Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Er... staat... een... zwaard in de gang
13 FEB 2015 • Door Frederica van Mastrigt • Meer blogs over Lifestyle

Er... staat... een... zwaard in de gang

Het blijft een kunst: dagenlang zuipen en er toch tiptop uit blijven zien. Als je dan met een kostuum voor de dag wil komen dat zowel fantastisch, praktisch, origineel, betaalbaar en makkelijk als snel is, kun je wel wat inspiratie gebruiken. Daarom zetten we een paar cultureel verantwoorde carnavalskeuzes voor je op een rij.

Uma Thurman als The Bride in Kill Bill 
Benodigdheden: Een geel trainingspak (ze hebben er vast een bij de Zeeman), zwarte tape, eventueel gele Asics en een samoeraizwaard.
De handleiding: Gebruik je uitmuntende precisie om de tape in een rechte lijn op het trainingspak te plakken. Trek aan en you’re dressed to kill. In verband met je waarschijnlijke alcoholinname en de wetgeving rondom, kun je beter een plastic samoeraizwaard meenemen dan een echt exemplaar.
 
Zelfportret van Vincent van Gogh
Benodigdheden: Verfspullen, een overjas, een rode (nep)baard, een oude broek en blouse, verband.
De handleiding: Voor wie tijd over heeft: gebruik je ultieme creatieve talent (of dat van je nicht die visagist is) om je hoofd om te toveren in één van Vincents zelfportretten. Hoe meer kleine streepjes er op een perfect-geplaatste-doch-vol-vurige-emotie-achtige manier worden gezet, hoe beter. Wie minder tijd heeft: wikkel je hoofd in verband alsof je je oor net hebt afgehakt. In beide gevallen: baard om, afgeragde kleren aan en gaan.
 
Ron Swanson uit Parks & Recreation
Benodigdheden: Een snor. Een shirt. Een broek. Veel mannelijkheid.
De handleiding: Laat je snor groeien. Geen snor? Je zult nooit mans genoeg zijn om met een Ron Swanson weg te komen. Trek een polo met lange mouwen en beige kakibroek aan. Hak wat hout. Eet bacon. Daarna een stortlading ontbijtvoer. Ten slotte een stortlading vlees. Geniet van je mannelijkheid.
 
Christian Bale als Patrick Bateman in American Psycho
Benodigdheden: Een pak, een doorzichtige poncho, ketchup en een bijl.
De handleiding: Draag ’s ochtends een icepack tegen je opgezwollen gezicht, doe duizend buikspieroefeningen, gebruik een deep porecleanser lotion, douche met een wateractiverende gelcleanser en een bodyscrub met honing en amandel. Smeer vervolgens een exfoliërende gelscrub op je gezicht, breng een masker aan en laat dat tien minuten intrekken, terwijl je verder gaat met de rest van je routine, breng een alcoholvrije aftershave, moisturizer en een anti-age crème aan. Trek het pak aan. Leer op YouTube hoe je een das moet strikken. Trek je poncho over je pak aan. Gooi ketchup over jezelf heen alsof je Jackson Pollock bent. Drop dead gorgeous.
 
Reese Witherspoon als Cheryl in Wild  
Benodigdheden: Een backpack, wandelschoenen en –sokken, een korte broek, een simpel shirt.
De handleiding: Die backpack heb je vast nog liggen van toen je jezelf ging vinden in India (of Zon Zee Ziekenhuis: The Bali-edition deed). Trek je wandeloutfit aan, stap de achtertuin van je ouders in en smeer wat aarde op je gezicht: je bent klaar om te hossen én je hebt genoeg ruimte om je jas en alle andere overbodige dingen in te verstoppen. Zestien sixpacks bier, bijvoorbeeld.
 
Geen zin in stinkende kleding en onmemorabele tongzoenen dit weekend? Verkleed je als je favo-culturele held en plan een date met je bank. Of ga als Van Gogh naar het museum. Krijg je ook nog eens CJP-korting op. Alaaf!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.