Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Londen is totally your cup of tea
23 MRT 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Lifestyle

Londen is totally your cup of tea

London is calling, darling! Te pas en te onpas gebruiken Londenaren een catchy uitdrukking. Wij laten jou natuurlijk niet onvoorbereid de stad van de rode telefooncellen, zwarte taxi’s en ‘mind the gap’ ontdekken. Daarom: deze oneliners moet je sowieso kennen. What are you saying(s)?

A man’s home is his castle
Nederlandse variant: Eigen haard is goud waard.
Zien: Geheid breng je een bezoekje aan het Buckingham Palace, maar vergeet ook zeker Windsor Castle niet. Dit gigantische kasteel is het grootste (nog bewoonde paleis) van de wereld. Zie je straks William en Kate’s kinderen daar al verstoppertje spelen? In 1992 vloog de Private Chapel in brand en om de reparatiekosten te dekken werden delen van het kasteel opengesteld voor publiek. Eigen haard is inderdaad goud waard, zo blijkt maar weer.

Bob’s your uncle
Nederlandse variant: Klaar is Kees
Zien: It’s so fluffy! It’s so hairy! It’s so cute! Bob is een klein mormel: een straatkat die het leven van zijn baasje James Bowen voorgoed veranderde. James was verslaafd aan heroïne. Tijdens zijn afkickprogramma ontdekte hij de kat op straat, Bob sleepte hem erdoorheen en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Inmiddels zijn James en Bob nog beroemder dan de Tower Bridge. Er is een film in de maak en het boek Bob de Straatkat is vertaald naar meerdere talen. De twee zijn binnen, ze wonen nu samen in Noord-Londen waar James Bowen zijn eigen huis heeft kunnen bouwen. Klaar is Kees of klaar is Bob in dit geval.

Dead men tell no tales
Nederlandse variant: Van doden is geen gevaar te duchten.
Zien: Op Londens grond liggen een paar flinke namen begraven, beroemd en berucht. Op het Highgate Cemetery kun je filosoferen met de geest van Karl Marx en misschien ontdek je wel het graf van Jack the Ripper. Hij teisterde ooit als seriemoordenaar de straten van Londen, maar is nooit gevonden. Dood is hij sowieso, bang hoeven we dus niet meer voor hem te zijn. Tenzij…

One man’s trash is another man’s treasure
Nederlandse variant: Wat voor de één troep is kan van grote waarde zijn voor een ander.
Zien: Portobello Road is een kleurrijke straat die op marktdagen, zoals de zaterdag, vol staat met kraampjes. Een kilometerslange straat gevuld met andermans meuk, het mekka voor de tweedehandsliefhebber. Hier vind je de mooiste vintage items, antiek en andere oude rommel. Misschien maakt het je wel ontzettend blij om een John Lennon-bril te vinden, terwijl de verkoper er nog niet dood mee gevonden wilt worden. Literally speaking.

Off the wall
Nederlandse variant: Iets dat allesbehalve conservatief of gewoontjes is.
Zien: Je zult het zeker tegenkomen, graffiti. In de underground, in Camden, op de dubbeldekkers en van onbekende en bekende artiesten. Zoals Banksky’s work of art. Het is nog steeds een raadsel wie er schuil gaat achter deze artiest. Toch weten we dat wat hij maakt retegoed is en met dat bedoelen we dus ook echt de moeite waard om met eigen ogen te zien. Zijn werk is vernieuwend en gaat over politieke en maatschappelijke onderwerpen. Wat dacht je van twee mannelijke politieagenten die innig zoenen? Juist, allesbehalve gewoontjes.

March to the beat of your own drum
Nederlandse variant: Iets doen zonder daarbij te denken aan anderen.
Zien: Het blijft vreemd, die mannetjes in rode pakken, bontmutsen en strak gezicht; de wachten van Buckingham Palace. Je kan je gekste bek trekken, je broek naar beneden doen of bh naar ze toe gooien, maar dat heeft geen zin. Trust us. Heb jij wel het lef om de wachten uit hun tent te lokken? Dan moet je met wel iets héél origineels komen.

To put your money where your mouth is
Nederlandse variant: De daad bij het woord voegen.
Zien: Nee, je moet je geld niet in je mond stoppen. Neem liever de delicatessen van Londen tot je. Wat dacht je van fish ’n chips zo uit het vuistje, een authentieke high tea of heb je het lef om een steak and kidney pie te proeven?

Wij geven € 100,- korting op Education First, EF Taalreizen. Altijd al je talenknobbel willen benutten? Dan is dit je uitgelezen kans. Met EF Taalreizen kun je twee weken tot een jaar naar vele bestemmingen voor een cursusje Engels, Spaans of Japans. Van Miami Beach tot China, maar ook dichter bij huis zijn er fantastische steden om een taal te leren. Studeren in het buitenland met EF.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.