Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Muzikale hoogtepunten in Utrecht
21 NOV 2014 • Door Amber Malik • Meer blogs over Muziek

Muzikale hoogtepunten in Utrecht

1: TivoliVredenburg
Denk je aan Utrecht, dan denk je Tivoli. De twee zijn niet van elkaar te scheiden. Daarom, en omdat we stiekem fan zijn van het nieuwe gebouw, even wat aandacht voor TivoliVredenburg. Het podium is gloedjenieuw en heeft wel vijf grote en kleine zalen. Is eens wat anders dan één gigantisch Ziggodome. Het pand op de Oudegracht barstte bijna uit z’n voegen door al die moshpits. Muziekcentrum Vredenburg en Tivoli Oudegracht sloegen de handen in elkaar en voilà, TivoliVredenburg is het resultaat. De plannen ontstonden al halverwege de jaren negentig. Een quarterlife-crisis-lijdende twintiger later, en het gebouw staat eindelijk te shinen. Vlakbij Utrecht Centraal, zodat je niet meer naar de andere kant van Utrecht hoeft om Sam Smith of Milow te zien spelen. Halleluja!

2: Muzikale broedplaats
Er is heel wat Nederlands talent uit de muzikale baarmoeder van Utrecht geperst. Denk aan de band Dekoor bijvoorbeeld. Afgelopen zomer werden ze nog door The Rolling Stones uitgenodigd om een liedje met ze te zingen op Pinkpop. Een grotere eer is er niet, tenzij John Lennon himself weer tot leven komt en hetzelfde doet (hallo, technologie, doe er wat aan). Vergeet Mr. And Mrs Missisippi niet, die in Utrecht begonnen en vervolgens op internationale festivals hun kunstjes mochten vertonen. Ook Janne Schra heeft haar talenten in Utrecht ontwikkeld voordat ze Nederland voor zich won met haar zoetgevooisde stem. Oké, oké, ze is niet in Utrecht ter aarde verschenen, maar ze studeerde er wél Audivisual Media aan de HKU. Wat er ook in het water zit, Utrecht waarborgt heel wat talenten.

3: Miljoenen muziekadresjes
Je kan niet zomaar bekend staan als muziekstad en vervolgens geen muzikale juweeltjes in je straten verschuilen. Gelukkig doet Utrecht dat ook niet. Een greep uit de muziekpoel: koffiebar The Village, waar de barista’s zelf enorme muziekliefhebbers zijn en heimelijk concertjes organiseren. Of café Willem Slok, waar je je muziekkennis test met een popquiz. Letterlijk. En het Domplein mag dan wel een toeristische trekpleister zijn, op zaterdagmiddag kun je er luisteren naar concerten in de Domkerk. Gratis.

4: Mega platenbeurzen
We mogen dan wel als een massa luie varkens naar Spotify luisteren zodat we geen moeite hoeven te doen, maar platen hebben toch nog stiekem wel hun charmes. Op je bed naar je cd-collectie kijken en de Spice Girls vinden, er is toch niks beters? Om niet te riskeren dat je jezelf als een elitaire hipster profileert en alleen maar vinyl wil hebben, kan je ook gewoon nog cd’s kopen. Je moet alleen even weten waar je moet zoeken. Hebben wij even goed nieuws voor je: Utrecht host elk jaar de Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Met dit jaar de 42ste editie. Graaien maar.

5: Le Guess Who
We hebben de allerbelangrijkste muzikale schat nog niet eens genoemd. Dit weekend neemt muziekfestival Le Guess Who voor twee dagen Utrecht over. En, misschien niet zo verrassend, Tivoli-programmeur Johan Gijsen is medeverantwoordelijk voor het bestaan van het festival. Did we say we love you yet, Tivoli? Elk jaar biedt Le Guess Who nieuwe artiesten de kans om zich te profileren. Met deze editie onder andere de 61-jarige travestiet Baby Dee, die een voorliefde heeft voor Annie M.G. Schmidt. Zeg nou zelf, dat wil je echt niet missen.

Je wil haar niet missen, en dat hoeft ook niet. Van 20 tot 23 november ga jij naar Le Guess Who. De rest van het jaar krijg je via onze samenwerking met Utrecht Muziek korting op verschillende muziekzalen, zodat je geen enkel Utrechts talent hoeft mis te lopen. Om vervolgens hun albums met 10% CJP-korting in de onafhankelijke platenwinkels in te slaan.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.