Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
11 x waarom je dit weekend heel veel chocola moet eten
05 DEC 2014 • Door Frederica van Mastrigt

11 x waarom je dit weekend heel veel chocola moet eten

1. Eén piepklein stukje chocola maakt al gelukkig. We hebben het niet over 
shiny-witte-tanden-blootlachende-neppe-mensen-op-televisie-gelukkig, nee, Echt. Intens. Gelukkig.

2. Na dat ene stukje kun je net zo goed nog een stukje nemen. En de rest van de reep. Plus de reep die je broertje had gekregen. Vervolgens alle chocola die je kunt vinden tot de cacaoboon écht is uitgestorven (wat waarschijnlijk nooit echt gaat gebeuren, want als dat zo is, dan vergaat de wereld, wat niet echt de bedoeling is).

3. Je geluk straalt af op andere mensen. Zo red je niet alleen jezelf, maar iedereen om je heen uit de winterdepressie. Daarnaast waarschijnlijk ook de economie: voor je het weet heeft iedereen weer een baan door jouw chocoladefetish. Vooruit, wereldvrede moet ook wel lukken dan.

4. Winter is een beetje de Geer en Goor van de seizoenen: niemand heeft er echt zin in, maar je kunt er moeilijk omheen. Voor beiden geldt: met een stuk chocola is het allemaal veel sneller voorbij.

5. In plaats van tien ZARA-truien kopen, kun je ook zelf een gezond speklaagje tegen de winterkou aanmaken. Daar gooi je dan die oversized-trui van vorig seizoen overheen. Cheap én verantwoord. Moeder natuur heeft het zo gewild.

6. De prachtige vintage jurkjes die perfect zijn voor kerst, blijken altijd óf te groot, óf te klein. Als je genoeg je best doet dit weekend, weet je in ieder geval zeker dat de laatste categorie niet op jou van toepassing is.

7. Ook bodycon-jurkjes staan veel beter als ze echt goed aansluiten. We bedoelen dan ‘Ik-kan-niet-meer-ademen-maar-het-geeft-niet-want-ik-voel-me-mooier-dan-ooit’-goed. Hetzelfde verhaal geldt voor alles wat strapless is: als je niet genoeg rondingen hebt zakt zo’n ding gelijk naar de grond. Sinterklaas flashen is ook weer zoiets.

8. In chocola zit suiker plus cafeïne. Als je genoeg eet, krijg je een sugar rush en dat helpt met klusjes als: je kamer opruimen, je paper schrijven, de afwas doen, de hond uitlaten, de hond van je buurvrouw uitlaten, al je boeken op alfabet organiseren, ze daarna op kleur rangschikken, het oud papier wegbrengen, de boodschappen doen, nog zes repen eten, een oma helpen oversteken, de zwaartekracht opnieuw uitvinden, een Nobelprijs winnen etc. etc. Dit alles doe je in zo’n tien minuten. Eitje.

9. Of je nou net een break-up gehad hebt, happy single bent, of voor altijd samen blijft met je droomman/-vrouw/-kat; chocola helpt. Het is als een Sundae: welke smaak je ook hebt, het is beter met wat chocolade on top.

10. Chocola is nooit gemeen tegen je en zegt nooit dat je eigenlijk aan je scriptie moet werken.

11. Chocola oordeelt niet en houdt van je, ondanks dat je de hele dag in joggingbroek op de bank series ligt te kijken. En die liefde is wederzijds. Voor altijd.

Chocola op? Als je een CJP-pas aanvraagt krijg je een Tony’s Chocolonely chocoladereep cadeau. Al lid? Doe snel mee aan onze Facebook-actie en win een hele hoop chocola. Als dat je niet gelukkig maakt, weten wij het ook niet meer.
 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.