Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Verborgen parel
11 NOV 2014 • Door Judith Zijp

Verborgen parel

Midden in stadsdeel Oud-West, verstopt achter de Kinkerstraat, vind je namelijk De Hallen. Een nieuw stadsjuweel.
Tussen 1901 en 1996 deed het gebouw dienst als tramremise. Sindsdien stond het leeg, werd het gekraakt en ontpopte het zich tot een vervallen en niet heel veilig stukje Amsterdam. Tot een paar jaar geleden. Toen begon de verbouwing tot een complex waar verschillende bedrijven inmiddels hun heil hebben gevonden. Voorheen werden er trams opgelapt, nu zijn er winkels, eettentjes en een bioscoop met maar liefst 9 zalen.

Die zalen zijn trouwens een verlengstuk van The Movies, de oudste cinema van de stad en een absoluut begrip. De Hallen is daar een perfecte aanvulling op want alles wat The Movies niet is, namelijk: nieuw en groots. Alhoewel, nieuw niet helemaal. De architect van het pand heeft zijn uiterste best gedaan om de oude details van de hal in tact te laten. Dit betekent dat als je vanuit de rode bios-stoel naar boven kijkt, de stalen balken je eraan herinneren dat dit de plek was waar tram 17 richting Osdorp de nachten doorbracht.

Track: Mess Is Mine – Vance Joy
 
€1,- CJP-korting // dehallen-amsterdam.nl.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.