Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zet je tanden in deze albumreleases
12 JAN 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Zet je tanden in deze albumreleases

De goede voornemens zijn inmiddels wel weer vergeten en elkaar gelukkig nieuwjaar wensen mag niet meer. (Serieus, kap daarmee.) Terugkijken is dus al helemaal verboden; we gaan gewoon weer vol gas vooruit. Want hállo 2015, wat begin je goed. Misschien komt het doordat de hele muziekscene klaar wilde zijn voor showcasefestival Eurosonic Noorderslag, deze week in Groningen, maar het gaat in januari echt toffe Nederlandse releases regenen. Afgelopen week, oeps toch even een terugblik, hoorden we al de retestrakke single Skinflint van garagerockers The Miseries (de nieuwe band van ons aller Timmetje Knol) en een compleet album van Me and Mr. Jansen. Maar we krijgen nog zo. veel. moois. voor onze bakkes deze maand.
Sväva - Labyrinth
Het is geen album, maar de single die Sväva vanochtend uitbracht mag je niet aan je voorbij laten gaan. Net als het interview dat we met Sväva hadden over Stukafest. Voor nu: ga dagdromend de week in met Labyrinth.
Releasedatum: NU

Afterpartees - Glitter Lizzard
Ein-de-lijk nieuws uit het Limburgse Horst aan de Maas. Maar liefst een jaar en twee maanden na de release van Afterpartees' eerste single First/Last is daar dan het debuutalbum. Dat was hard nodig, want de single hebben we zo vaak gedraaid dat we hem nauwelijks nog aan durven te zetten op de redactie. Proemgaas vooruit rock 'n rollen met die handel! Je kunt het album alvast beluisteren op 3voor12's luisterpaal.
Releasedatum: 19 januari, Excelsior Records

Sir James - My Love The Drunk
Lange tijd was het genre pop-rock een viezige dronkaard die je liever geen hand gaf. Sir James transformeert het genre tot een man van adel met een verdomd lekker luchtje. Ze vinden het wiel misschien niet opnieuw uit, maar klinken toch echt een stuk fijner dan whatever it is dat Coldplay tegenwoordig doet. Good morning!
Releasedatum: 21 januari, eigen beheer

Sue the Night - Mosaic
De nieuwe single van Sue the Night is net drie uur uit, dus als je van dansbare indiepop houdt: luister The Whale nu! We gaven je sowieso al de tip om Sue niet te missen op Grasnapolsky en nu geven we je een eveneens licht dwingend advies om haar debuutalbum niet te missen.
*The Whale voor de derde keer achter elkaar afspelen doet* 
Releasedatum: 22 januari, Sounds Haarlem Likes Vinyl

Palio Superspeed Donkey - A Funny Sunrise
Qua muziek liggen deze Afterpartees en Palio Superspeed Donkey minder ver uit elkaar dan de twee uur die je erover doet om van Horst aan de Maas naar Amsterdam te rijden (zoals Afterpartees vorige week onverrichter zake deed, vanavond spelen ze een herkansing in DWDD). Bij PSSD zit er iets meer modder op de bas en gitaar en het rockt minstens net zo hard. Denk: Parquet Courts breken hun smoel op het Pavement. Als je niet weet hoe dat klinkt: check PSSD's single Obi-One of één minuut van Complicated tijdens een sessie voor 3FM. Perfecte muziek om keihard op te zetten als je wakker wilt worden.
Releasedatum: 23 januari, Top Notch

Mister and Mississippi - We Only Part To Meet Again

Bijna exact een jaar na het debuutalbum komt Mister and Mississippi, 'die folky band met al die hoeden', met die oh zo moeilijke tweede. Een moeilijk góéde tweede, als we af mogen gaan op openingsnummer Meet Me At The Lighthouse. Verdwaald raken op open zee klonk nog nooit zo aantrekkelijk.
Releasedatum: 30 januari, V2 Records

John Coffey - The Great News
Een nieuw album van John Coffey, dat is inderdaad altijd goed en groot nieuws. Laat alvast je snor staan en spring in de Ferrari die Broke Neck heet. Zorg wel echt dat je riem goed vast zit want dit is de Foo Fighters, maar dan veel sneller en met zware street cred.
Releasedatum: 30 januari, V2 Records

Tot slot: er zijn berichten dat nederhop-legende Extince in januari met een nieuw album komt. Daar is echter nog zo weinig over bekend dat we er bijna niet meer op durven hopen. Als dat ook nog gebeurt, kunnen we net zo goed meteen ophouden met 2015. 

Support your locals! Koop niet alleen de muziek van deze bands, koop hem in je lokale platenzaak. Krijg je er gratis een goed gesprek over muziek bij en nog 10% CJP-korting ook.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.