Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
19 DEC 2014 • Door Frederica van Mastrigt

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag:
New Rotterdam Jazz Orchestra
Reinier Baas is een baas. Er zijn meerdere redenen dat we dat hier zo pontificaal neerzetten: 1) het is een makkelijke woordgrap vanwege zijn achternaam 2) hij heeft een geit als huisdier 3) hij is nog geen dertig en heeft al een Edison op zak 4) hij kan heel aardig gitaar spelen. Meer dan aardig. Zo aardig dat je beste vriend(in) een ijskoude biatch is vergeleken met Reiniers gitaarspel. Deze vrijdag staat hij samen met het New Rotterdam Jazz Orchestra in De Doelen. Dan heb je naast zijn verdienstelijke muzikaliteit dus nog een heel orkest vol met meer dan aardige solisten. Heb je bijna geen vrienden meer nodig.
De Doelen, Rotterdam / / Korting: je krijgt maar liefst € 10,- korting met je CJP-pas / / Aanvang: 20:30 / / Meer info 
 
90’s NOW en Zer00’s Heroes
Haal je Spicegirls T-shirt en plateauslippers maar weer uit de kast: die komen goed van pas tijdens 90’s NOW en Zer00’s Heroes. Het is vrijdag extra feest, want 90’s NOW is tien jaar geworden! Dat vraagt om de heerlijkste hitjes. Van Eminem, tot P!nk, van Happy Hardcore tot de (goeie) Justin; alles komt voorbij. Als je gaat hakken, gooi dan wel even die slippers uit.
Melkweg, Amsterdam / / Korting: als CJP’er krijg je 50% korting op je Melkweg lidmaatschap / / Aanvang: 23:00 / / Meer info 
 
Zaterdag:
Finales de Grote Prijs van Nederland
Wat hebben Eefje de Visser, Junkie XL en Typhoon gemeen? Nee, niet dat ze allemaal groot fan zijn van deze prachtige clip voor Vlinders; het zijn allemaal winnaars van De Grote Prijs van Nederland! Wie zich dit jaar aan de lijst mag toevoegen, wordt komende zaterdag bekend. In Paradiso strijden de singer-songwriters om de felbegeerde titel, terwijl het in de Melkweg een battle of the bands is. Je krijgt echt het beste van het beste te zien: er zijn in beide categorieën zes finalisten gekozen uit maar liefst 455 aanmeldingen – en CJP hielp met de selectie. Stop je handschoenen diep in je tas, want we willen graag applaus voor talent van tegenwoordig.
Paradiso (singer-songwriter) en Melkweg (bands) Amsterdam / / Korting: als CJP’er krijg je € 5,- korting op een finaleticket voor één van de finales / / Aanvang: Paradiso: 14:00 Melkweg: 18:30 / / Meer info
 
Restaurant Amore
Geen zorgen, we sturen je niet naar een twijfelachtige pizzeria waar het eten met foto’s op de menukaart staat aangeduid. Restaurant Amore is een voorstelling van toneelgroep Golden Palace die, heel toepasselijk, over eten gaat. Geen wegwerpmaaltijden, nee: voedsel vol pure passie. Tel daar een paar vreemde typetjes bij op et voilà:  een absurd komische theatervoorstelling is served. Als je ver genoeg vooraan zit, kan je misschien zelfs een graantje pasta meepikken.
Theaterschuur, Haarlem / / Korting: Je krijgt € 4,- korting met je CJP-pas / / Aanvang: 20:30 / / Meer info 
  
Zondag:
The Hidden Picture
Als je denkt dat alle grote meesterwerken in musea hangen, heb je het goed mis. Heel veel kunst hangt achter gesloten deuren en zal het daglicht nooit zien. Gelukkig zijn er mensen die graag samen spelen samen delen. Vandaar dat de internationale collectie van ING nu in Cobra te zien is. Verborgen pareltjes zijn zo voor iedereen zichtbaar. Er zijn meer dan zeventig werken; van video-installatie tot schilderij tot een levende (!!) kameleon. Scheelt je ook weer een bezoekje aan de dierentuin.
Cobra, Amstelveel / / Korting: Met je CJP-pas krijg je € 3,50 korting op je entreekaartje / / Aanvang: 11:00 – 17:00 // Meer info  
 
What We Do in the Shadows
Het vampierfilmgenre lijkt – net als vampiers zelf – onsterfelijk. Dat je een beetje klaar bent met glittervampiers en zeurderige verliefde bloedzuigers, begrijpen we. What We Do in the Shadows doet het gelukkig anders. De mockumentary volgt vier vampiers die toe zijn aan vers bloed. Dat wil zeggen: ze kunnen wel wat hulp gebruiken van een nieuw lid. Hoe doe je je styling als je je eigen reflectie niet kan zien? En hoe kom je een nachtclub binnen, gekleed in achttiende-eeuwse outfit? Het blijkt nogal moeilijk allemaal en dat is erg vermakelijk voor sterfelijke kijkers als jijzelf.
Verschillende bioscopen in Nederland / / Met je CJP-pas krijg je bij veel bioscopen korting / / Aanvang: check het draaischema van je plaatselijke bioscoop voor de aanvangstijd / / Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.