Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
5 Days Off: en God zag dat het goed was
09 FEB 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Festival

5 Days Off: en God zag dat het goed was

Vijf dagen op kruistocht langs hemelse muziek die uit verraderlijke Apple’s pompt. Schipperend tussen het paradijselijke Paradiso en de epische sterrenhemel van de Melkweg. Deze muzikale openbaring heet 5 Days Off. CJP schept voor jou overzicht (met korting!) in al het muziekgeweld.

5 Days Off is hét elektronische muziek- en kunstenfestival, dat wordt gehost in Melkweg en Paradiso. Maar ook in De Balie valt er van alles te beleven rondom film, fotografie, mediakunst, grafisch ontwerp, mode en lifestyle. Een line-up met gerenommeerde namen én opkomend talent uit binnen- en buitenland.

Dinsdag 3 maart
Er was een moment waarop God dacht: ‘Wacht, maar als ik nou eens…’. Hij schiep hemel en aarde. De beste man (of vrouw, daar willen we vanaf zijn) begon op dag één met het licht en de duisternis. 'Licht voor de dag en duisternis voor de nacht.' Prettig, want anders waren nachtclubs nooit zo goed tot hun recht gekomen. Plus: nachtloos zijn discolampen en laserstralen totaal nutteloze uitvindingen.

Om het alle five days vol te houden, is ontspanning sterk aan te raden. Misschien in je adamskostuum cajunribbetjes bestellen bij de Spare Rib Express,? Of een fles Argentijnse Merlot (het bloed van Jezus, immers) opentrekken? Lekker op kracht komen tijdens het laatste avondmaal dat je voorlopig thuis wegwerkt. Vanaf morgen wordt het kebab wegschuiven in TL-buislicht.

Ze dronken en aten de hele nacht. Het werd avond en het werd morgen: de eerste dag.

Woensdag 4 maart
‘Op dag twee schiep God het hemelgewelf. Zo werd er onderscheid gemaakt tussen water boven en water onder de aarde.’

Als je niet meteen onder de aarde wilt belanden op dag één van 5 Days Off, doe een beetje rustig. Neem. Dit. Van. Ons. Aan. Soepel je lichaam opwarmen tijdens de opening van het festival, bijvoorbeeld met multimediakunstenaar Dorian Concept en muziektovenaar Binkbeats. Vervolgens langzaam die overtollige watermassa’s uit je lijf dansen en de dehydratatie aanvullen met flesjes Sourcy.

Het werd avond en het werd morgen: de tweede dag.

Donderdag 5 maart
‘Het water vloeide samen, het droge werd ‘de aarde’, al het water samen ‘de zee’. Op dag drie ontkiemde er zaadvormende planten.’ Dit was minder erotisch dan het klinkt.

Wil je aarden in een nacht vol soul, hiphop, R&B met een futuristische zen? In Paradiso ontkiemt zich een grootse afterparty na het optreden van FKA Twigs. In de kleine zaal hoor je de zaadvormende beats van Oceaán, Vic Crezée en Mairo Nawaz. Normale stervelingen betalen € 12,- voor een kaartje. CJP’ers betalen slechts € 9,-. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes.

Mensen die zich willen onderdompelen in een zee van techno kunnen dat in de Melkweg. Hier zie je een samenvloeiing van internationale sterren. Dj’s Surgeon, Peter van Hoesen, Jonas Kopp, Anthony Parasole, Sandrien, Jeroen Search, A001 en R.E.D brengen hun muziek ten gehore in de oude melkfabriek. CJP’ers betalen € 17,- in plaats van € 20,-.

Het werd avond en het werd morgen. De derde dag.

Vrijdag 6 maart
'Op de vierde dag schiep God de lichten aan het hemelgewelf: zon, maan en sterren. De zon heerst overdag en de maan ‘s nachts.'

Op de vierde dag in jouw 5 Days Off-week heb jij waarschijnlijk al meerdere malen het licht gezien, de zon zien opkomen, gemoond, of sterretjes gezien. Het besef van dagen, jaren en het seizoen waarin we leven, is waarschijnlijk al naar de achtergrond verdwenen. Eén ding is duidelijk: als de maan heerst, sta jij op de dansvloer. De Melkweg staat vanavond in het teken van uplifting house en techno. Zo hoor de op de jaren tachtig geïnspireerde analoge housebeats van Bicep, de rockende dansvloerklassiekers van Octave One en het werk van Paul Woolford, Funkineven, Tom Trago, Boye en vele andere dj’s die je rechtstreeks de hemel in draaien. Als CJP’er betaal je maar € 19,- in plaats van € 22,- voor dit evenement.

Het werd avond en het werd morgen. De vierde dag.

Zaterdag 7 maart
Dag vijf al weer. 'God liet het water wemelen van levende wezens en vogels vlogen boven de aarde.'

Met de gigantische poel aan elektrotalent voel jij je vanavond vast als een vis in het water. Het wordt een avond waarop hoogvliegers, die ietsje te vroeg gepiekt hebben deze week, zich kunnen herpakken. Voor maar € 6,- dartelen CJP’ers als flamboyante paradijsvogels rond in Paradiso. Voor non-CJP’ers kost de avond € 9,-. In intieme setting begint de avond met het Haagse duo Tears & Marble (CJP’s geluid van 2015), en eindigt deze met de tweeëntwintig jarige Tropics. Een multi-instrumentalist die soulvolle synth pop, jazz en elektronica maakt.

Het werd avond en het werd morgen. De vijfde dag.

Zondag 8 maart
God, daar zijn ze dan op dag zes. 'De landdieren. Vee, kruipende beesten en wilde dieren. Vervolgens maakt God zijn evenbeeld: de mens, om heerschappij te hebben over alle andere schepselen.' (Mensen als Kanye W. namen dit iets te letterlijk). Hij liet de mens achter met de woorden: ‘Wees vruchtbaar en wordt talrijk’.

Dat hebben wij geweten. Aan vruchtbare situaties geen gebrek tijdens 5 Days Off. Mensen veranderen in bouncende beesten, podiumdieren, love birds, en party animals. Nadat de allerlaatste move is gemaakt, rollen ze Melkweg en Paradiso uit. Richting hun nest.  

God keek naar alles wat hij had gemaakt: uitgelaten mensen, nieuwe liefdes, verse input voor Spotify-playlists, liefde voor muziek, dansblessures, en zag dat het zeer goed was.

En dat was het ook.

Het werd avond en het werd morgen. De zesde dag.

Maandag 9 maart
'Op de zevende dag was Gods schepping is voltooid.' Heiligschennis als je vandaag geen vrij neemt.

Het tofste elektronisch muziek- en kunstenfestival van Amsterdam komt er weer aan! Van woensdag 4 t/m zondag 8 maart krijg je € 3,- korting op vier verschillende concerten tijdens 5 Days Off.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.