Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP-korting op Lowlands is terug
27 JAN 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

CJP-korting op Lowlands is terug

Dit jaar krijg je weer korting op Lowlands met CJP! *Heroïsche oerkreten*. Ja, je hoort het goed! CJP geeft dit jaar maar liefst 2 x € 10,- korting op hét festival. De eerste namen zijn nu bekend.

Ben Howard, Major Lazer, The Chemical Brothers, Passenger, Bastille, Caribou, Django Django... De rest van de namen vind je hier.

Als CJP'er krijg je € 10,- korting op je Lowlandskaart. Wacht, het wordt nog mooier. Dit jaar kun je niet één, maar twee kaarten kopen met een CJP-pas. Je bespaart dus 2 x € 10,-. De kaartverkoop start zaterdag 7 februari om 11.00u, lees hier hoe de CJP-korting voor Lowlands 2015 precies in zijn werk gaat.

Om dit heuglijke nieuws te vieren, blikken we terug op bands die vóór hun doorbraak al op Lowlands speelden. Want wist jij bijvoorbeeld dat de bandleden van Coldplay ooit met hun voeten in de kluiten stonden en dat Oasis begon op een achterafpodium voor drie man en een paardenkop? Ja, dat is óók Lowlands. Naast de dikke line-up waar het Flevolandse festival om bekend staat, is LL de perfecte plek om de bands van de toekomst te ontdekken.

1993: The Verve

Het jaar dat er voor het eerst een stofzuigerzakvrije stofzuiger wordt uitgevonden, is ook het jaar dat A Campingflight to Lowlands Paradise het levenslicht ziet. Lowlands is dé tegenhanger van Pinkpop en Dynamo Open Air, met alternatieve muziek en een randprogramma van literatuur, film, cabaret en theater. Gekheid op een stokje en in een tentje. Eén van de onbekendere acts op het Walibi-terrein is het Britse bandje The Verve. Jaren later staat deze joekel van een band groots te shinen in de Arena.
 
1994: Oasis
Terwijl de eerste mobieltjes in omloop raken, breekt de Engelse band Oasis door in hun thuisland. Ditzelfde jaar staan de rockers uit Manchester op Lowlands, als behoorlijk onbekende band. Twee jaar later zijn er 2,5 miljoen mensen die tickets proberen te krijgen voor hun optredens in het Engelse Knebworth. Eén op de vijftig fans kan een kaart bemachtigen. Dit optreden is nog steeds recordhouder van het meest begeerde concert allertijden in Engeland. Tsja fans, hadden jullie maar naar Lowlands moeten komen.
 
2000: Coldplay
De bandleden van Coldplay ontmoeten elkaar in 1996 op een Britse universiteit en vier jaar later releasen ze hun eerste single Brothers & Sisters. Een nummer dat goed in de smaak valt bij het publiek, waardoor ze op 26 juni van datzelfde jaar een buitenlands concert geven. In de kleine zaal van Paradiso. Twee maanden later staan ze op Lowlands te spelen voor een halflege tent. Een gevalletje ‘daar had je bij moeten zijn’. Tegenwoordig treden de Britten bijna alleen nog maar op in immense stadions, met fluorescerende verf op hun gezichten.
 
2007: The Kooks
Het jaar dat Britney Spears in een gekke bui haar hoofd kaal scheert, staan de mannen van de indierockband The Kooks in de India-tent. Volle bak, maar intiem. Een jaar eerder brachten ze hun debuutalbum Inside In/Inside Out uit, dat meer dan een miljoen exemplaren verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Hollanders hadden dat succes toen nog niet in de gaten. In 2008 staan ze wederom op Lowlands en in 2011 hebben ze de capaciteit van de Heineken Music Hall nodig om hun fans te pleasen.
 
2007: Biffy Clyro
De Schotse rockband met een naam die klinkt als een exclusieve variant op het gedroogde worstje in oranje verpakking, speelt in 2007 de sterren van de hemel in een halfvolle India. In de loop der jaren groeit de band enorm en zijn ze graag geziene gasten op Pinkpop, Pukkelpop en Rock Werchter. In 2009 en in 2013 touren ze samen met Muse. Zes jaar na het optreden in de India staan ze wederom op Lowlands. Ditmaal in de allergrootste tent: de Alpha.
 
2008: Triggerfinger
Deze band heeft een eigen woord veroorzaakt. Een triggerfingertje. Oftewel: een gecoverd liedje dat beter is dan het origineel, want dat flikte Triggerfinger met Lykke Li’s single I Follow Rivers. Stuk voor stuk hebben de bandleden een indrukwekkend CV, door hun ervaringen in andere bands, zoals Sin Alley, The Wolf Banes en Winterville. In 2008 speelden de Belgische hardrockers voor het eerst op LL als Triggerfinger, in de Charlie. Na dat optreden zijn ze vaker in de lage landen verschenen en hebben ze onder andere in de Alpha hun gitaren kapot gespeeld.
 
2013: Disclosure
De twee Britse broertjes Guy en Howard pompen met hun gouden garage house-formule de ene na de andere hit uit hun speakers. Ze werken samen met artiesten als Mary J. Blige en Sam Smith (die door hen is ontdekt) en spelen op de grootste festivals der aarde. Maar voordat ze wereldwijd bekend werden, draaide het duo in 2013 in de X-ray in een bescheiden setting. Lucky fans die daarbij waren, want een jaar later staan ze wederom op LL, dit keer in een ramvolle Alpha.
 
In een kleine setting de acts van de toekomst ontdekken, dat kan bij Lowlands. Zelfs als je de grote headliners ontwijkt staat het festival garant voor artiesten van wereldformaat. Wat ook van wereldformaat is? De lowprice die je voor je toegangskaart betaalt met dank aan CJP-korting. Zo’n goede deal is ook voor niet-CJP’ers een koopje, want wanneer alsnog je een pas voor € 15,- aanschaft, en twee Lowlandskaarten koopt, ben je goedkoper uit dan landgenoten zonder pasje.
 
Ben je nog geen CJP’er? Voor € 15,- per jaar heb je een CJP-pas én krijg je meteen korting op je kaarten voor Lowlands. Als je de pas via iDeal betaalt, krijg je meteen je pasnummer en kun je de kortingscode bekijken. Je korting gaat dus gelijk van start!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.