Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Best Kept Secret: de 6 smaakmakers
30 APR 2015 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Muziek Festival

Best Kept Secret: de 6 smaakmakers

Echt geheim is Best Kept Secret niet meer. Eigen schuld, hoor. Want voor het derde jaar op rij heeft het festival een line-up waar je U tegen zegt. CJP selecteerde de zes bijzonderheden die je niet links mag laten liggen, want je krijgt nu € 10,- CJP-korting op kaarten!

The Libertines

Niemand had tien jaar terug kunnen denken dat indieband The Libertines anno 2015 weer alive and kicking zou zijn. Pete Doherty was destijds meer dood dan levend en tweede man Carl Barât had het veel te druk met zijn zijproject Dirty Pretty Things. Gelukkig besloten de twee heren de zeer muzikale handen toch weer in een te slaan voor een nieuwe tour. Het resultaat van deze fijne samenwerking zie je op de eerste dag (19 juni) van Best Kept Secret.

Yung Lean

Ondanks het feit dat internet spammails over viagra faciliteert, zijn we er toch wel heel blij mee. Als het wereldwijde web er niet was geweest, hadden we nooit kennis gemaakt met Yung Lean. Voor degenen die onder een steen hebben geleefd: Yung Lean is een Zweedse rapper die liedjes maakt over Gatorade (het sportdrankje), de hele dag Arizona Iced Tea drinkt en een crew heeft die hij Sad Boys noemt. Dat deze combi echt een winnende is, zie je op de tweede dag van Best Kept Secret.

Earl Sweatshirt

Als er één rapper is die het in zich heeft om tot Kanye Westeske hoogtes te stijgen, dan is het Earl Sweatshirt wel. Wie zo ouderwets is om ’natuurtalent’ op te zoeken in de encyclopedie, zal een foto van Earl naast de beschrijving vinden. Zijn raps klinken namelijk alsof hij al 21 jaar van zijn 21-jarige leven bezig is met het maken van rhymes. Wil jij de nieuwe grootmeester van de rap in actie zien voordat hij écht heel groot wordt? Dan is 19 juni dé dag om dat te doen.

Onze favoriete Earl-video

Jonny Greenwood & London Contemporary Orchestra

Klassiek geschoolde musici laten samenwerken met de gitarist van Radiohead. Het klinkt niet per se als een gedroomde combi, maar wie de video hieronder kijkt weet dat dit het absoluut wel is. We durven zelfs te stellen dat het de meest interessante samenwerking is sinds Nicole Kidman en Robbie Williams. Geloof je ons niet? Plak jezelf dan vooral op 21 juni vast aan het podium tijdens het optreden van Jonny en zijn orkest.

Radiohead meets klassiek

Het eten

Nee, het eten is geen nieuwe band die je totaal is ontgaan. We hebben het hier over het culinaire aspect van Best Kept Secret. Dat is namelijk heel goed. Welk festival organiseert nu van te voren een proeverij om het eetaanbod te testen? Op dit drie dagen durende feestje dus geen verlepte patatjes vindt, maar goede burgers, fijne vis en groente. Grote kans dat je dit festival voor de verandering eens niet verlaat met een semi-maagzweer. Lijkt ons een behoorlijke verademing.

The Jesus and Mary Chain

Na zestien jaar van afwezigheid, is The Jesus and Mary Chain weer helemaal terug. Beter muzikaal nieuws is niet denkbaar, want we hebben hier te maken met de enige echte ambassadeurs van het noise-genre. Geen enkele andere groep ter wereld verstaat de kunst van raggen op overstuurde gitaren beter dan The Jesus and Mary Chain. Als wij jou waren, zouden we ons al ver voor aanvang aan het podium vastklampen. Dit wil je namelijk voor geen goud missen.

Ben je na het lezen van dit blog redelijk in paniek omdat je nog geen kaartje voor Best Kept Secret hebt? Geen zorgen. Als CJP'er krijg je € 10,- korting op een weekendticket inclusief camping. Er is wel enige haast bij: de kaartverkoop stopt op 29 mei! Heb je vóór 15 april al een kaartje gekocht als CJP'er? Check dan ook snel het kortingsitem hieronder, want dan hebben we een cadeautje voor je!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.