Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De beste billen van de wereld
04 FEB 2015 • Door Frederica van Mastrigt • Meer blogs over Muziek

De beste billen van de wereld

De liefde voor billen is van alle tijden, maar bereikt momenteel een nieuw hoogtepunt. Wij geven je een lesje geschiedenis en bekijken de beste big booties van deze eeuw. En een kippenkontje.

Onlangs kwam het nieuwe album van Nicki Minaj uit. Je weet wel, die vrouwelijke rapper die volgens sommigen een groot talent is, maar die jij waarschijnlijk beter kent vanwege haar enorme… assets. Afgelopen augustus was er een social media storm rondom haar achterwerk, dat ze in de videoclip van Anaconda flink schudde.

2014 werd, mede dankzij Nicki, uitgeroepen tot het jaar van de bil. Grappig, want billen zijn – hoe verassend – niks nieuws en sieren de culturele geschiedenis een hele tijd. Sinds er mensen zijn, zijn er immers billen – al werden die in bijvoorbeeld Egyptische tijd niet zo volrond afgebeeld. De aanbidding van de bil (aanbilling?) kwam in veel oude culturen naar voren. Griekse, Romeinse en Chinese kunstenaars legden graag de nadruk op het lichaamsdeel, dat van Chinezen de liefkozende bijnaam ‘volle maan’ kreeg (moonen, snap je?). De Grieken introduceerden de term Anásyrm, waarbij vrouwen de rok opliften om hun tushy te tonen. Je dacht misschien dat die charmante Griekse standbeelden nonchalant om zich heen keken, maar die zijn je dus gewoon aan het flashen. De Griekse billetjes waren echter niks vergeleken met het werk dat een paar eeuwen later door grootmeesters als Rubens gemaakt werden. Zijn big booty bitches zijn, naast de billen van Doutzen, de grootschte trots van de Lage Landen.

In het Victoriaanse tijdperk kregen de toch al erotische billen een extra spicy tintje vanwege erotisch spanken; het onderwerp van heel veel vieze plaatjes uit die tijd. Nog zo’n Victoriaans dingetje: bustles; ingenieuze bil-korsetten die welgestelde vrouwen uit dat tijdperk zo’n prominent achterwerk gaven. Niks nieuws dus, de lof voor een groot zitvlak. Na een periode van shaming (we kijken even boos richting Kate Moss’ bescheiden behind) is het nu gepermitteerd om weer te houden van de majestueuze bips, die zitten tot zo’n prettige ervaring maakt. Wij maakten een beperkte selectie uit het aanbod grote, ronde, voluptueuze billen, die in de eenentwintigste eeuw vol lof bezongen worden.

Jennifer Lopez in alles wat ze gedaan heeft, maar recentelijk in Booty
Waarschijnlijk schudde je je pre-puberale kippenkontje al op Jen’s muziek toen ze nog straat was en J. Lo heette. Ze liet haar belangrijkste lichaamsdeel naar verluidt verzekeren voor 27 miljoen dollar. Niet gek dus, dat ze op haar vijfenveertigste een ode brengt aan haar voornaamste inkomstenbron. Samen met Iggy ‘veel-te-wit-voor-zo’n-dikke-bil’ Azalea zingt ze een nummer enkel en alleen over booty. Inclusief een clip waarin enkel en alleen booty te zien is. We kunnen er niet veel meer van maken.

 Beyoncé en Shakira in Beautiful Liar
Al voor Beyoncé solo ging, zong ze in Destiny’s Child het volkslied voor de voluptueuze bil, Bootylicous. Gelukkig was Bey solo ook niet te beroerd om de spotlight te delen en dus werkte ze in 2007 samen met het ook niet verkeerde achterwerk van Shakira. Een clip zonder verhaallijn, maar met dansjes die veel tienermeisjes stiekem in hun kamer oefenden.

Kim Kardashian en haar X-ray
Sommige mensen vinden dat Kim Kardashian niets kan en/of bereikt heeft. Daar klopt natuurlijk niks van, want zonder Kim(s enorme achterwerk) was het begrip belfie (dat ziet er zo uit) nooit zo groot geworden. Wat ze verder doet weten wij ook niet zo goed. In ieder geval heeft ze haar beroemdheid grotendeels aan haar grote achterwerk te danken. Net als een omstreden magazinecover waar die billen fier op prijken. Die zijn helemaal echt, aldus K. Dash – ze liet een röntgenfoto maken om dat te bewijzen.

Miley Cyrus tijdens de VMA’S van 2013 
Vind wat je wil van Miley Cyrus’ veelbesproken VMA-optreden; ze bewees in ieder geval dat je geen enorme derrière nodig hebt om een ongepaste performance neer te zetten. Haar schuddende kippenkontje http://thecount.com/wp-content/uploads/miley-twerk-chicken.gif was veel meer dan een rebelse actie, waardoor velen met open mond verschrikt naar hun tv staarden. Het bleek een protest tegen de grote billen die de popwereld overspoelen. Ook dames met iets minder junk in hun trunk mogen er wezen. Keep up the good twerk, Miley. 

Nicki Minaj in Anaconda
En daar was ze opeens: Nicki Minaj. Tsja, of die billen nou echt of nep zijn, Nicki heeft in ieder geval  behoorlijk wat vlees in de kuip en is niet te beroerd dat met de wereld te delen. Daarbij is het altijd welkom als iemand een eerbetoon brengt aan de originele ode aan de bil: Baby Got Back . Hoewel wij misschien toch liever deze cover van een middelbare blanke nieuwslezer in pak  bekijken.

 De anonieme billen in Round of Applause
Toch lief van Drake en Waka Flocka Flame, zo’n lofzang voor de bil. Wie de schimmige verhaallijn in de video negeert, ziet waar het precies om gaat: billen. Grote, dikke, fantastische billen. Op 2:23 vol met tattoos. Op 2:31 met de sickste bilmove die we in tijden hebben gezien. Op 2:43 gezellig samen met een andere bil. Dit is booty in al zijn grootsheid. Combineer dat met geld dat overal wordt neergesmeten en je snapt dat deze video niet meer kapot kan.

Arca's Xen in Thievery
Producer Arca is verantwoordelijk voor de beats op Kanye Wests laatste album, maar weet zelf ook raad met een stel goede beats. Zijn alter-ego Xen is de ster van muziekvideo’s. Dit CGI-wezen is een soort buitenaardse versie van alle grote billen ter wereld in één. Dat zie je in deze video op een manier die intens creepy en fascinerend is. Wie weet komt er binnenkort een nieuwe wereldster met billen van de zelfde proportie. Het zou ons niet verbazen als 2015 het jaar van de nog veel grotere bil werd.

Er is natuurlijk nog veel meer muziek die billen in alle vormen en maten waardeert. Met je CJP krijg je korting bij de onafhankelijke platenwinkel. Dat betekent dat je bij een heleboel muziekwinkels met 10% korting cd’s en vinyl koopt. Heel wat muziek uit om je billen goed te schudden, dus.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.