Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
20 MRT 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Festival

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

In onze ogen is het altijd lente. Altijd, maar vandaag begint ook nog eens de officiële lente. Daarom: zet de bloemetjes en de bijtjes maar buiten, neem wat licht tot je of ga aapjes kijken. Wij tippen de leukste lente-uitjes voor dit weekend.

Vrijdag:
STRP Festival
De nieuwste technologieën en snufjes op zowel muzikaal, filmisch als machinaal niveau. Het tiendaagse festival STRP is als een ruimtecapsule die plotseling is neergestreken op aarde en de lichtjaren letterlijk en figuurlijk heeft meegenomen. Onze lichtstad staat tien dagen lang in de spotlight. Tijdens het hele festival zal de expositie Screen On l No Screen te zien zijn, dat gaat over het beeldscherm en wat erachter zit. Daarnaast heb je vandaag ook het geluk het concert van de kunstenaar Robert Henke mee te maken. Hij heeft jaren gewerkt aan Lumière ll: een lichtinstallatie die reageert op elektronische muziek. Kom dat zien en één tip: neem het niet al te lichtjes op.
Klokgebouw, Eindhoven / / Aanvang: v.a. 20.30 / / Korting: € 2,50 CJP-korting / / Meer info

Vondelfestival
Gevonden: theater in het Vondelpark. In de krochten van het park vind je dit weekend theater van cabaret en muziektheater tot mime en orgelconcerten. In de avonduren kom je leuke en hilarische theatermakers tegen. Zij verschuilen zich op stiekeme plekken. Ga naar de site en meld je aan voor een show, je ontvangt dan de desbetreffende plek en de code die je toelaat. Een soort ‘sesam-open-nu’, maar dan anders. Vondelingen; vindt jouw theatershow en kom daar met het codewoord binnen. Circus Treurdier is ook aanwezig met hun absurde muziektheater. Waar zullen zij zich verborgen houden en welk codewoord zal je daartoe binnen laten? Ontdek het zelf, treurig zal het in ieder geval niet zijn.
Het Vondelpark, Amsterdam / / Aanvang: 20:00 / / Korting: je krijgt €8,50 CJP-korting op je toegangskaart / / Meer info

Zaterdag:
Hollands Deep
Vandaag begint een feestje. Het feestje van een icoon. Een icoon dat zestig jaar wordt. Zestig jaar alweer. Juist. We hebben het over Anton Corbijn. Deze rauwdouwer komt uit Strijen. Des te meer een reden voor Anton om zijn vleugels uit te slaan. Inmiddels is hij ook geen vreemde vogel meer in Hollywood. Anton begon als popfotograaf voor het muziekblad OOR. Beroemdheden als Bob Dylan, Miles Davis, David Bowie en Herman Brood had hij voor de lens. Zelf stond hij daar ook ooit, verkleed als Kurt Cobain en Jimi Hendrix. Dat wil je zien hè? Ga dan maar naar de tentoonstelling Hollands Deep en vier zijn feestje.
Gemeentemuseum, Den Haag / / Aanvang: 11:00 – 17:00 / / Korting: € 3,50 CJP-korting op toegangskaarten / / Meer info 

Danny Vera
Een zwarte vetkuif, zwarte zonnebril en idem dito kleding. Het is geen Elvis, maar kan zeker een erfgenaam van hem zijn. Dan the man is een Nederlandse zanger die zijn eerste gitaar in New Orleans kocht. Tsja, dan kan het ook niet anders dan dat je succesvol wordt en muzikaal bent. Hij brengt de sound van de fifties en sixties nieuw leven in. Verwacht een rauwe stem en fijne gitaarmedleys. Een beetje rock-‘n-roll, een beetje blues, een beetje country en een beetje veel Danny. Die combo willen we wel vaker horen.
Gebr. De Nobel, Leiden / / Aanvang: 20:00 - 23:00 / / Korting: € 2,50 CJP-korting op kaarten / / Meer info 

Zondag:
Holland Animation Film Festival (HAFF)
Vandaag is de afsluiter van het Animation Film Festival. Ga voor een snelle sneak peek of blijf zitten in die bioscoopstoel. De hele dag zijn er films te zien met een breed scala aan onderwerpen. Van robots tot schapen. Vergeet ook zeker niet de Oscar-genomineerde shortfilm The Single Life van Nederlandse bodem. Ja, daar gaan we het huis wel voor uit. Voor de brakke takken onder ons is dit een uitstekende zondagsbesteding. Je mag lekker lui in een stoel blijven zitten en je laten animeren door tekenfilmpjes waar je u tegen zegt.
Louis Hartlooper Complex, Utrecht / / Aanvang: 09:30 – 00:00 / / Korting: met je CJP-pas krijg je € 1,- korting per film / / Meer info 

Artis
Wil je niet alleen maar binnen zitten, maar ook de zogenaamde hort op? Ga dan aapjes kijken in Artis. Nee, hier mag je niet alleen heen als je je kleine zusje meeneemt. Het is ook harstikke leuk als date met je nieuwe vlam. Helemaal nu het mooier weer begint te worden en alle dieren uit hun holletjes kruipen. Hoe makkelijk is het om het ijs te breken tussen jou en je kersverse lover door te kijken hoe zeeleeuwen kilo’s sla naar binnen werken en hoe chimpansees aan elkaar pulken. Misschien deel je zelfs wel een ijsje aan het eind van de dag, als beloning dat jullie deze beestenboel hebben doorstaan. Wij garanderen je een succesvolle date: monkey business 2.0!
Dierentuin Artis, Amsterdam / / Aanvang: 09:00 – 18:00 / / Korting: € 1,50 CJP-korting op de entree / / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.