Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Nat? Vurig? Welk festivaltype ben jij?
12 FEB 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Festival

Nat? Vurig? Welk festivaltype ben jij?

Op een festival ben je in je element. Maar in welk element precies? Check CJP’s checklist en ontdek welke acts het beste bij jou passen. Handig: net op tijd voor Where The Wild Things Are.

Where The Wild Things Are is een festival met drie dagen en nachten alternatieve muziek in bungalowpark de Eemhof. De line-up bestaat uit gierende gitaren, spannende popmuziek en indie electronica. Grote namen. Kleine setting. Naast muziek zijn er films, literatuur, een zwembad en een verrassende randprogrammering.

Type 1: Water
Je bent een: koud, zachtaardig persoon met een hoge vochtigheidsgraad. Of je bent gewoon qua sterrenbeeld Kreeft, Schorpioen of Vissen.
Kenmerken: Je houdt het nauwelijks droog op intense momenten en je bent iemand die dingen áánvoelt. Aan je wateren om precies te zijn. Als kind noemden je ouders je vaak waterrat en Spa Blauw is je lievelings.

What To Do Tijdens WTWTA
1. Fink, Mister & Mississippi en Akwasi
Als waterige type dacht jij waarschijnlijk gelijk aan een Amerikaanse rivier bij Mister & Mississippi, maar het is een Nederlands bandje bestaande uit hoedendragers. Brok in je keel, waterige oogjes; dat krijg je van deze indiepop van Hollandse bodem. De bebaarde singer-songwriter Fink brengt jou vervolgens gegarandeerd in tranen met zijn elektronische folkblues. Tenslotte: Akwasi (aquaaaa-sie, ja sorry, die moest even) bracht hiphop met zijn album Daar Ergens naar een nieuw level. Wereldse rap, folk en soulvol en urban, met poëtische teksten. Een ode aan Bram Vermeuelen. Hij heeft bovendien een liedje dat Dorst heet. Dus.
2. Verhaaltjes voor de Dorst
Jonge, creatieve schrijvers die verhalen voordragen over seks; dat is Verhaaltjes voor de Dorst. Ze schrijven niet alleen plastisch over de daad, maar ook over een Whopper penetreren, heftige vakantieliefdes, een kotsende prostituee en een opgehitste fetisj voor reclameslogans. Wil je iets met lichaamssappen? Dan is dit een aanrader.
3. Zwemparadijs
Bekend als Aqua Mundo voor intimi. Lekker in het bubbelbad relaxen, van de Turbo Twister afglijden of door de wildwaterbaan raggen. Zonder gillende kinderen die met hun zwembandjes jouw leven terroriseren. Op zaterdag is het zwembad exclusief voor WTWTA-bezoekers. Yay.

Type 2: Vuur
Je bent een: warmhartig persoon met een vurig karakter en een heet lichaam. Of jouw sterrenbeeld is Ram, Leeuw of Boogschutter.
Kenmerken: Soms komt er een vurige kant naar boven waarbij je random mensen een uitbrander geeft. Je bent verslaafd aan wasabi en hebt een droog gevoel voor humor.

What To Do Tijdens WTWTA
1. Nouveau Vélo, The Black Tambourines, Meatbodies
De vlammende gitaren van Nouveau Vélo wil je niet missen: indiepop met fijne melodieën en psychische invloeden. Maar ook de zwartgeblakerde tamboerijnen van de garagerockers van The Black Tambourines zijn aanwezig op WTWTA. De Britten uit Cornwall zijn rock-’n-rollende surfdudes (ook iets voor watertypes dus). Ben jij een BBQ-liefhebber die het liefst met een steekvlam naast de garage vlees staat de bakken? Dan is de muziek van Meatbodies iets voor jou. Garagerock uit Californië met een psychedelische laag, hysterische rifjes en gloeiende solo’s.
2. Indiebingo
Vurige mensen zoals jij willen winnen. Ben je een ster in het onthouden van indieliedjes? Of heb je tijdens een trip door Thailand bij kampvuurtjes gezeten met mensen die dachten dat ze gitarist waren? En voel je een vurig verlangen om terug te komen in die sferen? Doe mee aan de indiebingo! The Strokes en Pixies worden door DJ Bella Hay gedraaid,  terwijl jij ze afkruist. Sjoerd van Schuylenburg controleert of je hebt gewonnen.
3. Pip & de Maxi Monsters
Een karavaan vol vermaak: als je daar niet vurig naar verlangd weten wij het ook niet meer. Cultuurbordeel Pip uit Den Haag staat garant voor heftige feestjes tot diep in de nacht. Bovendien zijn Maxi Monsters hot.

