Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 50
11 DEC 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 50

Stefany June – The Beat That My Heart Plays (Single)
De Nederlandse klinkt als het bezeten zusje van Lana Del Rey, die veel heeft geluisterd naar Sia, Feist en Lykke Li. The Beat That My Heart Plays produceerde Stefany samen met Arriën Molema van Room Eleven en klinkt als dagdromerige pop met sluimerende melodieën. Stefany: ‘Ik heb het nummer geschreven voor een goede vriend die erg depressief was. Ik maakte me zorgen en wilde hem laten weten dat alles goed komt en dat hij het verleden achter zich kan laten.’ Wij hopen dat dit vriendschapsgebaar de jongen heeft geholpen. Door de rustgevende hartslag die als ritme werkt, zijn wij eventjes gekalmeerd en betoverd.

Benjamin Clementine – London (Single)
De Ghanese singer-songwriter groeide op in London en vertrok op zijn negentiende naar Parijs, om te leven als straatmuzikant. Daar werd hij ontdekt door iemand van de Franse platenmaatschappij Behind, toen hij in de Parijse metro covers zong van James Brown en Nina Simone. Toch kreeg hij heimwee naar Londen, en schreef daarom een nummer waarbij hij al zijn creativiteit losliet op de titel: London. Theatraal, bijna musicalwaardig en ontroerend. Iedereen die wel eens op vakantie is geweest naar de Britse hoofdstad of er heeft gewoond krijgt van dit nummer gegarandeerd kippenvel over zijn hele (towerb)ruggengraat. Of is die vergelijking iets te Brick Lame?

George the Poet – 1,2,1,2 (Single)
Bij CJP houden we van woorden. Geschreven én gesproken. George uit Londen lust er ook wel rap van. Zijn expertise is experimentele rap. Hij is een welbespraakt type, een muzikale poëet. George de poëet. Het nummer 1,2,1,2 leert een mooie levensles: je bent hartstikke uniek. ‘Out of the seven billion people in this world, there’s only one you.’spoken-word George er op los. Begeleid door high fives, op ritmische wijze ingezet in combinatie met Afrikaanse trommels, een koebel en een steady housbeat. George’s geluid heeft iets vernieuwends, het is dus niet voor niets dat artiesten als Paulo Nutini, Labrinth, Emeli Sandé en Nas hem al een plekje op hun podia gaven.

Feis – Superman (ft. Winne) (Single)
De Rotterdamse rapper kun je kennen van zijn samenwerkingen met gangsterrappers Hef, Murda Turk en Kempi, en van zijn harde tracks, zoals Wolverine. Met zijn solodebuut laat de rapper zien dat hij ook een ander geluid in zich heeft. Op single Superman toont Feis’ zijn zachtaardige kant. Er bestaan veel artistieke expressies die over de supermeneer met rode cape en blauwe onesie gaan, maar Feis brengt zijn vergelijking met de kryptonite-held op een kwetsbare manier: ‘Ik ben geen superman, anders zou ik de wereld redden.’ Zijn rauwe, gebroken stem, de zwoele saxofoon en de experimentele melodielijnen maken Superman een fijne plaat. Je vindt Feis’ eerste single op het album Hard van Buiten, Gebroken van Binnen.

Oratnitza feat. Kipri – Tzurni Ochi (Single)
Die Antwoord, de hele programmering van het Songfestival en een betoverende blokfluit, bespeeld door een slangenman. Dat is de visualisatie die wij bij Ortnitza’s etnische nummertje Tzurni Ochi krijgen. De Bulgaarse band werd in 2009 opgericht en mixt folk, Aboriginal-geluiden, hip hop en drum ’n bass met elkaar. Zelf noemen ze het Bulgarbeat. Dit is het ultieme plaatje om een experimentele, buikdans-striptease op te houden voor je nieuwe liefde. Mocht hij/zij dat niet begrijpen, spoel dan door naar 2.27 en veeg hem/haar met dezelfde snelheid de deur uit. 

Bells of Youth – Snow (Video)
De Nieuwe Wildernis. Dat was toch zo’n kijkcijferkanon? Kunnen we daar niet iets…’ Dat moeten de rockende meiden van Bells of Youth gedacht hebben toen ze om de tafel zaten voor de video van Snow. Resultaat: filmische beelden van happy springende pinguïns, glijdende ijsberen en andere besneeuwde diertjes. De natuurfilm past perfect bij het liedje, dat gaat over suikerige snoepjes met een stuiterend effect. De gezichtsuitdrukking van het aapje op 2.21 geeft ons flashbacks naar heftige stapavonden. Snow staat dan ook zeker in onze alternatieve kerstplaylist (zeer geschikt voor mensen die Wham! haten) tussen Jerk Ribs van Kelis en Nanette Scriba’s The Cold Song.

Check hier onze Spotify-afspeellijst. Met CJP krijg je trouwens korting bij je favoriete platenzaak én op heel veel festivals en concerten.   

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.