Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Kerstcadeaus voor bijzondere bloedverwanten
15 DEC 2014 • Door Frederica van Mastrigt

Kerstcadeaus voor bijzondere bloedverwanten

Wie: Je net-studerende nichtje
Wat: WAAR Letter S
Waarom: Sinds ze studeert en voor zichzelf moet koken, heeft je nichtje de superfoods (of liever: superchillfoods) he-le-maal ontdekt. Tijdens het kerstdiner brengt ze haar eigen voorraad goji-bessen en noten mee en het hoofdgerecht ruilt ze in voor een quinoaprutje. Ondertussen praat ze voornamelijk over de onchillheid van brood. Gelukkig heb jij voor een paar knaken een uitweg: deze letter S (van Superfood; de Q van quinoa hadden ze helaas niet). In plaats van ongezonde chocola, geef je haar een super verantwoorde houten letter. Superwood! Kun je haar meteen haarfijn uitleggen dat ze met die voorsprong (of is het achterstand?) in calorie-inname echt wel gezellig een stukje brood kan mee eten met de rest van de familie. Zelf wel genieten van chocola? Doe haar een CJP-pas cadeau. Hou je die gratis Tony's Chocolonely reep gewoon zelf.

Wie: Je licht-autistische achterneef
Wat: America Today Beerpongset
Waarom: De meeste familieleden gaan liever niet naast je achterneef zitten, omdat communiceren soms wat stroef gaat. De laatste keer dat je een gesprek probeerde aan te knopen, kwam je niet veel verder dan een ‘en hoe is het met je modeltreinenset?’ Een gegarandeerde ijsbreker is een gezelschapsspel. Met dit exemplaar kun je de prietpraat achterwege laten en ouderwets gezellig pongen. Daar zitten enorme voordelen aan: 1) de hele familie is bij elkaar en heeft iets te doen 2) het is een geaccepteerde manier om bier te drinken met je familie en 3) je neef komt na twee biertjes ongetwijfeld los. Dat kan alleen maar leiden tot verhalen die je later aan je kleinkinderen vertelt op je eigen kerstdiner. Trouwens ook leuk om met de kleine kiddo’s uit de familie te spelen, maar dan vervang je bier natuurlijk door limo. Enige nadeel: een eindeloze rij voor de wc…
 
Wie: Je chagrijnige opa van moederskant
Wat: Deze Peaceketting van Front Runner
Waarom: Meestal kijkt opa alleen fronsend op de familiedrukte neer, terwijl hij onverstaanbaar mompelt dat ‘alles vroeger beter was’. En gelijk heeft hij! Toen hij begon met werken, dronk iedereen whiskey en rookten ze sigaren tijdens kantooruren. Daarna braken de jaren zeventig aan en was het vrijheid blijheid. Waarschijnlijk heeft hij nog jonko’s geklapt in een paars suède gilet, terwijl Bob Marley op de platenspeler over wiet en wereldvrede zong. Niet gek dat hij er niks aan vindt tijdens de kerstdiners. Gelukkig is er een manier om de hoogtijdagen weer boven te halen, namelijk met deze ketting. Hiermee heeft hij niet alleen genoeg swag om iedereen van zijn stoel te laten vallen, de boodschap is ook nog eens helemaal kerst-proof. Dat hout is helemaal classy, net als de oude man zelf. Heb jij meteen een aanknopingspunt om zijn avonturen uit hem te trekken.
 
Wie: Je cultureel onverantwoorde broertje
Wat: Het boek How to Visit an Art Museum van Johan Idema.
Waarom: Niet iedereen kan zo geraffineerd, mondain en werelds zijn als jij. Het levende voorbeeld daarvan is je jongere broertje. Waar jij, o zo cultureel, toch minstens één keer per jaar een museum bezoekt zit, hij liever te gamen. Kunst vindt hij sowieso onzin. Je hebt hem al ontelbaar vaak proberen uit te leggen dat het zwarte vlak van Malevitsj écht kunst is, maar als hij vraagt waarom weet je het zelf eigenlijk ook niet. Dit boek helpt jullie beiden uit de brand. Binnen no-time weet hij alles over kunst en kan hij jóu op sleeptouw nemen. Bijkomend voordeel: als hij het uit heeft kun jij het mooi lenen.

PS; als kunst hem bevalt, geef je hem meteen een eigen CJP-pas, via smeereenpasaan.nl. Hoef jij er het komende jaar niet voor te betalen.
 
Met je CJP-pas krijg je 10% korting bij alle bovenstaande winkels. Dankzij het prachtige wonder dat het internet heet, hoef je voor de meeste zaken zelfs niet eens de deur voor uit. Dubbel voordeel dus! Check wel even of de CJP-korting online geldt. Je beloning voor al dit harde werk? Zoek ook iets moois voor jezelf uit.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.