Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat te Doen Weekendagenda
27 FEB 2015 • Door Frederica van Mastrigt • Meer blogs over Muziek Film Theater

CJP's Wat te Doen Weekendagenda

Twee violen en een trommel en een fluit, schud maar met je billen want de week is weer uit! Dat vier je met keiharde beats en neukende maagden. Natuurlijk.

Vrijdag:
Bongo Botrako
Wie niet kan wachten op de zomer haast zich naar Amsterdam; Bongo Botrako neemt ongetwijfeld wat Spaanse zon mee uit hun thuisland. Hun muziek klinkt alsof ze iedereen een hele fijne dag willen wensen. Vrolijke mestizo, die lijkt op de muziek van taalgenoten Manu Chao en La Pegatina. Kennelijk zijn zit er ook behoorlijk wat maatschappelijke kritiek in verborgen in de teksten. Zoals Bongo Botrako het brengt, voelt elke opstand als een feestje. Wij dansen vrolijk mee.
De Melkweg, Amsterdam / / Aanvang: 19:30 / / Korting: je krijgt € 2,50 CJP-korting / / Meer info 

PRSPCT
Tere zieltjes kunnen beter niet naar het Paard op vrijdag: dan hoor je namelijk alleen de hardste beats. En dan bedoelen we ook echt de allerhardste: breakcore, drum ’n bass, dubstep en industrial hardcoredeuntjes vliegen door de zalen. Niet zeiken, maar raven dus. Daar zorgen The Panacea, Detest, Trasher en Bong Ra (!) wel voor; en dat is nog maar een klein topje van de ijsberg. Dubbele knoop in je veters en gaan; het wordt een lange nacht.
Paard van Troje, Den Haag / / Aanvang: 23:00 / / Korting: als CJP’er krijg je € 2,50 korting aan de kassa / / Meer info

Zaterdag:
De Bloeiende Maagden: Toen neuken nog gewoon was
Kennelijk wordt neuken op een gegeven moment abnormaal en dat weten de Bloeiende Maagden (AKA Minou Bosua en Ingrid Wender) als geen ander uit te beelden. Die maagden zijn een als beetje Plien en Bianca van VPRO-programma ZAAI, maar dan obsceen en ongepast. Die schunnigheid gebruiken ze om met absurde types herkenbare situaties neer te zetten. Iedereen die ooit in een relatiedip heeft gezeten kent de frustratie van de liefde. Fijn dat mensen daar toch nog iets leuks van kunnen maken.
Theater de Vest, Alkmaar / / Aanvang: 20:30 / / Korting: Je krijgt € 1,- CJP-korting óf 50% last-minute korting, als je op de dag van de voorstelling zelf een kaartje aan de kassa koopt / / Meer info 

Oom Wanja
Iedereen heeft er eentje: zo’n ongemakkelijke oom, die je altijd nét iets te veel drinkt op verjaardagen en vervolgens uren tegen je aan blijft praten. Sonja’s oom (Wanja dus) is eigenlijk heel prima: samen werken ze op het land en er is rust en regelmaat. Tot haar vader en zijn veel jongere tweede vrouw ook naar het landgoed komen. Regisseur Erik Whien weet het klassieke stuk van Tsjechov, dat toch al bijna 120 jaar oud is, naar deze tijd te brengen. Kun je weer een klassieker van je lijstje afstrepen, terwijl je óók begrijpt wat er op het toneel gebeurt.
Toneelschuur, Haarlem / / Aanvang: 20:30 / / Korting: je krijgt € 4,- CJP-korting op je toegangskaart / / Meer info 

Zondag:
Most Fragile
Sinds Beyoncé lijkt het een doodzonde te zijn om niet fierce, strong en independent door het leven te gaan. Geen kwaad woord over Queen-B, maar je zou soms vergeten dat het helemaal niet erg is om kwetsbaar te zijn. In Most Fragile zie je prachtige jurken en installaties van kunstenares Sally Pittman en portretten van fotografe Jolanthe Lakens. Beiden haalden inspiratie uit kwetsbaarheid. Je ziet prachtige jurken en vrouwen die fragiel poseren voor Lakens’ lens, maar toch behoorlijk sterk over komen. Take that, Beyoncé.
Museum Flehite, Amersfoort / / Aanvang: 12:00 – 17:00 / / Korting: met je CJP-pas krijg je € 5,- korting / / Meer info 

Wild
1800 kilometer legt Cheryl (Reese Witherspoon) te voet af in Wild. Dat is zo’n beetje de afstand tussen Amsterdam en Kiev. Het is trouwens ook ongeveer de afstand tussen deze rol en die waar Reese bekend mee werd in Legally Blonde. Cheryl heeft te kampen met een heroïneverslaving, een scheiding en het overlijden van haar moeder. Best wel intens dus en dat weet Reese heel goed over te brengen. Ze kreeg er zelfs een Oscarnominatie voor. Ook fijn: onze eigen Michiel Huisman speelt in de film.
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: check het schema van je locale bioscoop voor de draaitijden / / Korting: verschilt per bioscoop / / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.