Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Fun voor fetisjisten
27 FEB 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Expo

Fun voor fetisjisten

Misschien hul jij je graag in een luier. Of verlang je stiekem naar seks met vogels. Geen probleem: ook jij hebt recht op een portie cultuur in je mik! CJP onderzocht bizarre fetisjen en matchte ze met een culturele activiteit.

Avisodomy
Fetisj: Je hebt een hevig verlangen naar seks met vogels. Je kan het ook als opwindend ervaren om gevogelte te slachten, maar wij gaan liever uit van de liefdevolle kant van de mens.
Waar je deze fetisj op culturele wijze kunt botvieren: In verschillende bioscopen van Nederland.
Huh, maar hoe dan? Daar draait Birdman. Een Oscar-winnende film over een man in een vogelpak. Ook zeer geschikt voor mensen die zich aangetrokken voelen tot schizofrene types en/of Edward Norton.

Furry’s en zentai
Fetisj: Furry’s verkleden zich graag als dier. Dat uit zich in ‘een beest zijn’ op seksfeesten, of gewoon in bed. Als furry kun je ook mensen berijden zonder daarbij je geslachtsdelen te gebruiken: lekker knuffelen. Misschien iets minder harig, maar ook in een andere huid gekropen: de Zentai-leden. Deze mensen zijn meer gezichtsbedekkend georiënteerd. Ze dragen een lycra-bodysuit, die doet denken aan het kind van een Power Ranger en Spider-Man.
Waar je deze fetisj op culturele wijze kunt botvieren: In de Kunsthal in Rotterdam tijdens de expo De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf.
Huh, maar hoe dan? Nou, de Belgische fotografe Charlotte Lybeer (met zo’n dierlijke achternaam, moet je wel into pluizige lichaamsbedekkingen zijn) fotografeerde mensen die op afgesproken plekken samenkomen om zich te omhullen met een andere ‘huid’. Ze legde furry’s en zentai-leden vast buiten hun verkleedpartijtjes-comfortzone. Dus gewoon op de bank thuis, of in een random hotelkamer. Deze expo is tot 7 juni te zien met CJP-korting.

Hierophilia
Fetisj: Je voelt je aangetrokken tot religieuze voorwerpen en heilige plekken. Onzedige manoeuvres met een kruis staan bijvoorbeeld op de bucket list van een hierophiliac.
Waar je deze fetisj op culturele wijze kunt botvieren: In de Oude Kerk in Amsterdam.
Huh, maar hoe dan? Nou, deze plek is heilig én je komt een meesterlijk hoogtepunt tegen: de Tony Oursler-expo. Deze Amerikaanse kunstenaar heeft speciaal voor de Oude kerk een video-installatie gemaakt vol pratende hoofden. Het is een sceptische uiting tegen de digitalisering van de maatschappij. Echt iets voor hierophielen dus, want in de tijd van Jezus bestond de iPhone nog niet. Oh ja, en 6 maart geeft CJP hier een feestje.

Forniphilia
Fetisj: Dit is een alternatieve vorm van bondage, waarbij het lichaam wordt gebruikt als meubelstuk. Zo kun je bijvoorbeeld worden gebruikt als tekentafel, maar ook als boekenkast. Toch handig als je snel op je interieur bent uitgekeken of een klein budget hebt om die tien vierkante meter studentenkamer te vullen.
Waar je deze fetisj op culturele wijze kunt botvieren: Ikea is een goede plek om inspiratie op te doen, de Billy’s onder ons zullen dat vast ook zo ervaren. Maar wil je weten hoe je in een afgeknelde blauwe stoel verandert? Dan steken we niet onder stoelen of banken dat je in het Centraal Museum Utrecht moet wezen.
Huh, maar hoe dan? Tot 22 maart kun je hier kijken naar Klaarhamer volgens Rietveld. Een tentoonstelling bestaande uit zestig meubelstukken (genoeg keuze om de komende twee maanden door te komen), foto’s en ontwerptekeningen van Gerrit Rietveld die zijn geïnspireerd op zijn leermeester Piet Klaarhamer.

Agalmatophillia
Fetisj: Je wilt alleen maar de liefde bedrijven met harteloze types. Letterlijk. Standbeelden, sculpturen en paspoppen behandel jij als lustobject.
Waar je deze fetisj op culturele wijze kunt botvieren: In het Gemeentemuseum in Den Haag.
Huh, maar hoe dan? Tot 6 april kun je naar de tentoonstelling Sculptissimo. ‘De zachte, speelse vormen in witte en zachtroze tinten doen aaibaar aan’, omschrijft het museum de expo zelf. De sculpturen met namen als Happy Life en Total Innocence zitten bomvol gaten. I rest my case.

Infantilisme
Fetisj: Deze fetisjisten kleden zich graag als baby of worden behandeld als kind. Het dragen van luiers, billenkoek krijgen en borstvoeding lurken zijn onderdeel van deze fantasie.
Waar je deze fetisj op culturele wijze kunt botvieren: Tijdens Holland Festival kun jij je hart, euh… luier, ophalen.
Huh, maar hoe dan? Dit theaterfestival heeft altijd een vernieuwde programmering: van computeropera’s tot participatietoneel. Zo is er een theaterstuk dat As Big as the Sky heet (voor mensen die niet alleen luiers dragen, maar ook kinderachtige humor hebben, hier kun je je lol al op: ASS big ASS the sky hahaha!). Voor infantielen met een betere motivatie: dit is een dramatisch liefdesverhaal over een architect die een affaire krijgt met een Chinese operazangeres. En wat krijg je van onveilige seks? Juist: baby’s. Jouw lievelings!

Dacryphilia
Fetisj: Deze liefhebbers hebben seksuele fantasieën bij zilte tranen die over wangen biggelen en snikkende uithalen. Jup, dacryfielen houden van huilende mensen.
Waar je deze fetisj op culturele wijze kunt botvieren: Tijdens Easylaughs in het CREA Café in Amsterdam.
Huh, maar hoe dan? Tijdens deze geïmproviseerde comedyshow bepaalt het publiek zelf waar er om gelachen wordt. Ja, eikel, jij dacht dat je écht huilende mensen zou zien hè? Nee, dus. Dit is een improvisatieshow met suggesties uit de zaal, waarvan iedereen gegarandeerd moet janken van het lachen. Daar moet je het maar mee doen.

Heb je ook je fetisj gedetecteerd of ben je geïnspireerd geraakt door één van bovenstaande culturele activiteiten? Wij hebben een verrassing voor je. Op al het bovenstaande zit CJP-korting. CJP’ers kunnen a.s. vrijdag 6 maart exclusief naar de expo van Tony Oursler in de Oude Kerk.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.