Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 5
29 JAN 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 5

Bij CJP krijg je kersverse muziek voor je bakkes. Luister voor de laatste tracks iedere week naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week galmen onder andere Cookachoo, Darla Sinners en Katzenjammer uit je speakers.

Jazmine Sullivan – Dumb feat. Meek Mill (single)
‘Dit zijn échte verhalen over vreemdgaan’, begint Jazmine’s video. Vervolgens hebben we nog nooit zo walgend naar onzedige escapades gekeken. Gelukkig maken de vocalen van de Amerikaanse alles goed. Lekker afgewisseld met de hippe raps van Meek Mill. Dit is soulvolle R&B in de mix met Minority Report-achtige geluiden en een funky Matthäus Passion. Zeiden we al dat de video een aanrader is voor mensen die zich seksueel aangetrokken voelen tot de Muppets?

Katzenjammer – Rockland (album)
De bandnaam doet anders vermoeden, maar dit klinkt echt niet als kattengejammer. De meidengroep uit Oslo bestaat uit instrumentale grootverbruikers. Samen spelen ze tientallen instrumenten zoals de balalaika, de ukelele en de accordeon, wat uitmondt in een verrassende mix van pop, folk en country. Nineties-kinderen: dit klinkt als een vierkoppige Jewel die aan de keukentafel jamt, terwijl Joan - ‘What if God Was One Of Us’ - Osborne in een kilt naar een pot pruttelende koffie staat te staren.

Joe Madman and the Sidewalkers – Joe Madman and the Sidewalkers (EP)
‘Dé nieuwe rocksensatie van ons kleine landje,’ noemen ze zichzelf. Tsja, er is niets mis met een (over)dosis zelfvertrouwen, als je zó rockt als deze gekke gasten uit Alphen aan de Rijn. Een rauwe stem, ruige gitaren en een Iggy Pop-vibe. De psychedelische rock ’n roll wekt het verlangen op jezelf door een klapdeur te duwen in bretels. Zorg dat je geen biertje in je hand hebt, want al bij de eerste noten van de plaat trekken je vingers in een wolfachtig schaduwdier. De opvolger van de EP, het album The Call Of Joe, komt in maart.

My Blue Van – 25 nights and days (single)
De vibrerende stem van frontzanger Bas verscheurt je van binnen en het geluid van de huilende gitaren laat je jankend over de grond rollen. We waren al gecharmeerd van My Blue Van tijdens DGPVN, maar met deze single laten de mannen ook aan het grotere publiek zien hoe goed ze zijn. Doe jezelf een lol en luister naar dit korte, krachtige liedje. Op 20 februari komen de drie muzikanten met een nieuwe plaat: Hush. 25 nights and days is de eerste single van ‘de moeilijke tweede’ van de Utrechtse boys. Een mix van blues, rock en soul.

Cookachoo – The Bold Curve (single)
Dit flamboyante trio van Hollandse bodem maakt het soort tropical bass dat girlpower en bootylicious in een nieuw daglicht plaatst. Want als je video begint met ‘for ass far ass the ass can see’ dan heb je onze aandacht én zieltjes gewonnen. Hallelujah voor de woordgrappige vindingrijkheid. De video is vanuit een billenperspectief gefilmd en afwisselend hoor je zweepslagen en bedankjes voor het hebben van een ronde derrière. Ben je fan van Die Antwoord en Buraka Som Systema? Dan ga je dit leuk vinden!

Darla Sinners – Notice You Around (single)
Als je kindlief dan toch iets moet bijbrengen, waarom hem niet onderwijzen met muziek opgenomen op de Wallen? Dat dacht zanger/gitarist Jeroen toen hij in de huiskamer van multi-instrumentalist Herman een plaat voor zijn zoontje inspeelde. Levenslessen van een rebelse punker met een verrassend zachtaardig resultaat: indierock over hoe je het leven níet moet aanpakken. Ingepakt in een rompertje van subtiele backing vocals, fijne gitaarsolo’s, experimenterende keys en een tamboerijn. 13 maart is Darla Sinners’ debuutalbum Aaron uit.

Luister hier naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. Wekelijks updaten we deze met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.    

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.