Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
12 DEC 2014 • Door Frederica van Mastrigt

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag:
State-X New Forms
Het is vrij moeilijk om een passende definitie voor de acts op State-X New Forms festival te vinden. Je kunt er namelijk echt alles vinden: jong, oud, muziek en kunst… Noem maar op. Zo spelen er punkveteranen als ICONOCLAST, maar ook de jonge helden van The Kyteman Orchestra. Die laatste gaan iets heel bijzonders doen: een jamsessie waar ze geen enkel nummer voor instuderen en niets van te voren vast ligt. Zo weet je bij voorbaat al dat het een once in a lifetime experience is. Ook van de partij: Chicks on Speed, Case Mayfield, Atari Teenage Riot en een hele hoop anderen. Kijk op de site wie wanneer speelt. State-X New Forms vindt op vrijdag en zaterdag plaats en je kunt zowel losse tickets als een passe-partout met korting kopen. Let op: die korting geldt alleen aan de kassa. 
Paard van Troje, Den Haag / / Korting: als CJP’er krijg je € 2,50 korting aan de kassa / / Aanvang: 20:00 / / Meer info
 
Chunky Move – 247 Days
Choreografe Anouk van Dijk is vrijdag weer even terug in haar thuisland. Nadat ze in 2012 een Gouden Zwaan won voor haar bijdrage aan de Nederlandse dans, sloeg ze de vleugels uit naar Australië. Daarvoor danste ze zelf jaren bij de Rotterdamse Dansgroep en richtte ze haar eigen gezelschap op. Ze toert nu weer door Europa en gelukkig tikt ze Nederland ook even aan. Het reizen bleek voor genoeg nieuwe inspiratie te zorgen: in 247 Days vertellen zes dansers haar verhaal, van een vreemdeling in een nieuw land. Zo krijgen wij ook nog een stukje Australische warmte mee.
Oosterpoort, Groningen / / Korting: als CJP’er krijg je tot 50% korting op je kaartje, check de website voor de prijzen / / Aanvang: 20:15 / / Meer info 
 
Zaterdag:
Studio Wieki Somers – Ongewoon gewoon
Hoeveel leuker zou thee drinken zijn als je theepot een schedelvorm zou hebben, mét bijpassende bontmuts? Dat vroegen Dylan van den Berg en Wieki Somers zich waarschijnlijk ook af, toen ze High Tea Pot (2006) ontwierpen. In de tentoonstelling Ongewoon gewoon staan dertig hele normale objecten, die een totaal andere draai hebben gekregen. Zo zie je er bijvoorbeeld de bovengenoemde theepot, maar ook een ligbad dat tegelijkertijd een boot is, een vaas waar de bloemen uit lijken te groeien en schoorstenen die net fabriekspijpen zijn. Zo heb je de wereld nog nooit bekeken.
Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam / / Korting: als CJP’er krijg je € 2,50 korting op je toegangskaartje / / Aanvang: 11:00 – 17:00 / / Meer info 
 
ENCORE / VOYAGE
De zaterdag is niet bedoeld om met een sisser af te lopen, dus je struint gewoon door richting de Melkweg. Daar draaien ze de beste R&B en Hiphop, met zowel de nieuwste releases als gouwe ouwe hiphophits. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je de reis gewoon doorzetten naar VOYAGE: future R&B, UK garage en soulful house zorgen ervoor dat je tot de late uurtjes voorzien bent van vermaak. Dansen tot je er bij neervalt. We want more!
Melkweg, Amsterdam / / Korting: als CJP’er krijg je 50% korting op je Melkweg lidmaatschap / / Aanvang: ENCORE 00:00 VOYAGE 01:00 / / Meer info 
 
Zondag:
Het nieuwe Rijksmuseum: De film
Natuurlijk kun je zondagochtend naar het Rijksmuseum gaan. Helaas denken een paar duizend toeristen, ouderen en dagjesmensen daar nét zo over. In plaats van dik twee uur met een kater in de rij te staan, gebruik je die tijd effectiever door Het nieuwe Rijksmuseum te bekijken; de film, welteverstaan. Oeke Hoogendijk heeft de tien jaar durende verbouwing van het museum vastgelegd. Er ging nogal wat mis tijdens de restauratie, waardoor deze twee keer zo lang duurde als gepland. Gelukkig hield de documentairemaker het al die tijd achter gesloten deuren vol, zodat jij nu een uniek kijkje achter de muren van het nieuwe Rijksmuseum krijgt. Allemaal vanuit je luie bioscoopstoel, dus: katerproof!
Verschillende bioscopen in heel Nederland / / Korting: verschilt per bioscoop / / Aanvang: check het programma van je plaatselijke bioscoop // Meer info 
 
Nishe presents… Shirma Rouse
Rotterdam heeft zijn eigen Queen of Soul: Nishe. Met haar band Jagged Soul stond ze op festivals als North Sea Jazz en Eurosonic en ze host nu elke twee maanden The Breakfast Club in BIRD. Daarbij neemt ze iedere keer een gast mee, deze keer is dat Shirma Rouse. Tijdens Eurovisiesongfestival werd ze uitgeroepen tot beste achtergrondzangeres van de competitie, na haar optreden met Anouk. Ook bij The Voice of Holland waren ze overtuigd: Shirma schopte het tot de halve finale. Hoog tijd voor een eigen tour dus; zeker weten dat ze jou ook overtuigt. Voor wie het echte lazy Sunday gevoel wil vasthouden is er zelfs mogelijkheid tot brunchen in combinatie met het concert, kijk op de site voor meer info.
BIRD, Rotterdam / / Korting: met je CJP-pas betaal je maar € 7,- in de voorverkoop  / / Aanvang: 15:30 / / Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.