Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat te doen Weekendagenda
23 JAN 2015 • Door Frederica van Mastrigt

CJP's Wat te doen Weekendagenda

Vrijdag:
Cultuurnacht Breda
Vrijdag begint meteen goed: Breda’s finest cultuurinstellingen gooien de deur wagenwijd open voor Cultuurnacht Breda. Dit betekent dat je van de Belcrum watertoren tot aan poppodium Mezz kunt genieten van muziek, dans, expo en al die andere partyfunactiviteiten die cultuur zo leuk maken. Maar liefst 45 (!!) instellingen doen mee, de meesten hebben een speciaal voor Cultuurnacht ontworpen programma. Zo zie je een prachtige lichtshow in Belcrum Watertoren, is Pier 15 Skatepark veranderd in een kunstwerk met dj’s en verzorgt Mezz de beste Belgische bandjes én de afterparty. Trek die hardloopschoenen maar aan als je alles wilt zien, want dit is een avondvullend programma waar je ‘u’ tegen zegt.
Verschillende locaties in Breda / / Aanvang: Verschilt per locatie, de meeste voorstellingen beginnen vanaf 19:00 / / Korting: Je krijgt € 2,- CJP-korting / / Meer info
 
De onrendabelen
Het klinkt als een MTV-serie: een jonge moeder met twee tienerdochters, waarvan één ook zelf een baby heeft, woont in een containerwoningwaar het van kwaad tot erger gaat. Je vindt deze ingrediënten echter gewoon op de planken, tijdens Joeri Vos’ De onrendabelen. Een white trash-achtig gezin verzuipt in de problemen, alcohol en drugs. Verwacht geen platte GTST-taferelen: de acteurs spelen de sterren van de hemel. Regisseur Vos heeft talent voor maatschappelijk toneel en zijn eerdere stuk MigthySociety8(A.K.A. Geert Wilders de musical, wat ons betreft de beste toneeltitel ooit) was een geslaagde aanval op het populisme. Nu dus moeilijke mensen met goede bedoelingen en dat is, ondanks alles, prachtig.
Huis Oostpool, Arnhem / / Aanvang: 20:15 / / Korting: Met je CJP-pas krijg je € 4,- korting / / Meer info
 
 
Zaterdag:
CJP serveert @ IFFR
Zaterdag schotelen we je het beste van IFFR voor. Speciaal voor CJP’ers organiseren we de vertrouwde CJP Serveert @ IFFR. Dat betekent topfilms, bier en bitterballen. Je bent de hele zaterdag zoet; de films Frank, A Girl Walks Home Alone at Night en Tussen 10 en 12 staan op het menu, plus een korte film. Dat betekent dat je kan smikkelen van Michael Fassbenders abs, een perfecte balans tussen bitter en zoet familiedrama mag versmaden en als toetje een pittige vampierhorror krijgt voorgeschoteld. Allemaal 100% biologisch en vers van het (film)land, natuurlijk.
Oude Luxor, Rotterdam / / Aanvang: 11:00 / / Korting: Exclusief voor CJP leden en je betaalt € 19,- voor de drie films, een drankje en (vega) bitterballen. Maximaal twee tickets per CJP-pas / / Je tickets koop je hier /  / / Meer info
 
Elementary Penguins
Waar de mysterieuze bandnaam van Elementary Pinguins vandaan komt, snappen wij ook niet helemaal. Dat het dansbare muziek is wel: op zijn allervuigst met lekkere rifjes tussendoor. De twee Nederlanders en een Brit waren al 3FM Serious Talent vóór ze hun eerste optreden speelden. Ze klinken alsof ze er meer festivals op hebben zitten dan dat Arie Boomsma homo’s uit de kast heeft getrokken. Dat is misschien ook wel waar voor frontman Dale Whitley: die stond met zijn vorige band in het voorprogramma van Bob Dylan en op Glastonbury. Lekker Nederlands Britrocken!
Paard van Troje, Den Haag / / Aanvang: 20:00 / / Korting: Je krijgt €2,50 CJP-korting / / Meer info
 
Zondag:
Birdman
Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Is het een mega-Oscarkanshebber met acteerprestaties en camerawerk waarvan we nog steeds niet kunnen geloven dat het echt mogelijk is? Birdman is dus dat laatste. Regisseur-met-onmogelijk-veel-accenten-op-de-naam Alejandro González Iñárritu’s laatste film gaat over de falende Hollywoodacteur Riggan (Michael Keaton), die ooit megapopulair was omdat hij superheld Birdman in blockbusters speelden. Die glorie is lang vergaan en Riggan probeert zijn carrière nieuw leven in te blazen door in een Broadway-productie te spelen. Klinkt dit niet episch? Kijk dan even snel de trailer en haast je naar de bioscoop.
Bioscopen in heel Nederland / / Aanvang: Check het schema van je locale bioscoop voor de aanvangstijden / / Korting: Verschilt per bioscoop // Meer info
                                                                                 
The Common Sense
Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig? Dat is de belangrijkste vraag van Melanie Gilligans in haar kunstproject The Common Sense: een film uit verschillende delen, tentoongesteld in verschillende musea. De film gaat over een wereld waarin mensen verslaafd zijn aan een nieuw systeem. Dat valt uit en niemand kan meer normaal communiceren. Waarschijnlijk een beetje hoe het zou zijn als Whatsapp en Facebook plotseling zouden crashen. De expositie is verdeeld over museum de Hallen in Haarlem, De Appel in Amsterdam en Casco in Utrecht. Deze zondag kun je naar alle drie de musea gaan om de aflevering van de miniserie te bekijken, maar ook afzonderlijk zijn ze bijzonder intrigerend.
De Hallen, Haarlem; Casco, Utrecht; de Appel Arts Centre, Amsterdam / / Aanvang: bekijk het schema van de musea voor de tijden / / Korting: verschilt / / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.