Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Double trouble
24 NOV 2014 • Door Elize Kerseboom • Meer blogs over Film

Double trouble

Hij draait nu in volle glorie: The Skeleton Twins. Over een tweeling die na tien jaar weer samenkomt, nadat een van de twee een fikse zelfmoordpoging heeft gedaan. Zelfmoord. Klinkt als een tearjerker. Maar neen, de film is geen woensdagavonddrama-jankfestijn. Integendeel. Je zult na het zien van The Skeleton Twins niet gauw puttend uit de krochten van je zwartste humor de bioscoopzaal verlaten ('Haha, die twee lijken… op elkaar'). In combinatie met weliswaar tragische momenten, is het vooral heel veel lachen geblazen.
 
Milo (Bill Hader) wordt na zijn suïcidepoging en ziekenhuisopname met open armen ontvangen door zus Maggie (Kristen Wiig) en diens man (Luke Wilson). Hij vertoeft in hun huis in New York, de stad waar Milo’s ex-vriend woont over wie hij niet bepaald heen is. Maar naast Milo heeft Maggie ook zo haar problemen, met name in haar huwelijk. De twee lachen, huilen en ruziën, maar bovenal leren ze elkaar na een decennium gescheiden te zijn opnieuw kennen. Een coming of age-verhaal van een tweeling met hetzelfde gevoel voor humor en een gelijksoortige kijk op het onstuimige leven.
 
De character driven-film leunt voor een heel groot deel op de voelbare chemie tussen Bill Hader en Kristen Wiig. Hiervoor hebben ze geoefend in Adventureland, maar ook in Saturday Night Live, waar ze als presentator ('Ladies and gentleman: Biiiilll Haaaderrrrr') en/of sketchspeler voor de nodige lachuitbarstingen bij het publiek hebben gezorgd. Natuurlijk is het hier standaard al geen zaterdag meer wanneer het dat tijdens de zendtijd in Amerika wel is (want ja, tijdszones enzo), dus we hebben een paar “Krill Wiider”-momenten voor je verzameld. Eens zien of die twee altijd al zo’n perfect team waren.
 
1. Eeneiige awkwardness
Stel, je moet een interview doen met twee acteurs van een indiefilm die op Sundance al een belangrijke prijs in de wacht sleepte. Zou je dan a) de film van tevoren kijken of b) de film van tevoren niet kijken en een grote afgang tegemoet gaan?
Kristen en Bill houden de schijn niet op wanneer hun interviewer scènes uit een totaal andere film begint te omschrijven. Synchroon uitlachen, dat is wat ze doen. Hader’s gonna hate.
 
2. Siamees geschater
Met een filmrelease komt een publiciteitstour en een hoop interviewvragen waar je misschien wel moe van wordt om ze te beantwoorden. Wat zeg je op een suffe vraag als: ‘Met welk nummer zingen jullie zelf graag mee?’.
Ons dream team gedraagt zich alsof ze vergeten waren dat er iemand bij zat. Iemand die af en toe ongemakkelijk meegrinnikt, wanneer ze zelf hun lol niet op kunnen.
 
3. Gelijkgestemde voice actors
Zowel Bill als Kristen verschuilen zich soms achter de beelden van een animatiefilm. Van Cloudy with a Chance of Meatballs tot How to Train Your Dragon. Maar ze speelden ook samen in Her. Je weet wel, die romantische indiefilm met Joaquin Phoenix en Scarlett Johanson(’s stem).
Hier is het lastig om chemie te spotten. Kristen was het chatroompersonage ‘SexyKitten’ en Bill ‘Chat Room Friend #2”. Thank god voor het creditoverzicht op IMDB, want deze hadden we niet door. Geen linkje, want: laat dus maar. (Maar check wel de hele film Her, als je hem (haar?) nog niet gezien hebt. Luister gelijk goed tijdens de chatscènes en laat het ons even weten als je ze auraal hebt gespot.)

4. Vergroeid koppel
Check Adventureland, de film waar the other Michael Cera (Jesse Eisenberg) de hoofdrol speelt, naast Kristen Stewart. Hier komen Bill en Kristen in niet al te grote rollen samen als simpele doe-het-zelf-pretparkmanagers en stelen ze de spaarzame scènes waarin ze verschijnen.
Ze vullen als versmolten directeuren zelfs elkaars zinnen aan. Pure chemie tussen een snor en een eighties-kapsel. Net zo vermakelijk als Kristen in Bridesmaids en Bill in Superbad.
Deze moet je zien op dvd (met korting natuurlijk) maar hierboven in de kop alvast een teaser.
 
5. Allebei even (on)grappig
Saturday Night Live is niet echt booming in Nederland. Laten we eerlijk zijn, het is ook wel héél Amerikaans. Dat uit zich in het geval van Kristen en Bill in een over de top Amerikaans podiumspektakel. Check het muzikale optreden van het tweetal zelf maar hierboven.
We hebben ze weleens grappiger gezien. In hun nieuwste film doen de twee bijvoorbeeld een prachtige playbackversie van Nothing’s Gonna Stop Us Now.

 
The Skeleton Twins draait de komende tijd in de bioscoop. Ga alleen (met korting!) of met z’n…. Ja, nu wel duidelijk, hè?

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.