Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 12
19 MRT 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 12

Bij CJP krijg je kersverse muziek voor je bakkes. Luister voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week galmen onder andere James Bay, Chilly Gonzales en Courtney Barnett uit je speakers.

Courtney Barnett - Pedestrian At Best

Courtney Barnett - I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit (album)
De Australische singer-songwriter uit Melbourne wordt gekust en gekroond als één van de muzikale beloftes van dit jaar. Na twee EP’s komt Courtney deze week met haar debuutalbum. De plaat, met poëtische titel, laat een frisse wind waaien door Siso-land. Depreston is mellow en een aanrader om te draaien tijdens een barbecuefeestje op je balkon. En wat is Pedestrian At Best een lekker rockend nummer! Leer deze lijfspreuk uit je hoofd: Give me all your money and I’ll make some origami, honey. Waarschuwing: de video is niet geschikt voor mensen met coulrofobie, ofwel angst voor clowns.

James Bay - Chaos and the Calm

James Bay  - Chaos and the Calm (album)
Hou je van Vance Joy, Hozier, George Ezra en Nick Mulvey? Dan is James Bay écht iets voor jou. Hij zwemt in dezelfde talentvolle baai als bovenstaande singer-songwriters. De jonge, langgelokte zanger uit Engeland tovert folky pop-liedjes uit zijn hoed alsof het konijnen zijn. Let it go gaat ook over (de daad uitvoeren als) konijnen. Iets met dat je aan het begin van een relatie heel veel met je lover naar bed gaat, maar dat het steeds minder wordt. Let it go kan trouwens hulp bieden als je alles even lekker los wil laten. De single Need the sun to break zit bomvol geluiden waar je als muziekjournalist toffe ‘rifjes’-termen voor in de strijd kunt gooien.

My baby - Uprising

My baby – Shamanaid (album)
Het tweede album van de driekoppige, Nederlands/Nieuw-Zeelandse band klinkt als een sjamaan met een zeemeerminnenstaart. De titel dan. De plaat is een mix van indie-funk, country en blues. My baby heeft iets met sugar daddy’s, en het staat ze nog goed ook. De muzikanten hebben net een paar shows gedaan met Henny Vrienten en de komende tijd staat een tour met de legendarische blueszanger Seasick Steve in Engeland op de planning. Gitarist en zangeres Cato van Dyck zingt op 10 mei in de Kleine Komedie met Ladies of the Lowlands. Extra low-prices voor CJP’ers!

Chilly Gonzales - Chambers

Chilly Gonzales - Chambers (album)
Hartjes-uit-ogen-schietende-emoticon. Deze plaat is de vaste equivalent van een liefdesdrankje. Het brengt je in één klap terug naar de dagen dat je met je ouders onderweg naar Frankrijk Classic FM luisterde. Piano meets strijkerskwartet, met hier en daar een tekstuele verassing. Dit luistert net zo lekker weg als dat wijn weg slobbert. Chilly Gonzales is pretty badass: een pianist met de attitude van een rapper. Zo heeft hij het wereldrecord ‘langste solo pianoconcert’ (27 uur) op zijn naam staan. Hij schrijft ook met Drake en Feist én won in 2014 een Grammy voor zijn samenwerking met Daft Punk.

Rats of Rafts – (Machine) 1 -6 -8 (single)
Woorden die met ‘post’ beginnen zijn doorgaans positief. Post-it’s, bijvoorbeeld. Of postbode. Postkantoor. Oké, een posttraumatische stress-stoornis is wat minder. Maar zelfs de neerwaartse spiraal die een stoornis teweeg brengt, kan worden opgelost met een stevig potje postpunken! 2 april verschijnt het tweede album Tape Hiss van Rats of Rafts. Een steengoede plaat van de Rotterdammers. Voor techniekliefhebbers: de plaat is 100% analoog opgenomen.

Young Fathers - Shame

Young Fathers – Shame (single)
Deze rapformatie maakt fijne nummertjes. En ja, soms komen daar kinderen uit voort. Maar, je bandnaam vernoemen naar je DNA-verspreidende status? Schattig! Zo zijn ze, die mannen uit Edinburgh. De vrolijke gangsterplaat Shame bevat alle instrumenten die je als kind bij muzikale vorming voorgeschoteld kreeg. Wij identificeren ons vooral met de tamboerijn (als kind menig trommelvlies van de buren mee geterroriseerd). De single Rain, ook lekker, staat samen met Shame op het album White Men are Black Men Too. Het album is opgenomen in een hotelkamer in Illionois, in een oefenruimte in Melbourne en in een koelcel in Berlijn; die diversiteit hoor je. Of de kinderen op dat moment bij de babysitter waren, is niet bekend. Misschien is die tamboerijn wel een rammelaar trouwens.

Luister naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. Wekelijks updaten we deze met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.