Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
25 DEC 2014 • Door Frederica van Mastrigt

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag:
World Press Photo 2014
Het einde van het jaar is nabij en dat betekent eindeloos veel eindejaarslijstjes. Ja, Boyhood, we weten nu wel dat je de beste film bent; toch bedankt dat je je hoogst originele mening nog een keer met ons wil delen, random journalist/Kees de buurjongen/moeder die eigenlijk geen Facebook zou mogen hebben. Sommige lijstjes zijn gelukkig wel de moeite waard, bijvoorbeeld die van World Press Photo. De beste persfoto’s hangen nu in Hilversum: vluchtelingen met mobieltjes, bodybuilders met hun moeders, roodharige albinokids - alles komt voorbij. In willekeurige volgorde, want alles wat er hangt is even mooi.  
Museum Hilversum / / Aanvang: 11:00 – 17:00 / / Korting: Je krijgt € 2,50 CJP-korting / / Meer info 
 
The Paradiso Orchestra
Op tweede kerstdag ruil je je bloedverwanten in voor een nieuwe familie. Zonder gourmetsetpret, maar mét glühwein. Het repertoire van The Paradiso Orchestra is uitgebreid en een beetje vreemd, maar wel lekker. Van tango tot fanfare, zeg maar, en dan met meezingers. Om niet uit te kerststemming te raken, is er ook een kerstverhaal en -stol. Zo komt het paradijs(o) wel heel dichtbij.
Paradiso, Amsterdam / / Aanvang: 16:00 / / Korting: Met je CJP-pas krijg je 50% korting / / Meer info 
 
Zaterdag:
Cinderella
Na de kerst komt de kater. Het is belangrijk om een beetje lief te zijn voor je knallende hoofd: kopje thee, warme trui, dat soort dingen. De stervende koppijn behandel je echter het best met magische deuntjes en bijpassende dansjes. Ruil die trui dus maar snel in voor je mooiste galajurk/pak en haast je naar het Nationale Ballet, want daar dansen ze Cinderella. Als je ziet in welke onmogelijke posities de dansers zich wringen, verdwijnt je kater op magische wijze als sneeuw voor de zon.
Nationale Opera en Ballet, Amsterdam / / Aanvang: 14:00 / / Korting: verschilt per rang, kijk op de site voor de prijzen/ / Meer info 
 
Taymir
Wie (kerst)ballen heeft, confronteert bovengenoemde kater met goeie Britnoise van Nederlandse bodem. De jongens van Taymir maken hele gezellige muziek met makkelijke meezingtitels als AAAAAH (spreek uit: aa-ha-ha-aa-haaa). Gooi er drie bier in en je weet niet eens meer dat je hoofdpijn had. A very merry derde kerstdag.
Paard van Troje, Den Haag / / Aanvang: 20:00 / / Korting: Met je CJP-pas krijg je € 1,- korting aan de kassa / / Meer info 
 
Zondag:
Orde van de dag
Hé, wat leuk: Oud en Nieuws! Uitleg van deze subtiele woordgrap: theatershow Orde van de dag bespreekt het nieuws maar dan, en nou komt ‘ie, GRAPPIG! Alle actualiteiten komen voorbij, zodat je volledig geïnformeerd 2014 in gaat. Dat is én een alternatief voor de oudejaarsconference én meteen helemaal op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, terwijl je ROFL-end je oliebol probeert te redden van een totale ondergang.
Stadschouwburg, Utrecht / / Aanvang: 20:30 / / Korting: Je krijgt als CJP’er € 2,50 korting / / Meer info 
 
Der Geheimnisvolle Klub  
Zo lang het nog geen Nieuw is, doen wij wat extra Oud. In EYE wordt Der Geheimnisvolle Klub vertoond; een film zoo schpannend en sensaationeel, ‘t is ongelooflijk. Er zit een moord in, een geheime club die zich bezighoudt met verzekeringsfraude en een achtervolging door de pre-oorlogse Rotterdamse grachten. De zwijgende film uit 1913 bewijst dat geschiedenis en pure actie heel goed samengaan. Om die ongemakkelijke stiltes voor jullie op te vullen, is er live-muziek bij de voorstelling aanwezig. Zo waan je je weer in de roerige jaren tien van een eeuw geleden. Voor de film is er een gratis lezing over bioscoopeigenaar/kermisman Jean Desmet, die de film coproduceerde.
EYE, Amsterdam / / Aamvang: 16:00 ; lezing: 15:00 / / Korting: € 1,50 CJP-korting / / Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.