Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
GEZOCHT! Stagiairs redactie en social
22 JAN 2015 • Door CJP

GEZOCHT! Stagiairs redactie en social

De tofste exposities, de mooiste muziek, de beste films… Jij bent het liefst de hele dag bezig met cultuur! En wat is er mooier dan die ervaringen om te zetten in woorden en beelden? Als redactie- of socialstagiair zet je die evenementen om. Naar een tof stuk op de redactie, of bijzondere content op social media. Daarnaast heb je alle ruimte om zelf ideeën aan te dragen. Kun je al je toffe culturele uitspattingen dus gewoon mee naar kantoor nemen.
 STAGIAIR(E) redactie 
40 uur, 3 maanden, vanaf maart 2015
 
Taakomschrijving:
- Je schrijft kortingsitems, winacties en blogs voor CJP.nl.
- Je schrijft rubrieken voor het nieuwe magazine dat we op de redactie maken, C.
- In de wekelijkse redactievergaderingen kom je met eigen voorstellen voor artikelen, op basis van persberichten, actuele ontwikkelingen op cultuurgebied of zaken die je persoonlijk bezighouden.
- Je ondersteunt de redactie met zaken als het bijhouden van de redactie-inbox en het verzenden van prijzen.
- Je denkt mee over CJP’s aanwezigheid op social media.  
- Koffie zetten hoeft niet, maar hé, wie zijn wij om je tegen te houden als je het héél graag doet.
 
Wat zoeken wij:
- Je bent derde- of vierdejaars student bij een HBO of WO opleiding. Liefst journalistiek, maar een andere media- of communicatieopleiding kan ook.
- Je bent creatief en zelfstandig: je weet hoe je onderwerpen moet researchen, ben niet bang om mensen te bellen/aan te spreken en bedenkt graag originele invalshoeken.
- Je bent een harde werker: we doen veel verschillende dingen met het kleine team van de CJP-redactie, waardoor het soms stevig aanpoten is maar je ook veel leert.
- De tone of voice van CJP, zoals te lezen op CJP.nl, is er eentje die dicht bij jouw natuurlijke schrijfstijl ligt (of is er eentje die je graag wilt leren). Hoe dan ook: je kunt goed schrijven.
- Je hebt een brede interesse: natuurlijk kun je niet overal specialist in zijn, maar je moet wel enige kennis hebben van muziek, film, theater en/of kunst.
- Redactionele ervaring is een pré, het zijn van een leuk persoon die in ons team past is belangrijker.
Belangrijk: In maart komt CJP met een new & improved site. Er zullen nogal wat zaken veranderen, dus voor deze periode zoeken we een stagiair die snel kan schakelen en niet drie dagen doet over een stukje van honderd woorden.
 
Wij bieden: 
Een jong team in een informele organisatie; een zelfstandige en leerzame stageplek voor 40 uur in de week; een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand; gratis lunch; een werkplek in het centrum van Amsterdam; vrijdagmiddagborrels.
 
Lijkt dit je wat? Stuur dan snel een mailtje met je motivatie en CV naar chef redactie Sara Madou op sara@cjp.nl.

 
STAGIAIR(E) social 
40 uur, minimaal 3 maanden (periode en aantal uren in overleg)

Taakomschrijving:
- Je bedenkt, onder begeleiding, posts voor op onze social media-kanalen.
- Je modereert reacties op diezelfde kanalen en kunt daar vriendelijk, to the point en als boegbeeld van CJP op reageren.
- Je bent slim & kundig in het seeden van artikelen en actieve interactie op social; zo speur je bijvoorbeeld social media-kanalen af op zoek naar influentials om te zorgen dat onze blogs nog beter gelezen worden en weet je ook andere manieren te bedenken om dit te bereiken.
- Je ondersteunt de redactie waar nodig, door bijvoorbeeld het schrijven van kortingsitems en het aanpassen van zaken op de website.
- Je sluit wekelijks aan bij de redactievergadering, waarbij je nadenkt over invullingen voor social bij de blogonderwerpen die de redactie bedenkt.
 
Wat zoeken wij:
- Je bent derde- of vierdejaars student bij een HBO of WO opleiding. Dit kan op communicatie- of mediagebied, maar een kunstopleiding is zeker ook een optie.
- Je ademt social media, bent er zelf veelvuldig op te vinden, weet hoe de verschillende netwerken in elkaar steken en wat wel en niet scoort.
- Je bent bereid om te leren, denkt creatief en weet in de krochten van het internet de meest inspirerende zaken te vinden.
- Je schrijft taalkundig correct en kunt humor in je posts brengen.
- Het is een pré wanneer je je weg weet in Google Analytics/social media analysesoftware.
- Je houdt altijd je voelsprieten open, op zoek naar een voor CJP geschikte invulling van actuele zaken, en kunt snel schakelen.
Belangrijk: Dit is een nieuwe functie binnen CJP, waarvoor we zoeken naar een slim iemand, die goed zelfstandig kan werken en veel weet van culturele zaken.
 
Wij bieden: 
Een jong team in een informele organisatie; een zelfstandige en leerzame stageplek; een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand; gratis lunch; een werkplek in het centrum van Amsterdam; vrijdagmiddagborrels.
 
Lijkt dit je wat? Stuur dan snel een mailtje met je motivatie en CV naar chef redactie Sara Madou op sara@cjp.nl.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.