Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
4 nogal random apps tegen verveling
01 DEC 2014 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Lifestyle

4 nogal random apps tegen verveling

Je hebt het internet al uit, maar die *&^%@#$! trein is er pas over twintig minuten. Hoe hou je dat vol? Met één van deze gratis apps op je iPhone of iPad dus.

Stream
Er komt altijd een punt, soms al na twee minuten scrollen, dat je wel een beetje klaar bent met al die links van je Twitter-timeline of vrienden op Facebook. Soms heb je gewoon behoefte aan iets nieuws in plaats van weer zo'n lijst toffe punkbandjes. Ziedaar; Stream. Deze app trekt puur willekeurig links van het internet die op dit moment gedeeld worden door mensen. Je ziet een afbeelding en een titel en dan klik je. Of niet. Zoals Stream het zelf zegt: 'No friends, no followers, and no profile. Content over people'.

Endless
Met Stream wil je nog wel eens uitkomen op artikelen als '4 Questions You've Probably Googled About Micropenises' of '10 times Hilary Duff Changed Your Life'. Wat prima is (go Hilary!). Maar misschien heb je behoefte aan iets intelligenters, iets leerzaams waar je nog wat aan hebt. Ook al heb je er alleen iets aan tijdens een pubquiz of Weekend Miljonairs. Download Endless op je iPhone en je laat de eerste twee treinen gewoon passeren. Uit de enorme database van Wikipedia krijg je met elke druk op de knop een nieuw artikel voor je neus; over roomboter, Jacques Cousteau of het sterrenbeeld Tweelingen bijvoorbeeld. Dat is toch andere koek. Hoewel we niet helemaal kunnen garanderen dat je niets over micropenissen te lezen krijgt.

Traffle
Je had het aan de naam kunnen zien:Traffle is een reis-app. Het werkt net als Tinder eigenlijk. De app kiest een random bestemming en een persoon op die bestemming die 'iets' wil doen. Naar een concert of museum bijvoorbeeld of gewoon een beetje door de stad struinen. Swipe naar rechts als de bestemming en persoon je bevallen en je kunt afspreken. In Zürich bijvoorbeeld, volgens Traffle slechts een uur verderop. Misschien is het een beetje erg avontuurlijk om op vakantie te gaan naar een willekeurige bestemming, maar aan de andere kant: je staat toch al kapot te gaan op het perron van Hemmen-Dodewaard.

SMWH.RE
Somewhere is technisch gezien geen iPhone-app. Maar websites doen het ook prima op iOS, dus dit mag gewoon. SMWH.RE is eigenlijk een mix tussen Traffle en Endless. Het randomiseert Instagram-foto's en plakt er vervolgens het bijbehorende Wikipedia-artikel aan vast op basis van de geotag. Je ziet dus niet alleen random mooie foto's van random mooie plekken, maar je krijgt ook nog informatie over wat je ziet. Een tikkeltje minder eng dan Traffle, je hoeft niet meteen met iemand in Kathmandu in gesprek, maar minstens net zo #wanderlustopwekkend. 

Met je CJP-pas krijg je 4% korting op een iPad Air, iPad Air 2 of een iPad Air mini. Klik hier voor meer informatie.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.