Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 48
27 NOV 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 48

Yuko Yuko – When I Cry (single)
De clip van When I Cry sleurt je terug naar je tienerjaren: een Hollandse woonwijk, roken bij tennis, mondharmonica spelen op de skatebaan en tweedehands kleren shoppen. Yuko Yuko is een Nederlands ‘nostalgic-psychpop-loftpunk-slimefunk’ soloproject. Althans, zo noemt de negentienjarige Ellias Elgersma het zelf. Zijn muziek ging de grens al over voordat Nederland zelf besefte wat voor talent-met-taperecorder dit is. In 2012 werden Yuko Yuko’s nummers namelijk opgepikt door Mexicaanse bloggers, wat resulteerde in 2 EP’s. Gelukkig beginnen wij nu ook zijn geluid te waarderen.

James Blake - 200 Press (single preview)
Er is geen limiet aan de liefde die we voor James Blake voelen. De Brit uit Cambridge blijft een vernieuwende producer die keer op keer verrassend uitpakt. Zo verblijde hij ons deze week met een preview van zijn nieuwe tune 200 Press. Vanaf 8 december is het volledige nummer te beluisteren. De kenmerkende Brit-house beat is duidelijk hoorbaar in combinatie met een hoge funky stem die noten uit zijn tenen trekt, lage rappende tonen, James’ karakteriserende synths en een fijne percussie. 200 Press doet ergens denken aan New Dorp. New York van SBTRKT, maar dan funky. We kunnen niet wachten tot James’ nieuwe album verschijnt, dat voor volgend jaar gepland staat.

Glass Animals – Zaba (album)
Zaba is het debuutalbum van deze veelbelovende indie-rockers uit Oxford. Afgelopen dinsdag stonden ze in een uitverkochte Melkweg. Gemist? Wij wel. Maar CJP was onverwacht zo lucky om Glass Animals alsnog (in een intieme setting) te zien bij Amp. Amsterdam. Dus kunnen we je nu alsnog vertellen hoe a-waitforit-mazing deze jongens zijn. Je kunt de muziek van de vier Britten het beste omschrijven als indie triphop. Gelaagde tonen die rustgevend en hypnotiserend werken. De fantasievolle verhalen op Zaba gaan onder andere over de kindertijd van zanger Dave Bayley. We weten niet precies of ‘Right my little pooh bear, wanna take a chance?’ (Gooey) nou een ontmaagdingsherinnering is of iets traumatisch met een bijna wiegendoodervaring door knuffels. Het klinkt in ieder geval heerlijk.  

The Staves – Blood I Bled (EP)
Sinds begin deze maand kun je luisteren naar de nieuwe EP van de Britse zusjes. Als je woensdag bij het concert van Angus & Julia Stone in de Heineken Music Hall was: lucky you, want dit akoestische trio stond in het voorprogramma. De harmonieën van het drietal slaan in en klinken magisch. Blood I Bled bestaat uit stevige drums, blazers, strijkers en gitaargetokkel. Folk, country en avontuurlijke filmmuziek komen samen en sleuren je mentaal mee door Lord of the Rings-achtige landschappen. Alsof je getuige bent van een jamsessie op de achterbank van een Volkswagenbusje, terwijl regen tegen de ruiten tikt, onderweg naar het volgende poppodium.

Will Butler – Take My Side (single)
Je kunt Will Butler kennen als de multi-instrumentalist van Arcade Fire. Will is toetsenist, gitarist, bassist, componist en percussionist. Heel veel –ist dus. Daarnaast is hij ook nog de broer van leadzanger Win (insert grap over Win-Will situaties hier). Will’s album Policy verschijnt in maart 2015 en Take My Side is de eerste single. Het album is deels opgenomen in de oude woonkamer van Jimi Hendrix, met Arcade Fire’s Jeremy Gara als drummer. Het geluid op de rock ’n roll plaat wordt nu al vergeleken met Bob Dylan, Smokey Robinson, The Magnetic Field en John Lennon.

PAUW - Pauw (EP)
Indierockend Bollywood meets een varkensschuur in de Achterhoek. Dat is PAUW. Deze talentvolle band bestaat uit drummer Rens Ottink, bassist/toetsenist Gerben Bielderman en frontzanger/gitarist Brian Pots. De jongens traden meer dan dertig keer op tijdens de Popronde en stonden al in het voorprogramma van Blackberry Smoke, Temples en Elephant Stone. De EP Pauw is vanaf 1 december te beluisteren, maar je kunt nu al genieten van Shambhala. Psychedelica uit de jaren zestig en zeventig, samenzang in harmonie en verassende Indiase invloeden. Wat er met die varkensstal is? Daar is de EP opgenomen. Hoe hok 'n roll.

Check ook onze Spotify-afspeellijst. De meeste platen liggen met CJP-korting in je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.