Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
27 MRT 2015 • Door Jeroen van Zanten • Meer blogs over Theater Film Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Dit weekend reis je terug naar de Romeinse tijd in Nijmegen, beleef je de opening van het Tweetakt/Kaap Festival en zie je indrukwekkende docu’s op het Movies that Matter festival in Den Haag. Kortom: genoeg redenen om er weer lekker op uit te trekken dit weekend!

Vrijdag:
Medea
Bij het toneelstuk Medea ben je getuige van een bizar gezinsdrama. Ijzersterke dialogen en zeer schrijnende situaties maken het van begin tot eind boeiend. Medea laat het verhaal zien van een gezin dat ernstig lijdt onder een verwarde moeder die steeds meer de weg kwijt raakt. De Australische regisseur Simon Stone geeft Medea een eigentijds tintje en maakt het tastbaar: je voelt anderhalf uur met de verwarde Anna mee. Fijne bijkomstigheid is dat bij de voorstelling van vrijdag een nagesprek plaatsvindt: extra veel genieten dus in de vertrouwde schouwburg van Toneelgroep Amsterdam.
Stadsschouwburg Amsterdam // Vrijdag 27 maart 20:00 // € 3,- CJP-korting // Meer info

Tweetakt/Kaap Utrecht
Het is menig Utrechter fietsend langs de Neude misschien al opgevallen: het Tweetakt/Kaap festival strijkt deze week neer in de Domstad. Op tien locaties kun je terecht voor heel veel fijne porties theater, cabaret, muziek en beeldende kunst. Je zal wel gek zijn om niet even te gaan kijken. Dit weekend trappen we alvast af met De Staat en Sue the Night bijvoorbeeld. Tot op de Neude of in het theater!
Verschillende locaties in Utrecht en omgeving // Van 27 maart t/m 12 april. (expositie tot 31 mei) // € 6,- korting op een dagticket // Meer info

Het Tweetakt/Kaap festival is neergestreken in Utrecht

Zaterdag:
Movies That Matter Festival
Serieuze kost in Den Haag dit weekend. Movies that Matter Festival begint aan de laatste twee dagen. Veel docu’s over onrecht en mensenrechten, afgewisseld door fijne bandjes en hier een daar een interview of debat. Vast staat dat je het festival met genoeg denkvoer verlaat. Extra tip: zaterdag kun je terecht op de afterparty van het festival voor een optreden van Maison du Malheur, voor nop that is.
Verschillende locaties in Den Haag // 27 & 28 maart // €1,50 korting op films // Meer info

Democratie en vrouwen, veel vrouwen, in de documentaire The Supreme Price

Valkhof Museum: Van hun voetstuk
Terug naar Romeinse tijd met de tentoonstelling Van hun voetstuk. Eeuwenoude restanten van bronzen Romeinse beelden zijn naar Nijmegen gehaald voor deze expo. Een van de weinige Romeinse beelden die nog volledig intact is, is het twee meter hoge beeld van Aggripina. Een absolute must see. Extra bijzonder is het wanneer de beelden in hun oorspronkelijke omgeving worden vertoond. Kortom: deze tijdreis is meer dan de moeite waard.
Valkhof Museum Nijmegen // hele weekend toegankelijk // €4,50 korting op je kaartje // Meer info

Zondag:
American Sniper
Een verhaal gebaseerd op het leven van de Amerikaanse soldaat Chris Kyle, één van de meest spraakmakende soldaten van de Verenigde Staten. Kyle werd maar liefst vier keer uitgezonden en doodde vele Irakezen. In American Sniper neemt acteur Bradley Cooper je contant mee in zijn vertwijfeling over de moorden die hij pleegt. De mentale staat van de soldaat is de rode draad in American Sniper. Een echte Amerikaanse oorlogfilm die boeit van begin tot het eind.
Verschillende bioscopen in Nederland // hele weekend te zien // Check je bioscoop voor je korting // Meer info

Trailer American Sniper

Rotterdam in the picture
Dit blog mag dan in Amsterdam geschreven worden: wij houden minstens net zoveel van Rotterdam. De boeiende geschiedenis van de havenstad komt tot leven in talloze beelden. In het Nederlands fotomuseum zie je maar liefst 175 jaar Roffa vast gelegd op de gevoelige plaat. De haven, de architectuur en de mensen bepalen Rotterdam in beeld. Je ziet door de foto’s Rotterdam letterlijk veranderen. Als je er toch bent, doe dan ook vooral de audiotour: meer dan dertig verhalen over de één-na-grootste stad van Nederland.
Fotomuseum Rotterdam // hele weekend te zien // € 4,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.