Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 46
13 NOV 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 46

Naast de exclusieve release van De Staat hebben we deze week nog meer likkebaardend lekkers om naar te luisteren.
De Staat – Input Source Select (Single/video primeur)  
Op 24 november kom de nieuwe EP Vinticious Versions van De Staat uit. Bij CJP zie je exclusief voor de allereerste keer de video van Input Source Select. Gemaakt door fans van de band. En dat deze toegewijd zijn, wordt wel duidelijke door al het knip- en plakwerk dat ze in de video hebben gestopt. Inclusief gemotiveerde scrabbelaars, tweedehands meuk en puzzelstukje. Een beetje à la Villa Achterwerk. Het nummer is een geluid dat je van de jongens gewend bent, maar dan over de top. Volgens frontman Torre: ‘Input Source Select is in deze versie een ode aan A Tribe Called Quest, Beastie Boys en de Wu-Tang Clan geworden. Niet dat we rappers zijn, maar we proberen het wel, hè?’ Je hoort dan ook harde rappenende uithalen, gekkige fluitjes en een uplifiting beat. Get your freaks out, let’s go! 

Bobbie Wall – May I Sing For You? (EP) 
Als kind werd Bobbie muziek al met de stemvork ingegoten door haar muzikale ouders. Op 20 november komt ze met haar debuut EP May I Sing For You. Een diverse plaat met een breed spectrum: countrymuziek in een soulvol, toegankelijk popjasje. Je kunt nu vast luisteren naar Shame. Vrolijke gitaarrifjes, een stevige countryvibe en een rockend refrein dat zich in je langetermijngeheugen nestelt. Had it All is een catchy popnummer waarin invloeden uit de jaren negentig duidelijk hoorbaar zijn. Bobbie’s warme, herkenbare stem klinkt alsof Sara Bareilles, Sheryl Crow en Alicia Keys een coproductie zingen, terwijl ze met een tattooketting om hun nek haarmascara op een Furby smeren.

Adam Barnes – The Land, The Sea & Everything Lost Beneath (Album)
De introverte Engelsman uit Oxford zal je misschien niet direct herkennen in een biologische supermarkt, want: baardhemel, maar zodra hij zijn verscheurde strot open zet, weet je dat je met een artiest te maken hebt. Zijn plaat The Land, The Sea & Everything Lost Beneath kwam eerder dit jaar uit en gister pikte CJP hem op toen hij in Volendam zijn eigen palingsounds fabriceerde. Deprimerende teksten gegoten in een gelaagde singer-songwrite folkwolk. Het nummer Come Undone is onze favoriet en bestaat uit melodieuze achtergrondkoortjes, fijne gitaargeluiden, subtiele piano-aanslagen en teksten die uitermate geschikt zijn voor als je in de goot ligt, jezelf haat of gewoon in een melancholische bui bent.

New Cool Collective – Electric Monkey Sessions (Album)
De achtkoppige band gaat al even mee, maar weet iedere keer weer te verrassen. Vrijdag is het zover, want dan komt de vijftiende plaat van New Cool Collective uit. Voor dit album is inspiratie gehaald uit Senegalese Orchestra Baobab en psychedelische cumbia. Wat je je daarbij moet voorstellen kun je alleen maar begrijpen als je de plaat hoort. Ook Italiaanse films en grote jazz-helden hebben invloed gehad op het geluid. Soul, jazz, groove en heel veel Latin geweld. Zet je Rantanplan aan, dan wil je gelijk je koffer pakken en naar een zonnig oord vertrekken om guacamole en cocktails met een parasolletje naar binnen te schuiven.

Azealia Banks – Broke With Expensive Taste (Album) 
In 2012 verscheen ze daar ineens met 212. Azealia Banks. Je kunt haar ook wel kennen van haar met cunt overgoten songteksten, Twitter fitties en experimentele hiphopbeats. Eigenlijk waren we al vergeten dat ze ooit had beloofd haar album uit te brengen en net toen niemand het meer verwachtte, trekt ze daar ineens een Beyoncé. Ofwel: ze dropte afgelopen week uit het niets haar album Broke With Expensive Taste. Onze favoriete track is Gimme A Chance. Wie had gedacht dat - naast een heleboel harde beats in een bus in New York -deze jonge rapunzel ook een heftig exotisch gevoel vol swingende soul, blazers en Spaanse rap kon neerzetten? 

Doja Cat – So High (Single)
Je hebt twee soorten mensen. Mensen die wel van Doja Cat hebben gehoord en mensen die dat niet hebben. Ben jij zo’n tweede soort dan tippen we je graag deze topact die je dit weekend op Rotterdam Beats kunt zien. Doja Cat is een soort vrouwelijke versie van The Weeknd, maar je kunt haar ook gerust het achternichtje van M.I.A. noemen. Alles aan deze vrouw is experimenteel. Zo is de video van het nummer So High een fusie tussen een Bollywood versie van Avatar, Hawaiiaanse Hula-dansjes, de kleine Zeemeermin en een natuurdocumentaire over Fata Morgana’s in een woestijn. Bij ons staat So High op repeat.

Wij geven 2 x 2 kaarten weg voor een concert van De Staat. Je kunt zelf kiezen naar welke show je wilt. Op 24 januari staan ze in de Timmerfabriek in Vlissingen, op 29 januari in Grenswerk in Venlo en op 30 januari in het Aviodrome in Lelystad. Schrijf onder de Facebookpost ‘in welke staat jij vandaag bent’ om kans te maken op kaarten voor een van deze awesome concerten.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.