Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 13
26 MRT 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek Festival

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 13

Bij CJP krijg je kersverse muziek voor je bakkes. Luister voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week onder andere Alamo Race Track, Major Lazer en Balthazar.

Laura Marling - Short Movie (album)
Singer-songwriter Laura Marling is pas 25 en heeft nu al haar vijfde album uitgebracht. Een niet onbelangrijke nuance: haar vijfde extreem goede album. Echt. Prachtige teksten, een prachtige stem en de akoestische gitaar is dit keer vaak lekker up-tempo. Short Movie is daarmee een perfecte plaat om bij achterover te leunen in een luie stoel of in de auto. Met een beetje fantasie zie je dan de verdwaalde hooibalen over de weg waaien.

Alamo Race Track - Hawks (album)
Eén van de optredens waar we het meest naar uitkijken op Motel Mozaïque (10-11 april, € 5,- CJP-korting!) is dat van Alamo Race Track. Vier jaar lang lieten Ralph Mulder en de zijnen ons wachten op een nieuw album vol ambachtelijke popparels die soms naar folk neigen. Vier jaar incubatietijd is voor Alamo Race Track op zich niet abnormaal, dit is het vierde album in twaalf jaar, maar voor hongerige fans wel dodelijk. Gelukkig kunnen we stellen dat Hawks het wachten absoluut waard is geweest. Wat een prachtplaat weer.

Major Lazer en DJ Snake (ft. MØ) - Lean On

Het liedje is al een kleine maand oud, maar vanwege de nieuwe clip nemen we Lean On toch graag op in de Luisterlijst. Want zeg nou zelf, Major Lazers die op een paard zitten wil je gewoon zien toch?

Balthazar - Bunker (single)
Vandaag verschijnt Thin Walls, het derde album van onze favoriete Belgische band: Balthazar. Afgelopen week was de single Bunker (en nog iets eerder ook al Then What) echter al te beluisteren en die hebben we dan ook meteen grijsgedraaid. Voor zover dat kan online. Verwacht dezelfde perfecte baslijnen en lijzige zang als altijd, want waarom zou je een perfect recept immers helemaal omgooien?

Blur - Lonesome Street en There Are Too Many Of Us (singles)
Dit jaar komt er eindelijk weer een nieuw album uit van Blur, één van de twee beste Britpopbands ooit. Het album heet The Magic Whip en ligt pas op 24 april in de schappen. Maar als de band op dit tempo doorgaat met singles uitbrengen, hoef je dat tegen die tijd al niet meer te kopen. De afgelopen week kwamen namelijk al single twee én drie uit, respectievelijk de trage, pamflettistische ballad There Are Too Many Of Us en het meer up-tempo Lonesome Street. Beiden erg fijne nummers, maar zeker van Lonesome Street ging ons hart sneller kloppen: dit komt weer in de buurt van Coffee And TV.

The Afterveins - Showers (album)
Het nieuwe album van de Rotterdamse band The Afterveins is niet alleen fijn luistervoer voor fans van stadsgenoten Rats On Rafts en andere new wave-band, het roept ook existentiële vragen op over je douchegebruik. Want er blijkt dus veel meer mogelijk tijdens je dagelijkse ochtendritueel. Zo slaat de jongen op de cover van Showers een fles drank achterover in de douche. Waarbij de fles overigens precies juist gepositioneerd is om de foto niet als 'aanstootgevend' aan te merken. Het derde nummer van de plaat heeft bovendien de titel Wanking In The Shower, wat misschien nog wel minder aan de verbeelding overlaat. Als je snel bent, kun je de bandleden bij hun albumpresentaties vanavond in Groningen (Vera) en morgen in Rotterdam (Rotown) vragen wat ze allemaal nog meer uitspoken onder de douche. Het album staat ondertussen wel al helemaal op Spotify.

Luister naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. Wekelijks updaten we deze met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.