Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat te Doen Weekendagenda
06 MRT 2015 • Door Annebel Wouters • Meer blogs over Muziek Film Theater Lifestyle

CJP's Wat te Doen Weekendagenda

Kijk maar eens wat dieper in het glaasje: dit weekend is het toegestaan. Zitten is er niet bij, dus zorg nog wel dat je op je benen kan staan. Knoop dat en andere fijne zaken die je zult horen dit weekend maar goed in je oren.

Vrijdag:
A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence
Een koffer vol scheetkussens, nepneuzen, snorren, brillen, toeters en bellen en andere hilarische producten. Zie je het al voor je? Sam en Jonathan zijn twee melancholische verkopers in fopartikelen. Wat krijg je als je zulke types samen op pad laat gaan? Precies, een chaotische bende. Samen met de films Songs from the Second Floor en You, the Living vormt deze film een trilogie over ‘being a human being'. De Zweedse regisseur Roy Andersson won voor deze laatste film de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië in 2014. Tel een stel vreemde vogels op met een koffer vol rariteiten en dan ook nog eens het Zweedse Ikea-taaltje. Hoe hard je het ook probeert tegen te houden: lachen zul je.
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: check het schema van je lokale bioscoop voor de draaitijden / / Korting: verschilt per bioscoop / / Meer info

Café Theater Festival
Nippend aan je biertje wordt er plots door het café geschreeuwd. Een hard applaus volgt. Een man klimt op de bar en iemand anders pakt een microfoon om een serenade te brengen. Dit zou je zomaar kunnen overkomen aankomend weekend. 26 cafés verspreid door de binnenstad van Utrecht zullen het podium zijn van 26 theatergezelschappen. Dit jaar is het thema Kijk Wat Dieper In Het Glaasje. Om het je gemakkelijk te maken heeft de organisatie zes routes met elk een eigen thema uitgestippeld. Zo is er bijvoorbeeld de route Wil & Wet, Echt & Nep en Jij & Ik. Wil je tegendraads doen, dan is dat ook mogelijk en volg je gewoon lekker je eigen route. Check de site voor de voorstellingen en tijden. De voorstellingen lopen door tot en met zondag.
Diverse locaties, Utrecht / / Aanvang: check de site voor de tijden / / Gratis / / Meer info

Zaterdag:
One Man Show
Eén man alleen. Toch zou je zeggen dat een man als Ronald Snijders nooit alleen is. Zeker niet op het podium, want daar vertolkt hij zowel het personage van een nieuwslezer als dat van een showballetdanser. Misschien vloeit er zo af en toe een woord uit zijn mond dat niet helemaal lijkt te kloppen. Samen met Fedor van Eldijk bracht hij het boek De Alfabetweter uit met duizend vreemde woorden als vergalloppeer, viltstiftventer of bapauw. We zijn niet anders van deze absurdist gewend. Voorheen heb je hem als mede-presentator kunnen zien bij RamBam of in het programma De Staat van Verwarring, maar zaterdag is het podium van hem en hem alleen. Twee keer zelfs. Man, man, man wat een feest.
De Kleine Komedie, Amsterdam / / Aanvang: 20:15 en 22:30 / / Korting: 50% last-minute korting, als je op de dag van de voorstelling zelf een kaartje aan de kassa koopt / / Meer info 

Nijmeegs Boekenfeest
Het gaat waanzinnig worden vanavond. Hoe kan het ook anders met Waanzin als Boekenweek-thema? Dit feest ligt in het verlengde daarvan en luidt die Boekenweek in. De nieuwe stadsdichter van Nijmegen, Frouke Ans, opent het feest. Zij zal een gedicht voordragen dat aansluit op waanzin, iets dat de gekte voorbij gaat. Ook zal Jelle Brandt Corstius een boekje opendoen over zijn kijk op de wereld. En Dimitri Verhulst is er ook bij. Hij wordt aan de tand gevoeld door schrijver en dichter Jaap Robben. Alles mag en kan deze avond. Niets is te gek. Besluit je aan het eind van de avond zo’n lekker bekkend versje op je arm te tatoeëren? Dat kan! Met de literaire tattooshop van TUIG krijg je een aandenken om nooit te vergeten.
Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen / / Aanvang: 20:00 / / Korting: je krijgt €7,50 CJP-korting op je toegangskaart / / Meer info

Zondag:
Jaap Boots
Geniale popmuziek, pure poëzie en ruige rockverhalen. Jaap Boots is een ouwe rot in het vak. Maar uitgerangeerd? Zeker niet! Deze man is 25 jaar actief geweest in radio- en televisieland. Hij vertelt je de mooiste verhalen in zijn show Donderweg over zijn ontmoetingen met de grootsten. Zo heeft hij de hand mogen schudden met Tom Waits, Iggy Pop en onze Hollandse kanjer, Herman Brood. In zijn show geeft Jaap een kijkje in deze periode van zijn leven. Hij laat geniale platen horen en zingt daadkrachtig mee. Is het een ode aan zijn leven of aan de stoere popmuziek? Who cares? Rock-‘n-roll is het zeker.
Gebroeders De Nobel, Leiden / / Aanvang: 15:00 – t.b.a / / Korting: met je CJP-pas krijg je € 5,- korting / / Meer info

Boeddhisme Weekend
‘Ohmmmmmmmmm’. Helemaal zen aan de nieuwe werkweek beginnen? Kom dan naar het Museum Volkenkunde in Leiden. Zaterdag en zondag staat het museum in het teken van boeddhisme. Neem je eigen boeddha mee en laat hem taxeren door een expert, doe mee aan een workshop mindfullness of neem je ouders, je opa, tante, broer en zussen mee en volg een les gezinsyoga. Zo doe je toch nog aan family bonding. Ook kun je meditatielessen volgen en een rondleiding langs de ‘Topstukken en Boeddhisme’ nemen. Er geldt een toeslag van vier euro voor deelname aan deze dag. Maar hé, karma. Dat krijg je sowieso terug!
Museum Volkenkunde, Leiden / / Aanvang: 10:00 – 17:00 / / Korting: als CJP’er krijg je € 1,00 korting aan de kassa / / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.