Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
11 x ware vriendschap
20 NOV 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Shoppen Lifestyle

11 x ware vriendschap

Wat moet je doen? Smeer twee vrienden een CJP-pas aan op www.smeereenpasaan.nl en krijg zelf een jaar lang gratis CJP. Zo geeft je jouw vrienden de kans om voortaan goedkoper naar concerten, festivals, films, theater, winkels en musicals te gaan. Jouw karma wordt gelijk uitbetaald in de vorm van een gratis CJP-pas voor een heel jaar! Je snapt dus dat je alleen heel speciale mensen voor deze actie moet uitnodigen. Daarom een lijstje met kenmerken waar je een echte vriendschap aan herkent.

1. Echte vriendschappen laten de buitenwereld twijfelen aan je geaardheid.
Het zou niet de eerste keer zijn dat de term bromance valt als twee gasten zich voelen alsof ze broers zijn van een andere moeder. Als zo’n vonk overvliegt schuift alles aan de kant voor man-dates. Hierbij zijn bijzondere, non-seksuele aanrakingen toegestaan: de fist bump, de bro handshake en de pound hug. Nogmaals: ook fist bump heeft niets met een seksuele handeling te maken.

2. Goede vrienden verplaatsen zich in jouw positie.
Als jouw positie een nare is, halen ze je eruit. Al betekent dit dat ze een lijk (gerold in een Perzisch tapijt) uit je huis moeten verplaatsen.

3. Familie krijg je. Vrienden kies je.
Vriendschap is dus eigenlijk Gods manier om het goed te maken voor je familie. Jouw beste vriend(in) is een goedmakertje voor die gekke tante die ieder jaar op 1 januari in het all you can eat-wokrestaurant hysterisch vraagt waarom je nog steeds niet de potentiele moeder/vader van je kinderen hebt gevonden.

4. Echte vrienden blijven samen. Ook in moeilijke tijden.
Als jouw vriend(inn)en bij de volgende omstandigheden de kamer uitlopen, zijn het geen echt vriend(inn)en. 1) Jij stikt in een notenallergie-shock. 2) Je hebt jezelf omringd met duizenden mini-Marspapiertjes in een staat van liefdesverdriet. 3) Je bent ervan overtuigd dat je net zulke spierballen als Popeye krijgt, als je die rottende spinaziebladeren maar lang genoeg tussen je tanden laat zitten. 4) Je gelooft dat shampoo eigenlijk een spionageprogramma van het Witte Huis is en je hebt daarom al maanden de roos niet uit je haar gewassen. Dus. Weglopers? Geen echte vriend(inn)en.

5. Je kent elkaars lievelingseten.
Vriendschap bestaat vaak uit eetmomenten. Samen koken. Hapje buiten de deur eten. Shoarma wegschuiven na het stappen. Een logische combinatie, want vriendschap en voedsel zijn eerste levensbehoeften. Je weet dan ook haarfijn wat jouw beste vriend(inne)en het liefst eten. Daarom sta jij iedere week in de keuken om indien gewenst boerenkoolkoekjes met Himalaya-zout en appelmoessaus te bakken.

6. Goede vrienden bieden een schouder om op te huilen.
Guus Meeuwis’ zong het al en dan is het de keiharde waarheid. Maar huilen is niet het enige waar je een vriendschappelijk schouderblad voor kunt gebruiken. Soms heb je een schouder nodig om op te leunen als je misselijk bent. Of om je veter te strikken. Beste vrienden gebruiken trouwens hun schoudergewricht/vullingen om degene die je überhaupt aan het huilen heeft gemaakt in elkaar te beuken.

7. Vrienden weten alles over je en nog steeds houden ze van je.
Er komt een punt dat je niet meer voor je kan houden dat je een agalmatofilie bent. Ofwel: dat je liefde voelt voor poppen, standbeelden en andere immobiele objecten. Het liefste ga je ieder jaar op vakantie naar New York om je vervolgens de hele trip in het Vrijheidsbeeld op te sluiten. Echte vrienden maakt dat niet uit. Die geven je gewoon een beeldje, een opblaaspop of een Kinder Surprise voor je verjaardag.

8. Je samen gedragen als kleine kinderen.
Samen naar de Appie waar je dan met je mond het karretje bestuurt, om deze vervolgens vol te gooien met trekdrop en roze kauwgomballen. Je moet zo hard lachen dat je jezelf in het gezicht slaat. In de speelhoek kras je op een tekening expliciet buiten de lijntjes, terwijl je doet alsof je een hond bent. Uiteindelijk vallen jullie uitgeput met duim in de mond met je gezicht op de plavuizen in slaap.

9. Vrienden houden je tegen als je iets doms wil doen.
Maar als je ze ervan overtuigd dat jouw plan ondanks de crazyness door moet gaan, laten ze je nooit in je eentje gaan. Ook al betekent dit dat ze liftend naar Berlijn gaan, om daar een cursus Elvish, de taal van Lord of the Rings, te leren bij een Ayahuasca-trippende hippiestam.

10. Vrienden rapen je van de grond als je in de goot ligt.
Lukt dat niet omdat je gewoon niet opraapbaar bent in je toestand? Dan gaat je beste vriend(in) naast je in de goot liggen en luistert naar je verhaal.

11. Met echte vrienden doe je iets voor de wereld. Een Band Aid Christmas song opnemen bijvoorbeeld.
Wat is er mooier dan samen zingen voor een goed doel? Helemaal als je daarmee de wereld redt van Ebola. Ja, echte vriendschap herken je aan de mensen met wie je het liefst ‘Let them know it’s Christmas time’ zingt.

Een jaar lang gratis CJP? Smeer je vrienden een pas aan met € 2,50 korting en scoor zelf een gratis pas. Ga naar smeereenpasaan.nl. Vul het e-mailadres van minimaal één vriend(in) in. Je vriend(in) kan voor € 12,50 (i.p.v. € 15,-) een CJP-jaarpas bestellen. Per geactiveerde pas krijg jij zes maanden CJP cadeau. De actie loopt t/m 20 december 2014. Je kun alleen een pas aansmeren als je CJP’er bent. Je kunt maximaal één jaar gratis CJP scoren. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.