Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
13 FEB 2015 • Door Frederica van Mastrigt

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag:
The Buzzcocks
Eigenlijk zijn wij al om als we ‘bejaarde punklegendes’ horen, maar misschien wil jij wat meer info. The Buzzcocks beginnen in 1975 als vriendenband, maar behoren al gauw tot de top van de punkscene. Daarmee scharen ze zich in hetzelfde rijtje als de Sex Pistols en The Clash, inclusief een hoog meezing- en dans gehalte. ‘Wat Mick Jagger kan, kunnen wij ook’, dachten de Britse helden vorig jaar waarschijnlijk; op hun oude dag brachten ze een nieuw album uit en vanavond staan ze in Hengelo te punken als vanouds.
Metropool, Hengelo / / Aanvang: 20:30 / / Korting: Tot € 5,- CJP-korting / / Meer info 
 
A Most Violent Year
2015 is niet altijd een pretje: aanslagen, oorlogen en op de een of andere manier is je geld altijd op terwijl er nog een stukje maand over is. Hopelijk kun je nog een restje bij elkaar schrapen voor A Most Violent Year. De film gaat over het meest gewelddadige jaar (what’s in a title) in New Yorks geschiedenis: 1981. Immigrant Abel (Oscar Isaac) heeft een bloedmooie vrouw (Jessica Chastain) en een succesvol transportbedrijf, maar ook behoorlijk last van toenemend geweld. Hoe breng je daar verandering in? Juist ja, met nog meer geweld. Verwacht veel geweren, schoudervullingen en haarproducten en fenomenaal spel van Isaac en Chastain.
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: check het schema van je lokale bioscoop voor de draaitijden / / Korting: verschilt per bioscoop / / Meer info  
 
Zaterdag:
Les Pecheurs de Perles
Och, valentijn. Die dikke engel met zijn pijlen die er duizenden singles elk jaar toe drijft zich klem te zuipen omdat ze geen date hebben. Schijt daaraan: jij gaat gewoon naar een opera. Samen of alleen genieten van de tragiek van liefde. Wie goed oplette bij Frans weet dat Les Pecheurs de Perles de parelvissers betekent. Die komen in dit geval uit Sri Lanka en zijn het onderwerp van de opera van Georges Bizet (die ook meesterwerk Carmen schreef). Het stuk gaat over twee vrienden die verliefd worden op dezelfde meid, die uit hun leven verdwijnt en terugkomt als tempeldienares. Eén en al tragiek en drama dus, bijgestaan door prachtige muziek. Heb je geen date voor nodig (maar die mag best mee).
Stadsschouwburg, Groningen / / Aanvang: 20:15 (inleiding om 19:15) / / Korting: verschilt per rang, maar kan oplopen tot € 23,75 / / Meer info 
 
Vunzige Deuntjes Happy Valentine
Alle vrijgezellen en stelletjes dansen de zaterdagnacht in op de beste singletjes. Dj’s Raynor Bruges, Weslo, Hato en Brammez brengen vuile hiphop en vunzige RnB om de Haarlemse straten te verrijken. Deze Valentijn toon jij je liefde met een goede shake van je bil, grind van je heup en drop naar de vloer. De dodelijke combinatie van muziek en jouw dansmoves zorgt ongetwijfeld voor een avond die zo vies is dat het lekker wordt. Zo vind je gegarandeerd de liefde van je leven. Hoeft heus niet voor langer dan een nacht te zijn.
Patronaat, Haarlem / / Aanvang: 23:00 / / Korting: € 1,- CJP-korting / / Meer info   
  
Zondag:
Annie M.G. Op Soestdijk
Zondag is het bekomen van alle eeuwige liefdes en één-nachtelijke romances. Dat doe je fijn in het theater, waar Annie M.G. Op Soestdijk wordt gespeeld. Het is toneel-ception, want het stuk gaat over een toneelstuk dat Annie in de jaren zestig voor koningin Juliana schreef. Die zat rond kerst een beetje in een dip vanwege haar altijd afwezige en vreemdgaande man. Hoe kun je haar beter opvrolijken dan met een blijspel over een altijd afwezige en vreemdgaande man, dacht Annie. Tsja, ieder zo zijn eigen ideeën over wat opvrolijkend werkt. Het maakt in ieder geval tot een leuk stuk, zowel op de planken als in het plot.
Rotterdamse Schouwburg / / Aanvang: 16:30 / / Korting: Verschilt per rang, maar kan oplopen tot € 20,- / / Meer info 
 
Late Rembrandt
Je weet dat je het gemaakt hebt als de Koning der Nederlanden je expositie komt openen. Al zal Rembrandt dat natuurlijk nooit weten, want hij is al 345 jaar dood. Toch zal de schilder best geweten hebben dat hij een behoorlijke MVP was. Anders zet je wel wat meer dan je voornaam op je schilderijen. Rembrandt ging uiteindelijk failliet, in het Rijks zie je nu de duurste Nederlandse tentoonstelling ooit (no worries: dat gaat over de schilderijen die er hangen, niet over de toegangsprijs). Zo’n honderd werken uit de laatste twintig jaar van Rembrandts leven prijken aan de muren. Dat waren de meest creatieve jaren van de schilder, waarin hij meesterwerken als Badende Vrouw en De Joodse Bruid schilderde. En die kun je het beste van heel dichtbij bekijken.
Rijksmuseum, Amsterdam / / Aanvang: 9:00 – 17:00 / / Korting: Je krijgt € 8,25 CJP-korting / / Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.