Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Wat te doen Weekendagenda
16 JAN 2015 • Door Frederica van Mastrigt

CJP's Wat te doen Weekendagenda

Cavia’s voeren in je nakie? Dat en meer doe je dit weekend, dankzij CJP’s wat te doen weekendagenda!

Vrijdag:
Born Digital
Je hoeft tegenwoordig helemaal niet meer te kunnen schilderen of beeldhouwen om kunstenaar te worden. Wie dat statement niet gelooft, moet heel snel een kijkje nemen in het Museum of the Image (MOTI). Tijdens de tentoonstelling Born Digital zie je digitale kunst, buiten de restricties van je beeldscherm. Visueel spektakel dat in alle mogelijke pixelkleuren over schermen zweeft. Net als alles wat 2.0 is (waaronder onze generatie zelf, zo lijkt het) staat niks stil en hoef je je dus geen moment te vervelen. Ook fijn: je kunt de Oculus Rift uitproberen, je weet wel die bril waar Matthijs van Nieuwekerk zo blij van werd.
Museum of  the Image, Breda / / Korting: je krijgt € 3,75 CJP-korting / / Aanvang: 10:00 – 17:00 / / Meer info
 
The Theory of Everything
Gezien de bijzonderheid van Stephen Hawkings leven, is het vrij apart dat er niet al veel meer biopics over de geniale astrofysicus-in-rolstoel gemaakt zijn. Hawkings is een doodnormale (lees: hyperintelligente) jongen, die tijdens zijn universitaire studie te horen krijgt dat hij ALS heeft. Conclusie: hij heeft nog maar twee jaar te leven en dat terwijl hij net bezig was met een geniale dissertatie én de liefde van zijn leven ontmoette. Je moet het maar kunnen spelen en dat doen Eddie Redmayne en Felicity Jones gelukkig bijzonder goed. Redmayne las zo’n beetje alles wat er over de wetenschapper te vinden was, werkte samen met een choreograaf, kreeg bijles in astrofysica en bezocht een neurokliniek om met patiënten over hun ervaringen te praten. Het harde werk is niet voor niks: beide acteurs hebben een Golden Globe voor hun rol op zak én zijn genomineerd voor een Oscar.
Bioscopen door heel Nederland / / Korting: verschilt per bioscoop / / Aanvang: check het schema van je lokale bios voor de aanvangstijd / / Meer info
 
Zaterdag:
Workshop portretfotografie
Als je niet verder kijkt dan je Facebook timeline, vergeet je zo dat er ook nog mooie foto’s gemaakt worden. Zonder eten, baby’s en/of de fotograaf zelf. Een mooie foto maken blijkt vaak moeilijker dan je zou denken. Lang leve de workshop! Speciaal voor CJP’ers organiseren we in samenwerking met FOAM een cursus portretfotografie. Hierin legt een museumdocent je haarfijn uit hoe je wél een interessante foto maakt. Om inspiratie op te doen krijg je een rondleiding door FOAM. Daar hangt nu werk van de ongekroonde koningin van de straatfotografie, Vivian Maier, en bijzonder expliciet werk (met bondage en sterfproces van de kat en vrouw van) Japanse fotograaf Nobuyoshi Araki. De materialen voor de workshop zijn al aanwezig; het enige wat je hoeft mee te brengen, is je uitmuntende artistieke visie. En die heb je natuurlijk altijd bij je.
FOAM, Amsterdam / / Korting: als CJP’er betaal je maar € 20,- voor de workshop / / Aanvang: 11:00 / / Meer info
 
Spin off dance contest
Natuurlijk kennen we het stereotype van de Nederlander als stijve hark, die liever aan de bar hangt met bier dan de billen schudt. Gelukkig zijn er genoeg talentvolle dansers in ons mooie land die het tegenovergestelde doen: veel, vaak en vooral goed dansen! Tijdens de pre-finale van spin off zie je de beste jonge hiphop- en urbandansers. De deelnemers maken kans op een reis naar New York, dus wij weten zeker dat ze de benen onder hun lijf vandaan gaan pop ’n locken en breaken. Kun je ook prima met een biertje vanaf de bar naar kijken, trouwens.
Metropool, Hengelo / / Korting: met je CJP-pas krijg je maximaal € 2,- korting / / Aanvang: 19:00 / / Meer info 
 
Zondag:
De Witte Vloed
Dit is de smerigste titel voor een toneelstuk die we in tijden hebben gehoord. We twijfelen er dan ook niet aan dat de actrices hun smerige best gaan doen om zo vunzig mogelijk over te komen. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien anders: drie keurige meisjes in een 19e-eeuwse woonkamer (of is het een slaapkamer?) vertellen elkaar verhalen tussen de kamerplanten en het lieflijke behang. Klinkt als een familievriendelijke voorstelling. Niet dus: we raden je aan om je oma thuis te laten. Alle mogelijke schunnige fantasieën en vreemde verzinsels komen tevoorschijn tijdens de voorstelling, met een flinke laag ranzige gezelligheid eroverheen. Een absurdistische voorstelling, maar dan op de leukst mogelijke manier.
Bellevuetheater, Amsterdam / / Korting: je krijgt € 2,- CJP-korting op je kaartje / / Aanvang: 12:30 / / Meer info
 
Dj Snoopadelic
Je kent hem waarschijnlijk beter als Snoop Dogg. Of Snoop Lion. Misschien zelfs als Calvin Cordozar Broadus Jr. Hoe dan ook: je kent hem, want de baddest boss van ’93 loopt al bijna dertig jaar mee in de hiphopscene. Niet gek dat hij van alles heeft geprobeerd dus. Van gangsterrap tot zoete hitjes met Katy Perry en van reggae tot schilderkunst. Dat hij ook dj is, verbaast ons dus niks. Gelukkig is de fame hem nog niet zo ver naar het hoofd gestegen, dat hij Nederland overslaat. We hebben een klein vermoeden dat hij ons land ook graag bezoekt vanwege andere dingen die hem wel naar het hoofd stijgen (lang leve de Nederlandse wietjes, maar weer). Hoe dan ook, zondag draait hij hete hits in Patronaat. Kan alleen maar mooi worden, met zijn schat aan ervaring. We verwachten dat binnen opeens weer mag roken.
Patronaat, Haarlem / / Korting: bij Patronaat krijg je altijd € 1,- CJP-korting / / Aanvang: 20:00 / / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.