Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
6 dingen die je nog niet wist over de Winterparade
18 DEC 2014 • Door Frederica van Mastrigt • Meer blogs over Festival

6 dingen die je nog niet wist over de Winterparade

Je bent natuurlijk elke zomer op de Parade te vinden: wijn, voorstellingen, zon, zweefmolen… Meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te zijn. Als het festival voorbij is, blijf je met een lege plek in je ziel achter. Wij vullen die graag voor je op met een gouden tip: er bestaat iets als de Winterparade. Dat lijkt op de Parade, maar je hoeft er niet meer dan een halfjaar op te wachten (het is namelijk in de winter, vandaar ook de naam). Hieronder nog vijf gouden feitjes.
 2. Dat het minstens zo leuk is als de Parade
Oké, er is geen zweefmolen, maar voor de rest heeft de Winterparade alles: de voorstellingen, de drank en de silent disco. Plus: eten dat bij de tickets zit inbegrepen! Je zit met zijn allen aan lange tafels waar je aan eet. Voor de voorstellingen kun je gewoon blijven zitten: ook die komen aan tafel. Op het menu staan bijvoorbeeld een interactief kleurenkoor en muziekboxen aan heliumballonnen die een zwevend orkest vormen (we verzinnen het niet).
 
3. Dat het goed is voor je stresslevels
Je hoeft niet van tent naar tent te rennen, hopend dat je niet terechtkomt bij een uur durende experimentele zoektocht naar de werking van de oerschreeuw in het theater. Alles is al voor je uitgekozen en je hoeft er niet eens voor op te staan. De voorstellingen vinden namelijk gewoon op één plek plaats: de tafel. We herhalen: óp de tafel. Je hoeft je ook geen zorgen de maken over de ellelange zoektocht naar eten, de rijen voor de voedselkraampjes en het ondragelijke wachten als je eindelijk besteld hebt; de maaltijd wordt gewoon voor je gekookt en is onderdeel van het programma. Alles is al voorgekauwd (figuurlijk gezien), dus van keuzestress is geen sprake.
 
4. Dat je er een heleboel advies kunt krijgen
Een paarsharige oma in groene driekwartsbroek, een veel te gladde reclameboy met Rolex, een hipster in volledig zwart ensemble terwijl het hoogzomer is… Echt alles komt voorbij tijdens de Parade. Hartstikke fijn, want het is prachtig tijdverdrijf om vanuit de wijnbar (of, extra uitdagend, vanuit de zweefmolen) mensen te spotten. Vanuit die luie positie kom je alleen niet zo snel met ze in gesprek en dat is zonde: al die gekkies hebben namelijk hele interessante dingen te vertellen. Lang leve de Winterparade! Iedereen wordt achter een lange tafel gestopt, dus je moet wel met elkaar praten. Daardoor heb je zowel kans op financieel advies door een hippe economiestudent, als fashiontips van de bovengenoemde oma. En als je uitgepraat bent, stort je je gewoon op je eten.
 
5. Dat het vrijheid blijheid is
Het kan tijdens de Parade nogal een opgave zijn om over de mensen op de overvolle tribune heen te klimmen. Het is ook niet de meest charmante manier om kruipend Paradelovers te ontmoeten. Laat staan als je drie rijen naar beneden op hun schoot bent gedonderd. Veel mensen spelen het safe en blijven zitten – ook als ze er helemaal niks aan vinden. Bij de Winterparade sta je makkelijk op, zeg je dat je even naar de plee gaat en kom je weer terug als je daar zin in hebt. Bijkomend voordeel: je kunt je stoel naar achteren schuiven en onderuitgezakt naar de voorstellingen kijken. Krijg je geen last van nekklachten.
 
6. Dat het ook geschikt is voor de theaterhater
Niet dat jij dat bent, je bent ongetwijfeld hartstikke cultureel geïnteresseerd, maar je kunt nu alle vrienden meenemen die je met de Parade altijd thuis moest laten. Als ze geen zin hebben in een voorstelling, kunnen ze hun aandacht op hun bord zalige eten richten.  Zij blij, jij blij. En aan het einde allemaal samen dansen op tafel.
 
Met CJP krijg je € 7,50 korting op je toegangskaartje voor de Winterparade. Die begint morgen en duurt tot en met 14 februari. Kijk op de site voor het volledige programma.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.