Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 7
12 FEB 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 7

Bij CJP krijg je de heetste platen voorgeschoteld. Luister voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week onder andere Frans Duijts, Nederlandse dreampop en eindelijk weer een hese fluitketel.

Mr. Polska feat. Frans Duijts - Discodochter (radiorip)
Als Ronnie Flex meedoet op een track van Neerlands favoriete Oostblokker, is dat geen verrassing. Die twee Ravotten al met elkaar sinds de kleuterschool. Maar toen we Frans Duijts op de tracklist van $Noller zagen staan, proestten we toch even een slok Żubrówka tegen het beeldscherm. Hoe gaat dat klinken dan? Het tweede album van Yung Pol€k komt pas 13 februari uit, dus we waren bang dat we nog tot vrijdag moesten wachten tot de eerste glimp van Discodochter. Gelukkig nodigde DJ Roosmarijn Reijmer Polska uit op 3fm en weten we nu dat Volkska een gouden combi is en kapotgaande discomeisjes voor een troostende schouder bij Ome Frans en Pollie terecht kunnen. Mits ze even de kots uit hun mondhoek vegen.

Kendrick Lamar - The Blacker The Berry (single)
Uit elk woord dat Kendrick Lamar rapt in The Blacker The Berry spat oprechte boosheid. Of liever frustratie. Waar hij boos over is hoor je pas in de laatste zin, waardoor het hele nummer ineens 180 graden draait en op zijn plek valt. Een knap statement, in je gezicht gespuugd boven een ouderwetse en doordringende beat; als je één hiphop-track luistert deze week, laat het dan deze zijn.

Mountain States - Kairos (EP)
De Nijmeegse dreampopband Mountain States doet alles net een beetje anders dan de meeste bands. Geen uitgekiende media-strategie, met halfjaarplannen en een berekening van een optimale releasedatum met het oog op de festivals. Nee, Mountain States neemt wat liedjes op en gooit het twee weken later, hup, het internet op. Zie maar wat je ermee doet, publiek. Alleen als je liedjes écht heel goed zijn, kun je op die manier mensen bereiken. Dus laat het feit dat we hier überhaupt over Kairos, hun tweede EP, schrijven genoeg bewijs voor je zijn dat je deze band niet mag missen.

Janne Schra - PONZO! (album)

De gelukkigen die dit weekend bij Janne's vrij geweldige concert op Grasnapolsky waren weten al: het is nog steeds folkpop, maar op haar tweede album is Janne een stuk vrolijker. Dat blijkt trouwens ook al wel uit de titel van haar nieuwe single: Everything I Do Ooh OohOp 13 februari ligt PONZO! in de schappen, maar via 3voor12's Luisterpaal is het album al te beluisteren. 

Alabama Shakes - Don't Wanna Fight (single)
Als Brittany Howard na 39 seconden voor het eerst invalt met haar fenomenale stem, denk je eerst dat er ergens een fluitketel af gaat. Maar twee seconden later glimlach je van geluk: Alabama Shakes is terug! Het eerste nummer van hun nieuwe cd Sound and Color is meer soul dan blues, maar dat is wat ons betreft helemaal prima. We kunnen niet wachten tot de albumrelease op 20 april, zodat we op 10 juli tijdens North Sea Jazz (CJP-korting) kunnen proberen de fijne staaltjes stemtechniek van Brittany te imiteren. Als je daar in de zaal een hese fluitketel hoort afgaan, high-five ons dan maar even.

Luister naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. Wekelijks updaten we deze met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.