Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 9
26 FEB 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 9

Bij CJP krijg je de heetste platen voorgeschoteld. Luister voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week klappen onder andere Big Sean, The Black Marble Selection, Orgel Vreten en METZ uit je speakers

The Black Marble Selection - Under Her Spell (album)
Morgen brengt The Black Marble Selection hun debuutalbum uit, met een releaseparty in de Melkweg, Amsterdam. Daar zijn nog kaarten voor. Luister de eerste single van Under Her Spell op Spotify en je weet waarom je daar bij wil zijn.

METZ - Acetate (single)
Twee jaar geleden speelde METZ op festival London Calling in Paradiso, Amsterdam. De snijdende gitaren, de verwoestende drums: METZ was keihard, maar op zo'n nieuwe manier dat volwassen mannen na het optreden als pubermeisjes naar de merchtafel renden voor een bandshirt. Oké. Eén volwassen man, we noemen geen namen, deed dat. Verder bleef METZ vooral een goedbewaard geheim. Dat Acetate deze lijst haalt, heeft dus veel te maken met de persoonlijke smaak en fandom van ondergetekende (die zijn shirt inmiddels honderden keren heeft gewassen, -red.), maar neem van ons aan: iedereen met een voorliefde voor harde, energieke rock wordt hierdoor weggeblazen.

Patrick Watson - Love Songs for Robots (single)
Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Patrick Watson in mei weer naar Nederland komt (Muziekgieterij, Maastricht en Melkweg, Amsterdam). Gejuich steeg op van de redactie en dat werd alleen maar luider, want de folkpopper met de orkestrale composities komt op 8 mei ook met een nieuw album. Dat gaat Love Songs For Robots heten en je kunt nu al luisteren naar het gelijknamige titelnummer.

Big Sean - Dark Sky Paradise (album)
Drake, Lil' Wayne, Chris Brown, Ty Dolla $ign, John Legend; Big Sean heeft wederom niets te klagen over samenwerkingen op zijn nieuwe album. Mentor en labelbaas Kanye rapt ook nog even wat mee, onder andere wat explicit lines over 'girls die acten alsof ze diamonds in hun coochie hebben' (All Your Fault). Toch vernoemt Big Sean het album naar twee (van de vijf) nummers waarop juist helemaal niemand anders rapt. Probeert hij hiermee aan te geven dat zonder hulp ook toffe dingen kan doen? Misschien, maar dat wisten we al lang en Dark Sky Paradise stelt daarin ook absoluut niet teleur.

Audio Adam - Moving Down The Grey Line (album)
Ah, fijn. Drie maanden na de eerste single komt er dan nu eindelijk een nieuw album uit van Audio Adam. Een goeie veertig minuten epischheid om mee te blèren. Denk poprock á la vroege Coldplay, maar dan met iets meer nadruk op het rockgedeelte. Het album verschijnt op 4 maart en wordt op diezelfde dag gepresenteerd in EKKO, Utrecht. Oefen de teksten van Moving Down The Grey Line alvast op 3voor12's Luisterpaal.

Orgel Vreten - Kopna Kopna (single)
Waarom Orgel Vreten de eerste single van hun tweede album, Komrad, vernoemen naar een wijlen band uit Roelofsarendsveen is ons vooralsnog volstrekt onduidelijk. Al is er muzikaal gezien wel enige verwantschap; het nieuwe liedje van Orgel Vreten is net zo funky als dit nummer van de originele Kopna Kopna. Er mag gedanst worden mensen. Komrad komt 30 maart uit, ook op vinyl. Het eerstvolgende optreden van Orgel Vreten is 27 maart in Tivoli Vredenburg (Utrecht) en eind dit jaar gaan de heren ook het theater in, met de muziek van Komrad als basis voor de voorstelling.

Luister naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. Wekelijks updaten we deze met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.