Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Hoe ik je moeder ontmoette...
02 DEC 2014 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Film

Hoe ik je moeder ontmoette...

Game Of Thrones
Oké, om het enigszins eerlijk te houden beginnen we met wat je zou kunnen zien als de meest Nederlandse Amerikaanse hitserie van het moment: Game Of Thrones. Maar liefst twee belangrijke rollen worden vertolkt door Nederlanders: Carice van Houten speelt de heks/priesteres Mellisandre en Michiel Huisman is Daario Naharis, moordend lustobject van beroep.
De Nederlandse remake
*epische muziek start, iets van Enya of zo*
Dronebeelden van een bevroren IJsselmeer. We zoomen steeds verder in op een figuur op een hoge muur temidden van het ijs, Piet Paulusma. Hij zendt acht uur lang non-stop live uit vanaf de Afsluitdijk. 'De winter komt eraan. Hier gaan de schaatsen uit het vet, vrolijke gezichten overal. Maar de grote vraag blijft: komt er dit jaar dan eindelijk een Elfstedentocht?' Cut naar de studio van DWDD, waar Matthijs een verhitte discussie voert met twee rayonhoofden over de vraag of men er klaar voor is in Balk. Oh, wacht. Hebben we hier niet al vijf seizoenen van gezien?

Breaking Bad
De vergelijking met Breaking Bad slaat in zoverre ergens op dat in Hollands Hoop ook een doorsnee burgerman uitgroeit tot drugsbaron. Hollywood kiest alleen voor meth als drug waar tientallen mensen, kinderen incluis, bloederig voor worden afgemaakt. In onze spruitjesnatie is de wietteelt al heftig zat.
De Nederlandse remake
*journaal-intro*
Een vrouw van middelbare leeftijd, met nochtans een goede bos dik zwart krullend haar, kijkt bezorgd de camera in. 'Piet, volgens de laatste berichten ben jij in gevaar. Sterker, je dreigt volgens sommigen van de aardbodem te verdwijnen!' Op het scherm achter haar verschijnt een ouderwets geklede figuur met geschminkt gezicht: 'Wat een onzin, Dieuwertje. Maak je over mij geen zorgen. Ik BEN het gevaar. Ík ben degene die klopt!'

How I Met Your Mother
Allereerst: het zou voor een remake in welk land dan ook moeilijk worden om recht te doen aan de awesomeheid van Neil Patrick Harris als Barney Stinson, de puberale vrouwenverslinder in HIMYM. Maar verder is HIMYM in principe niet veel meer dan een leukere versie van Friends: een paar vrienden in een café en een onduidelijke relatie tussen twee hoofdpersonen als belangrijkste verhaallijn. 
De Nederlandse remake
*de best geklede man van Nederland speelt een riedeltje Americana*
Presentator: 'Dag dames en heren, een hele goede avond en welkom bij alweer een aflevering van De Zeurende Snor - International! Het belooft een mooie avond te worden, we bespreken de altijd sluimerende haat-liefde verhouding tussen Johan en René, hoe klein Wesley Sneijder nou precies is en de voetbalwedstrijden van het weekend, zonder de televisiebeelden van die wedstrijden. Jaaa!' René: 'Over, ghi ghi, die televisiebeelden gesproken trouwens Wilfred, ghi ghi. Ik zal je een verhaal vertellen over die keer met Gullit in de kleedkamer, ghi ghi. Dit wordt legen- ...wacht nou even Hansie... - daaarisch!

Onze remake van Breaking Bad zou in Nederland waarschijnlijk niet echt een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama winnen. Of Gouden Kalf-nominaties krijgen voor beste acteur en actrice. Maar Hollands Hoop deed precies dat. Ren dus snel met je CJP-pas naar de platenzaak, want die dvd-box moet je gewoon hebben.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.