Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
30 JAN 2015 • Door Frederica van Mastrigt

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag:
Jungle By Night
Een fanschare tot in Japan en talent tot ver voorbij de ozonlaag; de heren van Jungle By Night gaan prima. Begrijpelijk, want de manier waarop ze afrobeat, jazz, hiphop, rock, dance en dub combineren werkt. Wij snappen ook niet hoe of waarom, maar dát het werkt weten we zeker. Dat blijkt uit alle dansende mensen bij hun concerten. En die samenwerking met Gaslamp Killer. En onze eigen billen die op hun hardst schudden zodra de beat inzet. 
Metropool, Hengelo / / Aanvang: 21:00 / / Korting: Je krijgt € 2,50 CJP-korting / / Meer info 
 
Tropalismo 
Het is vrijdag dus beter shake je wat je moeder je gegeven heeft! Het heetste feestje van Amsterdam Roest verplaatst zich vandaag naar Utrecht. In RASA vergeet je de winter door te dansen op subtropische tonen. De (muziek)wereld rond in één avond: van cumbia tot afbrobeat en van disco tot funk – alle muziekgenres komen voorbij. Er is maar één voorwaarde voor die draaiselectie: dat jij het er flink warm van krijgt. Voetjes van de vloer! 
RASA, Utrecht / / Aanvang: 22:00 / / Korting: Met je CJP krijg je 15% korting bij RASA / / Meer info 
 
Zaterdag:
25 jaar Witte de With
Rotterdam: waar de gebouwen hoog zijn, de mensen direct en de musea tof. Zo ook het Witte de With, dat dit jaar 25 jaar bestaat. Kunstenaars van nu kiezen daarom het beste uit de archieven. Elke maand selecteren anderen werk voor in een enorme lichtbak van twaalf bij drie meter. Fotografieduo Mahony bijt de spits af: prachtige foto’s van Marokkaanse jongeren worden bijgestaan door hun eigen werk. De foto’s zijn van Yto Barrada en werden in 2004 tentoongesteld. Nu worden ze verbonden aan heel andere onderwerpen; de hedendaagse vluchtelingenpolitiek, om maar iets te noemen. 
Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam / / Aanvang: 11:00 – 18:00 / / Korting: Je krijgt € 3,- CJP-korting / / Meer info 
 
Drie Zusters 
Tsjechovs ultieme theaterklassieker De Drie Zusters gaat – hoe verassend – over drie zusjes die van Moskou naar een klein provinciestadje verhuisd zijn. Je kunt die zusjes op veel manieren voorstellen, maar waarschijnlijk zit het beeld van mannen in enkel overhemd met behaarde benen daar niet tussen. Toch koos regisseuse Paula Bangels voor drie mannen in de rol van de gezusters. Dat werkt verassend goed: het stuk gaat namelijk vooral over verlangen. Dan maakt het niet uit of er jonge meisjes of grijze mannen op het toneel staat – vooral niet als die mannen heel goed acteren.
De Kom, Nieuwegein / / Aanvang: 20:30 / / Korting: als CJP’er koop je een halfuur voor aanvang je kaarten met € 11,- korting / / Meer info  
 
Zondag:
Gluckauf
Is er iets mooiers dan een hele goede film, gewoon van Nederlandse bodem? Als je Brad Pitt zijn looks in de jaren negentig achterwege laat, is het antwoord op die vraag gewoon keihard nee. Vandaar dat we heel blij zijn met Gluckauf. De film volgt een Limburgse vader en zoon die een moeilijke relatie hebben. Het wordt allemaal nog ingewikkelder als ze in een crimineel web terecht komen. Seks, drugs en rock ’n roll op een rauwe manier, allemaal in dialect. De film bewijst opnieuw dat een zachte Limburgse G ook behoorlijk gangster kan zijn – want dat wisten we na Van God Los natuurlijk allang.
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: check het schema van je locale bioscoop voor de draaitijden / / Korting: verschilt per bioscoop / / Meer info  
 
Sounds of Silence
Sommige mensen gebruiken het weekend om tot rust te komen. Anderen kiezen gewoon voor het keiharde leven: geen slaap, wel drank en twee dagen kapot gaan tot de maandag weer voor de deur staat. We begrijpen als je jezelf tot de laatste categorie rekent: het leven is te kort om niks te doen. Gelukkig kunnen ook thrillseekers afwisseling gebruiken. Daarom deze zondag: stilte. In CODA hebben ze alle prikkels weggehaald en blijven alleen mooie beelden over. Een expositie met foto’s, schilderijen en andere kunst rondom het thema stilte. Van oorverdovend natuurgeweld tot lege interieurs; als je er maar rustig van wordt. Kun je helemaal zen je nieuwe week beginnen.
CODA, Apeldoorn / / Aanvang: 13:00 – 17:00 / / Korting: Met je CJP-pas krijg je 50% korting / / Meer info  
 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.