Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Bekendmaking CJP Wildcard: singer- songwriter
04 NOV 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Bekendmaking CJP Wildcard: singer- songwriter

In de categorie ‘Singer-songwriter’ geeft CJP geeft twee Wildcards weg voor de finale van de Grote Prijs van Nederland. Na wikken, wegen, woelen, weglopen en worstelen zijn juryleden Cedric Muyres (label-/artiestmanager), Patrick Lamberts (muziekjournalist), Joris van Welsen (agent) en Liske Steenbergen (CJP-jurylid) uiteindelijk tot een besluit gekomen. De volgende acts mogen door naar de finale.
Wildcard 1: Nana Adjoa
De Amsterdamse Nana Effah-Bekoe is geen onbekende in muziekland. Ze speelde al als bassiste bij verschillende artiesten en bands, met een heel divers repertoire. In al die jaren van muzikale ervaring heeft ze een eigen geluid ontwikkeld, dat ze nu voor het eerst naar buiten brengt. Met haar nummer Down At The Root speelde ze al de sterren uit de studio van De Wereld Draait Door.

Nana’s eerste optreden als soloartiest was tijdens de kwartfinale van de Grote Prijs. Ze maakt mooie, originele liedjes, waarbij ze op geheel eigen wijze gebruik maakt van haar stem. Als je je ogen dicht doet, hoor je meteen dat het Nana Adjoa is. Zwoel en ontroerend. Nana maakte grote sprongen met behulp van de coaches en is een waardige finalist die het op kan nemen tegen de andere kandidaten.

De ontknoping
Een nerveus stemmetje neemt op: ‘Met Nana?’ ‘Nana, gefeliciteerd! Je bent door naar de finale. Nana: ‘Oooohh vet! Super vet! Oooh zo bedankt! Ik ben al de hele dag zó nerveus, ik ben zó blij dat je me belt. Heel erg bedankt dat ik nu niet meer in spanning hoef te zitten. Ik kan niet genoeg zeggen hoe blij ik ben. Echt heel erg bedankt. Zo blij! ’ Nana is tof. ‘Je hoort gewoon in de finale Nana!’.

Zie hier een filmpje van een juichende Nana die met kerstboomversiering om haar lichaam door de kamer springt.

Wildcard 2: A Brighter Light
A Brighter Light maakt naar eigen zeggen melancholische popliedjes met een vleugje hoop. De man achter de act is cabaretier Ted Griffioen. Misschien gaat er een fel lichtje bij je branden als we zeggen dat hij ooit de publieksprijs op het Camaretten Festival als jongste (19) cabaretier ooit won. Nu heeft Ted zich volledig gestort op songwriting. Hij bezingt de liefde en dat doet hij in samenzang met vrouwelijke vocalen. Zo speelde hij al met Eefje de Visser en Mevrouw Tamara. Nummers die over thuis gaan doen het altijd lekker in Nederland (Dotan, Kensington). Zo werd A Brighter Light’s Home in 2014 geselecteerd voor het muziekproject Lorrainville.

Tijdens de halve finale liet A Brighter Light mooie samenzang zien. De manier waarop de liedjes aan elkaar werden gepresenteerd was sprankelend en vermakelijk. Het folky-gedeelte van de act ligt goed in het gehoor. Er zit veel dynamiek in de zang en de nummers blijven hangen. Wat we willen zien? Nog meer dynamiek in het gitaarspel en afwisseling in het tweestemmig zingen.  

De ontknoping
CJP belt Ted. Hij neemt niet op. Ted belt terug. CJP is net te laat met opnemen. CJP belt Ted weer. Als hij ein-de-lijk opneemt laait direct het redactie-applaus op: ‘Je bent door!’. ‘Yeaaah!’, schreeuwt Ted. Gevolgd door: ‘Oh, mensen op straat kijken me nu een beetje raar aan. Yes, ben zo blij. Ik hoopte al zó dat we door zouden mogen. Afgelopen weekend was ik op London Calling in Paradiso en ik voelde de spanning door mijn lijf gieren. Steeds dacht ik: misschien mag ik hier wel spelen in december. En nu is het echt zo!’ We blijven nog een tijdje doortalken met Ted. 

Kijk hier naar een filmpje van A Brighter Light. Super spontaan juichend in een café. In slow-motion. Er is ook bier.

CJP feliciteert alle CJP Wildcard winnaars met hun plek in de finale. Nana Adjoa en A Brighter Light kun je samen met de vier andere finalisten zien op 20 december in Paradiso in Amsterdam tijdens de finale van De Grote Prijs van Nederland. Deze avond wordt er bekend gemaakt wie de nieuwe Sofia Dragt, Eefje de Visser of Roosbeef van Nederland gaat worden. Wil je dat één van de overige artiesten uit de halve finale ook doorgaat naar de finale? Je kunt nog stemmen voor de publieksstem op je favoriete act tot 23:59 vanavond. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.