hopen we op een eind goed, al goed. Zo niet, dan laten we die krokodillentranen gewoon weer lopen. 
De Kleine Komedie, Amsterdam / / Aanvang: 19:30  / / 50% lastminute-korting met CJP / / Meer info 

Body Art
Gespleten tongen, opgespoten lippen, littekens in het gezicht, grote tunnels in oren, tattoos die het hele lichaam bedekken en enorme neptetten. Lichaamsversiering bestaat al jaren en elke cultuur houdt er andere gewoontes op na. De tentoonstelling Body Art gaat over lichaamsversiering in de breedste zin van het woord. Implantaten, cosmetische ingrepen, opzettelijke brandmerken of het aanbrengen van littekens: puur natuurlijk gaat hier niet op. Jouw tattoo van een ster op de enkel of die tongpiercing zijn niks vergeleken met deze vormen van lichaamsuiting. Alle culturen komen aan bod en bij allen wordt dezelfde vraag gesteld: waarom passen mensen hun lichaam aan?
Het Tropenmuseum, Amsterdam / / Openingstijden: 10:00-17:00 / / Korting: € 1,- / / Meer info

Body Art

Zondag:
When Marnie Was There en It Follows
Heb je het Imagine Film Festival vorige week gemist? Niet getreurd: bijna alle films zijn nu in de bios te zien. Zoals de anime When Marnie Was There van studio Ghibli en de horrorfilm It Follows. Nog geen fan van dit slag films? Dan ben je na het zien van deze twee sowieso om. When Marnie Was There is een stiekeme tranentrekker. Je wordt door het verhaal meegenomen alsof je naar een reallifesoap kijkt. Anna wordt naar het platteland van Japan gestuurd en maakt daar vrienden met Marnie, maar is ze wel echt? En tijdens It Follows zit je op het puntje van je stoel. Het meisje Jay neemt na een wilde nacht de vloek van haar bedpartner over en wordt achtervolgt door een vreemd wezen. Het is een knaller van een horror, slaap na het zien van de film daarom maar niet alleen, want je doet geen oog dicht. 
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: check het schema van je lokale bioscoop voor de draaitijden / / Korting: verschilt per bioscoop / / Meer info

Paleis Het Loo
Wil jij je nog even afzonderen voordat Nederland is bedolven onder oranje feestgangers en toch ‘Hollands’ bezig zijn? Ga dan naar Paleis Het Loo en bezoek de prachtige tuinen. Niks geen klein achtertuintje waar onkruid een kans van slagen heeft en molshopen de graszoden verpesten. De paradijselijke tuin is zo groot als een voetbalveld. Je kijkt je ogen uit. Loop langs de perfect geknipte buxusplanten in de meest sierlijke vormen. Helaas niet een hele dierentuin aan geknipte buxusboompjes, maar wel sierlijke hagen. Van een afstand lijk je net naar een Frans behangetje te kijken. Duik deze dag in de vaderlandse geschiedenis en pak nog even je rust voordat Nederland uit z’n oranje voegen knalt.
Paleis Het Loo, Apeldoorn / / Openingstijden: 10:00-17:00 / / Korting: € 9,50 op toegangskaarten / / Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.