Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 4
22 JAN 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 4

Weval – Easier (ep)
Het is niet zo moeilijk om deze plaat tof te vinden. De muzikanten achter Easier, Harm Coolen en Merijn Scholte, begonnen ooit hun carrière in de filmwereld. Ze bro-mantiseerden hun relatie door de gezamenlijke liefde voor elektronische muziek. Het nummer Gimme Some van het duo uit Amsterdam mondt uit in een zweefsensatie. Alsof je in een helikopter zit, die opstijgt richting een planeet vol elektronen en vuistbonkende robots. One voelt als een warme winterjas van organische klanken en subtiele vocalen, met een ritmische ritssluiting en een voering van soepele synths.

Natalie Prass – My Baby Don’t Understand Me (single)
Er moet iets in het water van Nashville zitten. Muziekmineralen. Of gootsteenontstoppers en velgenreinigers. In ieder geval iets dat de hele gemeenschap muzikaal maakt. Nathalie Prass, met haar zelfgeschreven liedjes die een jaren zestig R&B-gevoel hebben, is zo’n muzikale afgevaardigde van het Amerikaanse stadje. In My Baby Don’t Understand Me heeft ze het moeilijk, want haar schatje begrijpt haar niet. Het nummer is zowel poreus door haar kwetsbare stem als volumineus door de blazers. Je voelt haar tranen vallen op het koper van de instrumenten, die oxideren waar je bij staat.

Frank Ocean – At Your Best (cover)
Op 16 januari zou Aaliyah 36 zijn geworden. Dit is nooit gebeurd, doordat ze in 2001 om het leven kwam bij een tragisch vliegtuigongeluk op de Bahama’s. Op haar album Age Ain’t Nothing But a Number (een fijn album die voor iedereen die op toyboys of jonge chickies valt) zong ze een cover van The Isley Brothers, At Your Best. Als ode aan de prinses der R&B zingt Frank Ocean het nummer anno 2015 in zijn eigen stijl. Aaliyah-fans, dit is een tranentrekker waarbij je wordt meegesleurd door Frank’s stem, de beat en hartbrekende piano-aanslagen.

Anushka – Kisses (single)
Uit de regenachtigste badplaats ter wereld, Brighton, komt het fantastische duo Anushka. Voordat je nu woordgrappen gaat maken over sterretjes en uitwerpselen, doe het niet. Luister liever as you read naar deze kleurrijke plaat met fijne rapflows, Erykah Badu-achtige vocalen en een AlunaGeorge-vergelijkbare bandsetting. Kisses is de perfecte tune om als wekker in te schakelen, wanneer je niemand hebt om je wakker te kussen. Krijg jij epileptische aanvallen van flikkerende, hysterische kleuren? Laat de clip dan maar even achterwege.
 
Tessa Belinfante – EP (ep)
Kijkers van talentenjachten op televisie zoals The Voice kennen Tessa waarschijnlijk al. De Grote Prijs van Nederland-liefhebbers waarschijnlijk ook, want ze zong ooit in de winnende band Two Way Radio. Nu brengt ze haar eigen EP uit, vol kwetsbare liedjes die afwisselend worden ondersteund met de piano en gitaar. Ze schrijft alles zelf. Super hoog. Super zuiver. Iets met loep. Popliedjes á la Esmée ‘ik doe nu ook mee aan The Voice’ Denters.

Ntjam Rosie – The One (single)
Wereldse en elektronische geluiden die doen denken aan de Noisettes en Nneka; dat is de Rotterdamse Ntjam Rosie. Een soulvolle singer-songwriter die experimenteert met pop en jazz, of zoals ze haar muziek zelf omschrijft: ‘Afropean in a Jazzy State of Mind’. 12 februari komt haar vierde album The One uit, maar je kunt nu al naar de gelijknamige single luisteren. Een lied over een vernieuwde liefde, wonen in zijn koninkrijk en de ware. Pure gospel waar ze haar soul en zaligheid in heeft gestopt.

Luister hier naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. Wekelijks updaten we deze met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.   

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.