Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Therapeutische fantasiefilms
27 NOV 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Film

Therapeutische fantasiefilms

De ultieme plek voor een filmkijksessie is het Imagine Limited Edition filmfestival in EYE Amsterdam. Detecteer hieronder je issue en ontdek welke mindblowing verhalen die ze daar vertonen jouw beste remedie zijn.
What We Do In The Shadows
Issue: Je voelt je anders. Een net-niet-dode tussen de levenden. Alsof je onuitgenodigd bent in je eigen bestaan. Plus: je hebt een onverklaarbare drang naar tomatensap met wodka.
Deze film helpt je om de wereld van vampiers te begrijpen. Ook zij proberen zich aan te passen aan een maatschappij, waar ze zelf buiten vallen. Je leert hoe deze bloeddorstige types het huishouden doen, het leven zonder spiegelbeeld volhouden en vliegende vechtkunsten beoefenen. Zij hebben het pas écht moeilijk, want ze komen nergens binnen zonder uitnodiging. Dus kruip uit je cocon, ga naar de kroeg en bestel die Bloody Mary.

I Origins
Issue: Je hebt een teldrang en je bent geobsedeerd door het staren naar mensen. Hierdoor kom je vaak in nare situaties, omdat je starend de streepjes op het shirt van degene naast je in de tram telt. Daardoor wordt je vaak verward met gluurders.
Deze film helpt je om te realiseren dat je best mag staren. Maar dan wel in de ogen van je geliefde. Hoe meer je staart hoe beter, want als hij/zij dan verdwijnt, dan kun je hem/haar misschien weer terug vinden. In India bijvoorbeeld. Deze sci-fi leert ook dat je je teldrang moet koesteren, want daardoor zou een nieuwe grote liefde op je pad kunnen komen, mocht je verdwenen liefde dus niet in India zijn.

The Voices
Issue: Je hebt een multidisciplinaire persoonlijkheidsstoornis en/of kijkt graag naar kattenfilmpjes.
Deze film helpt je om te beseffen dat Ryan Reynolds hetzelfde doormaakt. Hij speelt meerdere karakters in deze bloederige komedie en zoekt een uitweg in de duisternis. Dat blijkt best moeilijk te zijn, want hij is een massamoordenaar. En jij niet. Anders had je niet achter je iPad, maar achter de tralies gezeten. Er zit ook een kat in de film, dus dan haal je meteen je dagelijkse shot kattenfilmpjes.

The Texas Chainsaw Massacre
Issue: Je bent geobsedeerd door huishoudelijke voorwerpen die je op alternatieve manieren inzet. Zoals, een paar compleet random voorbeelden, theedoeken als SM-voorwerp, vorken als schoonheidsproduct en bezems als zwerkbalattribuut.
Deze film helpt je om te ontdekken dat er ook mensen zijn die ambitieuzere doeleinden hebben met huishoudelijke voorwerpen. Kettingzagen bijvoorbeeld, met als gebruikswijze: mensen in mootjes hakken. Tijdens deze klassieke horror relativeer je jouw voorwerpen-obsessie. Kijk, als je nou ook aan de slag gaat met snoei-apparatuur als moordwapen, dan heb je een probleem. Tot die tijd: get over je huis, tuin en keuken-problematiek.

In Order Of Disappearance
Issue: Je hebt een dwangmatige drang om alles op volgorde te leggen.
Deze film helpt je om te beseffen dat dwangmatige rangschikking in alle beroepsgroepen voorkomt. Zo ook in het seriemoordenaarsbestaan. Relativeer je probleem en laat het los. Je spijkert ook meteen je Deens wat bij, waardoor je weet dat ‘tak’ ook ‘dankjewel’ betekent. Handig om ons te bedanken, nu je niet meer dwangmatig door het leven gaat.

Cold in July
Issue: Je hebt een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Dit escaleert regelmatig in een akkefietje met de buren. Jij zet bijvoorbeeld ’s nachts je muziek keihard aan en vindt dat heel normaal. Zo hard zelfs dat de buren de titels van de gedraaide nummers met Shazam kunnen aflezen. Nu zijn ze boos.
Deze film helpt je om te leren dat er nog veel ergere fucked up-relaties bestaan tussen mensen in een huishouden. Neem de inbreker in deze thriller die wordt neergeschoten in het huis van Richard, waardoor Richard weer wordt belaagd door de vader van de inbreker. Familie wordt bedreigt en er moet zelfs een privé-detective aan te pas komen. Nu heb je een onderhandelingspositie om de buren te overtuigen dat ze beter naar geluidsoverlast kunnen luisteren dan al het bovenstaande meemaken.

Kundo: Age of the Rampant
Issue: Je hebt een fobie voor zwaarden en andere scherpe voorwerpen.
Deze film helpt je om te ontdekken dat martial arts eigenlijk jouw ideale sport is en dat jouw fobie een teken van je hersens is om je hier eens voor open te stellen. Door overexposure aan zwaarden ben je halverwege de film sowieso over je angsten heen. Grote kans dat je je na de film gelijk lid wordt van de lokale キックボクシング-school. Het verhaal brengt je gelijk wat normen en waarden over goed en kwaad mee.

Op zaterdag 6 december kun je in één dag van alle bovenstaande issues afkomen. Tijdens Imagine Limited Edition kun je jezelf de hele dag jezelf onderdompelen in een therapeutische fantasiebubbel. Gewoon door naar een scherm te staren. CJP geeft € 2,50 korting per film en je kunt ook nog kaarten winnen. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.