Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
03 APR 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Lifestyle Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Geen ellendige woonboulevards voor jou dit paasweekend. Sleep na het eieren zoeken je familie mee naar musea, toneel, film en muziek. Op je paasbest natuurlijk. Hard of zacht gekookt: dit zijn onze tips voor het weekend.

Vrijdag:

Mother’s Finest 
It’s electrifying! Deze moederskindjes uit de jaren zeventig zijn nog steeds bij elkaar en brengen een mix van funk, soul, rock en pop.  De band uit Atlanta is ooit opgericht door het zangersechtpaar Joyce Kennedy en Glenn Murdock. Tot op de dag van vandaag zijn ze trouw aan hun roots en hun mammie. Een combinatie van rock en soul klinkt gek, maar Mother’s Finest kan dat als geen ander. Get your groove on!
Patronaat, Haarlem / / Aanvang: 20:00  / / Korting: € 1,- / / Meer info

Mensbeelden in globaal perspectief
Dit is het laatste weekend dat deze indrukwekkende tentoonstelling te zien is. Heel simpel gezegd gaat het over mens zijn. Veel kunstenaars maakten aan het eind van de jaren tachtig ‘mensbeelden’ over leven, liefde en dood. Nou wij willen niet doodgevonden worden met een bal als benen. De sculptuur van Juan Muñoz met titel Conversation Piece: laat vier mannen zien die met elkaar in gesprek zijn. Eén ding is vreemd: hun lichamen balanceren op grote ballen. Zo lijken de mannen eerder kegels, dan mensen. Ontdek zelf met welke vraag de kunstenaar kampte toen hij de sculpturen maakte. Deze dag kun je voor € 5,- extra ook bij de lezing van curator Anne Berk zijn. Zij zal vertellen over de gedachtengang van de kunstenaars. 
Museum de Fundatie, Zwolle / / Aanvang: 11:00 – 17:00 / / Korting: € 3,- / / Meer info

Zaterdag:

Kunst met een grote K
Sander van Opzeeland behoort al jaren tot de harde kern van Comedytrain. Nu heeft hij een plan: hij komt het podium op, mensen applaudisseren en vervolgens vertelt hij over wat hem bezighoudt. ‘Hij is de veertig gepasseerd en heeft geen tijd om nog te groeien. Dit is het beste theaterprogramma van het jaar.’ (Zijn woorden hè.) 85 minuten lang vertelt hij het publiek verhalen, soms zingt hij een liedje en af en toe maakt hij een grapje. Maar waar gaat zijn show dan in godsnaam over? Tsja, dat is Kunst met een grote K.
De Kleine Komedie, Amsterdam / / Aanvang: 20:15 / / Korting: 50% last-minute korting, als je op de dag van de voorstelling zelf een kaartje aan de kassa koopt / / Meer info 

De Oase van Matisse 
Een oase van rust: deze uitdrukking kennen we allemaal wel. Henri Matisse was een kunstenaar die in chaos toch kalmte wist te creëren. Bekend zijn vooral de collages die hij aan het eind van zijn leven maakte. Vormen knipte hij uit en liet hij door zijn assistenten opplakken, kamerplanten, landschappen en fruit. Kunst die miljoenen waard is, maar wij stiekem wel als behangetje willen hebben. Het Stedelijk Museum komt met de grootste tentoonstelling ooit in Nederland van Henri. Kamerjassen, de collages en Oosterse naakten: kijk je ogen uit.  
Stedelijk Museum, Amsterdam / / Aanvang: 10:00 / / Korting: je krijgt 50% CJP-korting op je toegangskaart / / Meer info  

De Oase van Matisse

Zondag:

ART BREDA 
Klokken, antieke juwelen, art deco-kandelaren, moderne kunst en andere tierelantijnen. Dit alles is te zien tijdens de kunstbeurs ART BREDA. Heb jij een echte neus voor antiek of gewoon een enorme interesse in de hedendaagse schilderkunst? Dan is deze beurs wat voor jou. Kunsthandelaren uit de Benelux komen hier samen om hun mooiste bezittingen te showen. No way dat je die kunt kopen, maar het blijft natuurlijk ook gewoon fantastisch om al dat moois te kunnen zien. De beurs begint vandaag en loopt door tot 12 april.
Chasséveld, Breda/ / Aanvang: 10:00 – 18:00 / / Korting: met je CJP-pas krijg je € 5,- korting / / Meer info 

Bloed, Zweet en Tranen
De titel liegt er niet om: wat had André Hazes een leven! Na een documentaire en musical over dit icoon is de film ook een feit. Martijn Fischer is Hazes en Hadewych Minis speelt Rachel. De film gaat over het begin van Hazes en zijn treurige einde. Martijn Fischer vertolkte de rol van Hazes ook in de musical en dat doet ‘ie goed. Zo goed dat het lijkt alsof die ouwe boef tot leven is gebracht. Pasen staat voor de opstanding van Jezus, misschien herrijst Hazes dit weekend na tien jaar ook uit zijn graf. Sowieso is deze film voor liefhebbers én haters (bestaan die dan?) een sterke aanrader.
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: check het schema van je lokale bioscoop voor de draaitijden / / Korting: verschilt per bioscoop / / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.