Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 2
08 JAN 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 2

Me & Mr Jansen – Oceans (EP)
Micha de Jonge (me) en Wouter Jansen (Mr) vormen sinds 2012 een singer-songwriter duo. Hun geluid doet denken aan Ed Sheeran meets Racoon. Het nummer Starlight (met het meest bezongen thema ooit: verliefd worden) hebben de jongens in één uur geschreven. Dit doen ze op eigenwijze wijze. Brutaal met kleine hartjes. Me & Mr Jansen spelen verhaaltjes over liefde, geluk en teleurstelling. Little Princess is lekker om op mee te zingen als je iemand geslachtsgemeenschap toewenst. 10 januari komt hun EP Oceans uit. Je kunt hier vast naar een voorproefje luisteren.

Låpsley – Understudy (EP)
Deze achttienjarige, minimalistische elektro-popster produceert warme klanken en een stem die de emoties van huilende wolven een lachertje maakt. Haar klassieke achtergrond is goed hoorbaar, door de mix van instrumenten. De EP Understudy bestaat uit vier hypnotiserende tracks met buitenaardse trommels en piepjes. De vier uit het leven gegrepen nummers klinken als The XX, Purity Ring en London Grammar die samen in een echoënde gymzaal op grote klokkenspellen improviseren. Een Brits talentje dat je in de gaten moet houden!

Enter Shikari – Anaesthetist (Single)
Een intense op tuberculose geïnspireerde video. Heftige schreeuwsessies, diepe gitaren en ontroerende rijmschema’s. Hard, harder, hardst. Deze post-hardcore band brult graag een maatschappelijke boodschap in your face. Anaesthetist gaat over het weigeren van medicatie. Diep dus. De rauwe stem van de frontzanger met zijn fijne Britse accent, ‘I wanna go under the knife I believe in this!’, maakt energydrank overbodig. 19 januari komt het album The Mindsweep uit. Wil je ze live horen? Kan. Zaterdag 10 januari in de Melkweg.

Case Mayfield – Another Glorious Battle For The Kingdom (Album)
Als je denkt dat alles dat uit Volendam komt klinkt als een paling, heb je het mis. Case’s stem is verre van doorrookt. Zijn eigenzinnige teksten en hormonale gitaarrifjes zijn hoorbaar op Another Glorious Battle For The Kingdom. Dit album bracht hij vorig jaar uit op zijn eigen label Hormone. Minimalfolkrockish noemt hij het geluid zelf. Op 8 februari staat Case in de Kleine Komedie met een hele rits andere toffe singer-songwriters en als wij zijn Facebook-pagina goed begrijpen is hij weer druk met een nieuw album.

Death Grips – Fashion Week (Album)
Het is fashion week. Je hebt een heerlijk feestje in de planning, maar je weet niet wat je aan moet. Uit pure frustratie maai je jouw hele kledingkast neer. Dan heb je dit nodig: een passief-agressieve soundtrack voor je leven. Gelukkig bestaat de band Death Grips. Ze brachten afgelopen week een ontiegelijk dope instrumentale soundtrack uit. De experimentele hiphop band uit Sacramento gebruikt normaliter boosaardige rap om hun state of mind aan te tonen, maar dat is niet nodig tijdens Fashion Week.
 
The Miseries – Skinflint (Single)
Een liedje van honderd seconden is ook wel eens lekker. Niets minutenlange bridges. Gewoon jezelf hapsnap garagerock toedienen. Zo klinkt de eerste single van The Miseries, de nieuwe rauwe garagerockband van niemand minder dan Tim Knol. Ja, de singer-songwriter die je kent van zijn americana-songs. In maart komt het album uit van de catchy punkers, dat ergens doet denken aan The Ramones, en je keihard laat dansen like there's no tomorrow. 

Luister hier naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. Wekelijks updaten we deze met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.