Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 1
01 JAN 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 1

Kool & The Gang – Fresh
Stond je gisteren nog op je paarse glitterpumps af te tellen, is het nu al weer januari! Maar of je nou met je Unox-muts in de Noordzee springt, of jezelf onder de kraan wakker slaat tijdens de familie-Nieuwjaarsborrel: jij kunt je vast wel herkennen in de frisse songteksten van Kool & The Gang. Lekker funky en dansbaar. Biertjes verwisselen voor een glas cola light (ja, de goede voornemens beginnen vandaag) is ook fris(drank).

Acid Baby Jesus - Android Robot
Was je op de geboortedag van Jezus nog high on poedersuikerkerststol, nu is dit waarschijnlijk de toestand waarin je verkeert: een uitgedroogde hersenpan à la een Android robot. Maar hup, je moet weer je gezicht laten zien om iedereen de beste wensen te wensen. Dus: duik die douche in. Even met die Ritual’s Hammam schuimbus in de weer, en luister ondertussen naar Android Robot. Een kort en krachtig, psychedelisch rock ’n roll liedje. Lekker krakerig opgenomen, zodat jij binnen no time van een krakkemikkig wrak in een shining star verandert.

Blackflower - Winter  
1 januari valt doorgaans in een koud seizoen: de winter. Daarbij zijn er weinig kleurrijke bloemen die deze tijd van het jaar overleven. De combinatie van beide maakt dit nummer zo geschikt voor je leven vandaag. De Britse boys van Blackflower hebben een lekker spacy nummer te pakken met Winter. De hypnotiserende trommel en de hysterische fluit zorgen ervoor dat jouw döner kebab van vannacht lekker kan aarden in Arabische droomsferen. 

Bokoesam, KrankJoram en Idaly-  Oud & Nieuw
Kijk, ABBA’s Happy New Year kennen we nou wel. Gelukkig zijn er altijd verrassende, nieuwe artiesten die de overgang van het verleden naar het heden gebruiken als inspiratie. Wil je echt een inspirerend Nieuwjaar? Luister dan naar Oud & Nieuw. Als vrouw zijnde kun je er misschien wat van leren. Het is belangrijk dat je goed boterhammen kunt smeren, bijvoorbeeld. Een mooie, wijze uitspraak voor het nieuwe jaar: ‘We zijn jong en rijk, niet qua money maar qua geest en meids uh meisjes.’ Dan nog iets: 'Omdat de overheid niets doet', kun jij ook net zo goed wat langer in je bed blijven wegrotten.

James Bay – Let It Go
Een nieuw jaar betekent goede voornemens. Laat ze gaan, al die oude zorgen, en wees lekker jezelf. De Britse singer-songwriter James Bay weet dit gegeven als geen ander. Zijn stem is ontroerend en meeslepend, net als jouw avond gisteren. Doe jezelf een plezier en luister Let It Go als je even in de knoop zit met jezelf of je nou wel of niet die oliebol - waar afgebrande sterretjesstokjes uitsteken - in je mond moet stoppen ja of nee. 

Beach House – New Year
De out-of-space geluiden van Beach House zijn de ultieme soundtrack voor jouw toestand, terwijl je de rotjes uit de dakgoot plukt. Lekker veel gitaarrifjes voor een gelukkig nieuwe snaar. De video heeft een drogerende werking. Alsof je uit het raam staart naar vallende sneeuwvlokken. Of knock-out met je hoofd op de dansvloer naar het plafond van de Jimmy Woo koekeloert. 

Luister hier naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. Wekelijks updaten we deze met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.