Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
02 JAN 2015 • Door Frederica van Mastrigt

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag:
Amsterdam Klezmer Band
Kijk, we snappen dat je je maandsalaris hebt gespendeerd met Oud en Nieuw en nog maar net genoeg centjes hebt om in de pet van je plaatselijke straatmuzikant te gooien. Het is echter ook heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen – dat zou in ieder geval je nummer één goede voornemen moeten zijn. Dus leen wat geld van je ouders/huisgenoot/plaatselijke straatmuzikant en TREAT. YO. SELF. op klezmer van de hoogste plank in het Bimhuis. Gewoon met CJP-korting, want beter met je geld omgaan staat vast ook hoog op de goede voornemenslijst.
Bimhuis, Amsterdam / / Korting: Met je CJP-pas krijg je € 3,- korting / / Aanvang: 20:30 / / Meer info 
 
Re:Freshed presents: Efe Erdem
Misschien dat er alleen mar dikke roodharige bandgeeks op je netvlies verschijnen als je aan orkesten denkt. Nergens voor nodig, zo bewijst Re:Freshed: een groep (veel te) getalenteerde mensen die hele aanstekelijke deuntjes maakt. Een hoop muziek klinkt namelijk een stuk beter met live orkest (Ja, Kyteman, we kijken liefelijk jouw kant op). Het orkest nodigt elke editie iemand uit om te meet en greeten, deze keer is dat Efe Erdem. Hij speelt trombone en zat al in orkesten toen jij nog vieze internetplaatjes probeerde te kijken op je ouders inbelverbinding. Dat zijn bandgeeks die wij heel graag van dichtbij aan willen horen.
De Doelen, Rotterdam / / Korting: Met je CJP-pas krijg je € 6,- korting / / Aanvang: 20:30 / / Meer info  
 
Zaterdag:
HOOGWATER voorheen LAAGWATER
Weet je wat echt tof zou zijn? Als iemand een vloer zou maken, geheel besmeerd met pindakaas. O, wacht, dat is een halve eeuw geleden al gedaan door Wim T. Schippers: kunstrebel en geestelijk vader van Ernie. Dat hij de zestig is gepasseerd betekent niet dat het maken van ongeregelde en geheimzinnige kust heeft opgegeven (hij krijgt zelfs zijn eigen zaal). Die rebelsheid is dan ook precies wat je ziet bij HOOGWATER voorheen LAAGWATER. Een toneelvoorstelling vol sketches, muziek en vreemde taferelen – allemaal bijgestaan door de live muziek van een Haarlems koor. Bammetjes met pindakaas mag je zelf meenemen deze keer.
Toneelschuur, Haarlem / / Korting: Met je CJP-pas krijg je € 4,- korting / / Aanvang: 20:30 / / Meer info 
 
Neo-expressionisme in de jaren tachtig
Wim T. Schippers is niet de enige kunstvernieuwer die je dit weekend kunt bekijken. In de eighties was veel meer aan de gang dan schoudervullingen en cocaïne: het was ook de tijd van het neo-expressionisme. De kunstenaars in die stroming wilden geen nette kleurplaten, maar kunst die heel uitbundig, kleurrijk en vooral vreemd is. Daar moet je niet over praten, maar naar gaan kijken. Lijkt ons een goed alternatief voor de Noordelijke nuchterheid en een grauwe januarimaand.
Groninger Museum, Groningen / / Korting: Je krijgt € 3,- CJP-korting / / Aanvang: 10:00 – 17:00 / / Meer info
 
Zondag:
Laura Lima
Op zondag zetten we de kunstroute gewoon voort: Laura Lima maakt kunst die minstens zo eigenzinnig is als die van bovenstaande kunstenaars. Iets meer van deze tijd, dat dan misschien weer wel. Haar tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum heeft bijvoorbeeld twee naaiers die ter plekke maatpakken voor de schilderijen maken. Tsja, je moet het maar bedenken en dat doet Laura dus. Je vindt ook een Doornroosje bij de tentoonstelling, die live doet waar ze het beste in is: slapen. Mocht je nog steeds uitgeput zijn van het heftige nieuwe jaar, kun je er altijd naast gaan liggen.
Bonnefantenmuseum Maastricht / / Korting: Je krijgt € 5,- CJP-korting / / Aanvang: 11:00 – 17:00 Lezing: 14:00 / / Meer info 
 
Of Horses and Men       
Meestal laten we alles wat paard-gerelateerd is over aan de paardemeisjes op deze wereld, maar we maken graag een uitzondering voor Of Horses and Men (of Hross í Oss, zoals de film in het poëtische IJslands heet). In een ver dorpje waar we de naam waarschijnlijk niet van uit kunnen spreken, wonen een handjevol mensen en nog wat meer paarden. Onderling lopen heel wat liefdeslijntjes tussen de paarden en tussen de mensen en beide soorten door elkaar. Klinkt ingewikkeld, en dat is het ook, maar het is vooral grappig. Bijkomend voordeel: de rustige IJslandse landschappen zijn een goed medicijn voor al het geluid en feestgeweld/de onvermijdbare hoofdpijn van afgelopen week.
Bioscopen door heel Nederland / / Korting: Verschilt per bioscoop / / Aanvang: Check het draaischema van je locale bioscoop voor de aanvangstijd / / Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.