Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat te doen Weekendagenda
09 JAN 2015 • Door Frederica van Mastrigt • Meer blogs over Lifestyle

CJP's Wat te doen Weekendagenda

Alle CJP’ers en CJP’erinnen; kijk ‘m daar, kijk ‘m shinen. Jullie weten waar ik het over heb. De enige en echte CJP Wat Te Doen Weekendagenda!

Vrijdag:
The Imitation Game
Met de Oscars over iets meer dan een maand, is de buzz rondom de genomineerden al een tijdje gaande. Het goede nieuws voor The Imitation Game is dat de film meermaals getipt wordt als kanshebber. Mede daarom had de film een extreem succesvol openingsweekend in Amerika. Sinds gisteren is hij ook in Nederland te zien en dat is heel fijn, want al die buzz is er niet voor niks. Alan Turing (Benedict Cumberbatch) was een Britse wiskundige die de Enigma-code van de Duitsers kraakte. Hij bleek niet zo’n makkelijke man, wat vermakelijke scènes oplevert omdat hij niet echt om kan gaan met collega’s. Alle ingrediënten zitten er in: goede acteurs (Cumberbatch, Keira Knightley), een heftige oorlog, Nazi-verslaande wiskundenerds en - ook niet onbelangrijk - een goed verhaal dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen.
Diverse bioscopen, heel Nederland / / Aanvang: Check het speelschema van je locale bioscoop voor de aanvang / /  Korting: Verschilt per bioscoop / / Meer info
 
Singlefeestje
All the single ladies and gentlemen: put your hands up en ren naar de dj met je favo hitje. Tijdens het singlefeestje bepaal je met zijn allen wat er gedraaid wordt. De dj’s nemen hun enorme collectie mee en jouw wil is wet. Vriendjes, vriendinnetjes, prela’s, scharrels en alles wat daar tussen zit mogen mee. Onder voorbehoud: ze moeten wel schudden met die billen. We willen alleen maar dansende mensen zien.
Melkweg Amsterdam / / Aanvang:  23:30 / / Korting: Met je CJP-pas krijg je 50% korting op je lidmaatschap / / Meer info
 
Zaterdag:
Stoner
Het kan je haast niet ontgaan zijn: een simpele sepiakleurige cover met bebaarde man sierde de bestsellerplank van elke boekwinkel, na de Nederlandse heruitgave in 2012. John Wiliams Stoner kwam al in 1965 uit, maar beleefde decennia later een enorme herleving. Het verhaal over een docent Engels in een mislukt huwelijk blijkt nog heel actueel. Dat zag regisseur Ursul de Geer ook in. Hij zette al vaker succesvolle romans op toneel, zoals De aanslag en Haar naam was Sarah. Toen hij Stoner las, wist hij meteen dat dit de volgende zou worden. Geen episch verhaal over een gestoorde koning, maar het leven van een heel normale docent. En de grootsheid van liefde, dat dan weer wel.
Parktheater Eindhoven / / Aanvang: 20:30 / / Korting: € 2,50 korting met je CJP-pas / / Meer info
 
Club Maroc: Manar
Het is weekend, dus: feest! Als je het onderhand gehad hebt met je studentenkroeg en/of hipsterclub en je muziekrepetoire wel een update kan gebruiken, zit je goed in RASA. Manar is Morroco’s best: slagwerk dat recht van de markt in Marrakech lijkt te komen. Je hoort er meer dan getrommel: de band zingt en rapt over het leven en de liefde. Allemaal spontaan, want de heren kunnen prima improviseren. Dan weet je zeker dat het recht uit het hart komt. Na afloop is er een dj voor wie nog wil dansen, maar wij hebben zo'n voorgevoel dat mensen tijdens het optreden ook niet blijven stilzitten.
RASA, Utrecht / / Aanvang: 19:30 / / Korting: Met je CJP-pas krijg je € 4,50 korting / / Meer info
 
Zondag:
Raoul Dufy
Het fauvisme is een bijzondere kunststroming: de felle, ongemengde kleuren stuitten op nogal wat heftige reacties toen de schilders voor het eerst exposeerden. Niet voor niets dat het zo’n barbaarse naam heeft gekregen dus (fauve betekent ‘wild’ in het Frans). Als je naar de werken van Dufy kijkt – een belangrijk schilder binnen het fauvisme – is het moeilijk voor te stellen dat mensen haast hartkloppingen kregen van de werken uit deze stroming. Kleurrijk zijn ze zeker, maar dat geeft je meer de behoefte om er glimlachend op een tuinstoel met kopje thee naar te kijken. Wie goed wil ontspannen, gaat zondag dus naar Laren: daar hangt een groot deel van het oeuvre van de schilder. Denk aan pittoreske dorpjes, bloemen, boten en exotische locaties. Allemaal met een stipje Franse onbezorgdheid. Kun je na afloop helemaal en paix het terras op voor een glaasje rood en een blokje brie.
Singer Laren in Laren / / Aanvang: 11:00-17:00 / / Korting: Met je CJP-pas krijg je € 5,- korting / / Meer info

Love Is Strange
De meeste koppels verwachten na het trouwen rozengeur en maneschijn. Dat geldt ook voor hoofdpersonen Ben en George in Love Is Strange: na 39 jaar samenzijn kunnen ze eindelijk trouwen omdat het homohuwelijk is gelegaliseerd. Maar dan wordt George echter ontslagen. Door geldtekort komen ze niet samen in hun appartement terecht. Ben trekt in bij zijn neef en zijn vrouw en George bij de onderburen. Zo moeten ze niet alleen zonder elkaar leven, maar krijgen ze ook een heleboel mee van de levens van anderen. Best ongemakkelijk om met je achterneefje op een kamer te slapen, terwijl hij daar zijn eerste date heeft. Of proberen te werken, terwijl je gepensioneerde oom de hele tijd met je wil praten. Gelukkig zien de heren elkaar nog wel en die momenten zijn hartverwarmend. Perfecte film voor de zondagmiddag dus, kun je helemaal feelgood aan de nieuwe week beginnen.
Diverse bioscopen, heel Nederland / / Aanvang: Check het speelschema van je locale bioscoop voor de aanvang / /  Korting: Verschilt per bioscoop / / Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.