Type 3: Aarde
Je bent een: zachtaardig persoon met een harde kant. Je kapsel bestaat na drie dagen festival uit ruwe, gladde, zware, lichte, droge en zware lokken. Of je bent qua sterrenbeeld een Stier, Maagd of Steenbok.
Kenmerken: Jij moet altijd even aarden. Daar neem je dan ook rustig de tijd voor. Even je chakra’s ordenen. Je wordt ook wel omschreven als aardig.

What To Do Tijdens WTWTA
1. Pond, Jungle en Sekuoia
Aardige mensen houden van de natuur. Voor jou alleen natuurgerelateerde bandnamen. Met Pond duik je in een poeltje van psychrock. Een lekkere aardse en spirituele ode aan de weirdness van het bestaan, met een mix van bandleden uit o.a. Tame Impala en Mink Mussel Creek. Sekuoia’s dromerige elektronica zit vol synths en hiphopperige popinvloeden. Alsof het ruisen van bladeren is omgezet in noten. Ook een aardige band: Jungle. Het publiek valt bij bosjes flauw op deze catchy soul van het Britse collectief. Retroclassics die je laten heupwiegen. Je kunt ook nog naar Panda Bear, Oscar and the Wolf en PAUW.
2. Yoga met Maxim en Tim
Als geaard figuur is de experimentele yoga van Maxim Hartman en Tim den Besten (aan de rand van het Tropisch Zwemparadijs) een aanrader. Lekker met je zwemkloffie in de Cameltoe en de Zongedroogde tomaat liggen. Zen.
3. The School of Life
Een plek waar je even stil kan staan bij het leven. Dat is School of Life. Ben je gelukkig? Hoe verbeter je de wereld? Je wordt je aan het denken gezet door kennis te maken met filosofie, literatuur, psychologie en kunst. Hier kun je een wederhelft ontmoeten die ook openstaat voor (zelf)reflectie.

Type 4: Lucht
Je bent een: steun voor anderen. Lichtvoetig. Maar je duwt mensen ook van je af. Daarnaast ben je veel in beweging. Of je bent qua sterrenbeeld Tweelingen, Weegschaal of Waterman.
Kenmerken: Je ben zweverig, maar hebt ook een luchtige kijk op het leven. Je gaat het liefst met het vliegtuig op vakantie. Jouw favoriete gespreksonderwerp is gebakken lucht.   

What To Do Tijdens WTWTA
1. Curtis Harding, Jacco Gardner, Skip&die
Hou je van lekker in de buitenlucht zijn? Dan is de muziek van Jacco Gardner echt iets voor jou. Zijn keyboards, pedalen, transistors en andere vintage instrumenten creëren trippende barokpop. Ook het engelengeluid uit dat uit Curtis Hardings keelgat komt brengt je in de zevende hemel. Gospel, soul, rhythm & blues, van een man die ooit begon als achtergrondzanger bij Outkast en Cee-Lo Green. Spring ook maar een gat in de lucht op de wereldse ritmes, raps en gekkigheid van Skip&Die. Voor iedereen die zijn hart wilt luchten, zoek een gulle middenweg tussen hupsen en sterven.
2. Filmprogramma
Als je even geen mensen meer kunt luchten of zien: kijk een film! WTWTA heeft een fijn filmprogramma bestaande uit vele muziekdocu’s zoals Who The Fuck Is Jett Rebel, 20.000 Days on Earth en Wolflady.
3. The Rockabilly Bungalow
De lucht die in deze bungalow hangt is waarschijnlijk de meest intense schrale bier- en sigarettenlucht die je ooit hebt ingeademd, maar dit is jouw perfect afterparty. Live muziek van Lil’Sal & The Wildtones. Je kunt er bovendien je baard of haren laten modelleren door de bungalowkapper.

Wil je ook in je element zijn? WTWTA is van 6 tot 8 maart in Bungalowpark de Eemhof in Zeewolde. Bij de derde editie van Where the Wild Things Are krijg je met CJP 10% korting op een bungalow, wat op kan lopen tot wel € 158!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.