Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Kerst-editie
25 DEC 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Kerst-editie

Stiff Little Fingers – White Christmas
Officieel de allerlelijkste versie van White Christmas OOIT. Hier zijn geen woorden voor. Behalve dus dat het lelijk is.

Caesar – Hang myself from the tree
Eenzaam, een gebroken hart en blut tot de laatste cent? Dan is dit nummer jou op het lijf geschreven. Vooral als het stukje over XTC en weed wordt ondersteund door het a-ritmische klokkenspel. ‘Christmas is hell on earth. I know nothing worst.’ Ohh wacht! Misschien is het toch niet zo’n goed idee om hiernaar te luisteren in die omstandigheden, want willen geen suïcidale gedachtes aanwakkeren. Voor iedereen met een portie ironische humor: dit is misschien wél een leuk plaatje om aan te zetten als die vervelende tante weer eens vraagt wanneer jij ook een keer een lover meeneemt naar het kerstdiner.

The Cheeky Girls with Andy Newton-Lee – Boys and Girls (Xmas Time Love)
Je kent deze meiden misschien nog van het betekenisvolle nummer The Cheeky Song. Dit liedje heeft onze generatie meiden op erotische wijze laten dansen. The Cheeky Girls hebben dan ook een stout imago. Gelukkig dat het tegenwoordig een trend is om als artiest van wereldformaat een kerstnummer uit te brengen! Wil je even een genietmomentje tijdens je jaarlijkse verplichte familiemoment? Luister dan naar deze tenenkrommende versie van Sabrina’s Boys met een lekker kerstig sausje en shots van billen.

Christmas With The Vandals – Grandpa’s Last Xmas
Dit nummer is één brok pure frustratie van een rockende relpuber. Hij ergert zich eraan dat hij ieder jaar op zijn paasbest bij familiediners aanwezig moet zijn, omdat het misschien ‘de laatste kerst’ is van zijn lieve, stoffige opaatje. Dit is misschien een leuk nummer om tijdens het zuivelvrije (want: intolerantie), suikervrije (want: suikerziekte), kruidenvrije (want: prikkelbare darmen), vloeibare (want: kunstgebit) voorgerecht te draaien als er bij jou ook bejaarden aan de tafel zitten.

The Ramones – Merry Christmas (I Don’t Want To Fight Tonight)
Kerst is zogenaamd een tijd van geborgenheid en dankbaarheid, maar for some reason is er altijd wel een dreiging van ruzie in de lucht. Niet dat er per se bloed vloeit… maar een gevecht met kalkoenbotten en stoofperensap zit in een klein hoekje. Daarom is deze klassieker van The Ramones een goed geluid om de vrede te bewaren. Gewoon gezellig vreten op aarde, jongens.

De Jeugd van Tegenwoordig & Katja – Ho Ho Ho
Het blijft een klassieker, deze kerstplaat van de inventieve rappers en een van de lekkerste vrouwen van Nederland: DJVT en Katja. Bomvol woordgrappen met pieken, knallende ballen en witte vlokken. ‘Het is kerst, dus geen schijt aan de rest!’ Het cheesy synth-deuntje met de hysterische kerstklokjes zorgt voor een piekfijne sfeer aan tafel. Het geniaalste stukje: ‘Ik heb geen honger, maar ik stop me vol. Ik moet bijna kotsen maar ik stop me vol.’ Je liegt als dat op een gemiddelde kerstdag niet minsten één keer door je heen gaat. Met deze plaat op de achtergrond zal iedere slok glühwein net een tikkie beter smaken.

Luister hier naar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. Wekelijks updaten we deze met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.