Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
10 APR 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Lifestyle Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Het weerbericht voor dit weekend: op veel plekken breekt de zon door en is het aangenaam lenteweer. Helaas doet april wat -ie wil: daarom voor jou culturele tips voor mooi of slecht weer. Go short dit weekend of duik onder in een Rotterdams motel.

Vrijdag:

Motel Mozaïque 
Als een luxueuze 5 sterren overnachting; zo kun je Motel Mozaïque omschrijven. De nieuwste artiesten, moderne kunsten en performances vullen het programma van dit festival. De zusjes van Ibeyi, Will Butler en I am Oak verzorgen de nodige muzikaliteit. En vergeet niet om naar EPIC FAIL te gaan, deze show wordt gegeven door een beatboxer en danseres. De kunst van het falen, zo zou je dat stuk kunnen omschrijven. Motel Mozaïque faalt verder niet hoor: vrijdag en zaterdag zijn als een warm bad. Gelukkig zit het weer mee en kun je genieten van Rotterdam en de kunsten van Motel Mozaïque.  
Diverse locaties, Rotterdam / / Aanvang: vrijdag 13:00 – zaterdag t.b.a.  / / Korting: € 5,- op toegangskaarten / / Meer info

De Règâhs
Een Haagse flamencoband opgericht in 2007. Hmm, interessant. De Règâhs is Haags voor de reigers. De vier heren hebben wel iets weg van deze vogel, toch willen ze eigenlijk de draak steken met het Haagse symbool, ook wel bekend als de ooievaar. Hun muziek heeft altijd een rockbeat, begeleid met flamenco gitaarspel. De platte en grappige Haagse teksten maken het helemaal af. Deze avond presenteert de band hun nieuwe show ‘Dansuh!’ en willen ze het publiek aan het dansen krijgen. 100% kans van slagen.
Het Paard van Troje, Den Haag / / Aanvang: 20:00 / / Korting: € 2,50 / / Meer info

Zaterdag:

CJP serveert @ Imagine Film Festival
Als liefhebber van fantasy, anime, science-fiction en/of horror moet je naar het Imagine Film Festival. Elke dag zijn er in EYE films te zien die vallen binnen deze categorieën. CJP komt al jaren met CJP serveert. Speciaal voor jou als CJP’er hebben we zaterdag een filmprogramma samengesteld met de volgende films: When Marnie was There, The Signal en Liza, The Fox-Fairy. Cabaretière Carolien Borgers zal de dag  presenteren en natuurlijk vergeten we de bier en bitterballen niet. Wees erbij! Klik hier voor de kaartverkoop.
EYE, Amsterdam / / Aanvang: 10:00 - 18:00  / / € 18,50 met CJP / / Meer info 

Liza: The Fox-Fairy

H.N. Werkman (1882-1945) Leven & Werk
Op 10 april 1945 werd de Groningse drukker en kunstenaar Hendrik Werkman omgebracht door de Duitsers. Maakte hij illegaal drukwerk? Of was hij een gevaar geworden voor de nazi’s met zijn verboden kunst? Tot op de dag van vandaag is de oorzaak van zijn dood niet duidelijk, wel bouwde hij met zijn kunst na de Tweede Wereldoorlog een ijzersterke internationale reputatie op. Zijn zeventigste sterfdag wordt geëerd door het Groninger Museum met een grote overzichtstentoonstelling. Duik in zijn leven: zijn grafische achtergrond, de economische ontwikkelingen, het kunstleven in Groningen en de oorlogsjaren. Alles is te zien. Van zijn grafische kunst tot brieven, portretten en familiedrukwerk.
Groninger Museum, Groningen / / Aanvang: 10:00 – 17:00 / / Korting: € 3,- / / Meer info

Zondag:

Go Short Film Festival  
Ga los op Go Short: kruis zoveel mogelijk films af in korte tijd. De korte film is een beetje de underdog van de filmwereld, maar Nijmegen zorgt ervoor dat ook dit genre de juiste aandacht krijgt die het verdient. Go shorty! Dit jaar zijn er films te zien die gaan over Generation I (de generatie van nu). Er wordt gekeken naar onze drang om alles online te delen: wat gebeurt er als we offline gaan? Ook voor pluizig vermaak heeft het festival gezorgd. Zo zal het filmblok Cat Shorts te zien zijn: filmpjes van schattige snoezenpoezen en krolse katers van YouTube. Klein is wél fijn. Oordeel zelf!
Diverse locaties, Nijmegen / / Aanvang: 11:00 – 23:00 / / Korting: met je CJP-pas krijg je € 2,- korting / / Meer info 

Cat Shorts

Boek van ABC
Yes! Het zonnetje gaat weer schijnen. Heb je even genoeg van lange rijen en het luisteren naar anderen? Koop dan een literair hoogstandje bij The American Bookcenter. Deze boekhandel verkoopt Engelstalige boeken, zo zorg je dat je talenknobbel weer even geprikkeld wordt. Onze tip: smeer de beste clubsandwich, neem een kleedje mee en ga naar het park. Zo kun je helemaal opgegaan in het verhaal van je boek terwijl het zonnetje op je gezicht schijnt. Niemand met wie je hoeft te praten, nergens waar je moet zijn. Gewoon lekker in je uppie, met Harry Potter of met andere interessante hoofdrolspelers. De keuze is aan jou.
American Book Center, Amsterdam en Den Haag / / Openingstijden: v.a. 10:00 / / Korting: je krijgt 10% CJP-korting op boeken / / Meer info  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.